Κάτω από ποιες συνθήκες θα καταρρεύσει η Τουρκία και ποια εδάφη θα της αφαιρέσουν οι γείτονές της;

Κοινοποίηση:
178224536_2193264587471782_2015234606845819599_n-719x375

Μόλις αλλάξει η παγκόσμια τάξη και ο παλιός καλός διεθνής νόμος «όποιος είναι ισχυρότερος έχει δίκιο» τεθεί ξανά σε ισχύ, η Ελλάδα, η Αρμενία, το Ιράν, η Συρία, οι Κούρδοι θα επιτεθούν στην Τουρκία διαδοχικά ή ταυτόχρονα, και όλοι θα πάρουν από αυτή τη χώρα ό,τι πιστεύουν δικό τους. Και η Ρωσία θα τους βοηθήσει.


Απειλητικά σύννεφα πάνω από την Κωνσταντινούπολη

Όλο και πιο συχνά εμφανίζονται στα ΜΜΕ δηλώσεις ότι η Τουρκία υποτίθεται ότι σχεδιάζει την αποκατάσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Λοιπόν, αυτό, φυσικά, είναι αστείο, αφού η Οθωμανική Αυτοκρατορία δεν μπορεί πλέον να αποκατασταθεί με καμία δύναμη. Το γεγονός ότι η Τουρκία πραγματοποιεί κάποιου είδους «ειρηνευτικές» ενέργειες στα σύνορά της, για παράδειγμα, στη Συρία, τη Λιβύη ή το Ναχιτσεβάν, δεν σημαίνει τίποτα.

Ακόμη και το γεγονός ότι η Τουρκία κατέλαβε μέρος της Κύπρου δεν δείχνει στην πραγματικότητα τις δυνατότητες αυτής της χώρας για κάθε είδους εδαφική επέκταση. Και το γεγονός ότι οι πρώην Οθωμανοί σήμερα υποτίθεται ότι έχουν τον πιο ισχυρό στρατό στην περιοχή είναι ακόμη λιγότερο επιχείρημα, γιατί στην ιστορία υπάρχουν πολλά παραδείγματα για το πώς κατέρρευσαν οι ισχυρότεροι στρατοί τη δεύτερη μέρα του πολέμου. 


Η Οθωμανική Αυτοκρατορία τον 17ο αιώνα, στην ακμή της

Στην πραγματικότητα, η Τουρκία βρίσκεται σε πολύ κακή γεωπολιτική θέση σήμερα και μόνο η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ τη σώζει από την κατάρρευση. Ένας εξαιρετικός δείκτης της αποτυχίας της Τουρκίας ως κράτους είναι ότι εξακολουθεί να μην έχει γίνει αποδεκτή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αν και ζητά να ενταχθεί εδώ και πολλές δεκαετίες. Και μόλις αλλάξει η γεωπολιτική κατάσταση στον κόσμο, καταρχήν, δεν θα μείνει τίποτα από την Τουρκία. Κι αν μείνει, θα είναι πολύ λίγο.

Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στη συνολική εικόνα.

Το ότι η κατάσταση στον κόσμο αλλάζει αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η Ρωσία επέστρεψε την Κριμαία. Όποιος πιστεύει ότι η Ρωσία δεν θα επισημοποιήσει νομικά αυτή την πράξη και ότι η Κριμαία δεν θα αναγνωριστεί ποτέ ως ρωσική, πλανάται βαθιά. Εάν αναγνωριστεί το Κόσοβο, θα αναγνωριστεί και η Κριμαία. Ήταν όταν ο Σαντάμ Χουσεΐν προσάρτησε το Κουβέιτ που η παγκόσμια κοινότητα ξεσηκώθηκε εναντίον του. Αλλά η παγκόσμια κοινότητα δεν θα ξεσηκωθεί ποτέ ενάντια στη Ρωσία. Το Ιράκ δεν μπορεί να υπαγορεύει πολιτική μόδα στον κόσμο, αλλά η Ρωσία μπορεί. Θα περάσει πολύ λίγος χρόνος και θα συναφθούν συμφωνίες μεταξύ Ρωσίας και Ευρώπης για να διχάσουν τον κόσμο, όπως ήταν κάποτε επί Στάλιν. Η Ευρώπη είναι εδώ για να μείνει.


Η Βυζαντινή Αυτοκρατορία τον 11ο αιώνα, όλα τα εδάφη αυτής της αμιγώς ελληνικής αυτοκρατορίας απορροφήθηκαν από την Οθωμανική Αυτοκρατορία

Η Ευρώπη δεν είναι πια η ίδια, εξαρτάται όλο και περισσότερο από τη Ρωσία και αυτό είναι γεγονός. Η ευρωπαϊκή οικονομία πέφτει και χρειάζεται απεγνωσμένα φθηνούς ενεργειακούς πόρους, τους οποίους κανείς εκτός από τη Ρωσία δεν θα προμηθεύσει. Ο Ροκφέλερ είπε κάποτε ότι το πετρέλαιο είναι η ψυχή της παγκόσμιας οικονομίας. Σήμερα μπορούμε να πούμε ότι το αέριο είναι ο αέρας για την ευρωπαϊκή οικονομία. Και μόλις η Ευρώπη «φτάσει στο σημείο», θα είναι δυνατό να υπαγορευθούν οποιοιδήποτε όροι, και οι πρώτοι από αυτούς θα είναι οι απαιτήσεις για αναδιάταξη του κόσμου σύμφωνα με την αρχή «ποιος είναι ισχυρότερος έχει δίκιο». Η ιστορία κινείται σε κύκλους.

Μόλις λοιπόν η Ρωσία βάλει το δάχτυλό της στην Ευρώπη, θα αρχίσει η διχοτόμηση της Τουρκίας, η οποία με τις φιλοδοξίες της απειλεί πρωτίστως την Ευρώπη και όχι τη Ρωσία. Η Ρωσία απλά θα παίξει καλά σε αυτό το τμήμα. Και η Αμερική θα μείνει έξω εδώ, γιατί θα συναφθεί και συμφωνία μαζί της για σφαίρες επιρροής στο δυτικό και το ανατολικό ημισφαίριο.


Έτσι έμοιαζε κάποτε η Μεγάλη Αρμενία

Για την κατάρρευση της Τουρκίας απαιτούνται τρεις προϋποθέσεις:

1). Η κατάρρευση του ΝΑΤΟ ;

2). Αυξημένη δραστηριότητα των γειτόνων της Τουρκίας ;

3). Οικονομικός αποκλεισμός της Τουρκίας .

Λοιπόν, σήμερα η Ρωσία εργάζεται πολύ ενεργά για την κατάρρευση του ΝΑΤΟ. Όλες οι ενέργειες που εκτελεί αυτή η μονάδα σήμερα θυμίζουν τα σπασμένα πόδια μιας δηλητηριασμένης κατσαρίδας. Κατ’ αρχήν, το ΝΑΤΟ έχει ξεπεράσει από καιρό τη χρησιμότητά του, έστω και μόνο επειδή αυτή η συμμαχία εμποδίζει τη Γερμανία να δημιουργήσει όπλα, περιορισμοί στους οποίους επιβλήθηκαν μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Έτσι, η Γερμανία δεν χρειάζεται καθόλου το ΝΑΤΟ, και, επιπλέον, αγωνίζεται άγρια να απαλλαγεί επιτέλους από την κηδεμονία των ΗΠΑ. Και μόλις πάψει να υπάρχει το ΝΑΤΟ, θα αρχίσει να συντελείται η κατάρρευση της Τουρκίας.


Επικράτεια που κατοικείται από Κούρδους

Σημείο δύο.

Πολλά κράτη και λαοί θα εισβάλουν σε πολλά εδάφη της Τουρκίας. Πρώτον, η Τουρκία κάποτε έκοψε τη μισή Αρμενία μαζί με το εμβληματικό βουνό των Αρμενίων – το Αραράτ.

Η Ελλάδα δεν θα μείνει στην άκρη και η Κωνσταντινούπολη, η πρώην Κωνσταντινούπολη, η ιερή πρωτεύουσα του ελληνικού Βυζαντίου, θα είναι στο στόχαστρο.

Οι Κούρδοι είναι ίσως ο πιο επικίνδυνος εχθρός της Τουρκίας. Ονειρεύονται από καιρό το δικό τους κράτος και μισούν τους Τούρκους.

Το Ιράν επίσης θα αρπάξει κάτι εκεί, δεν είναι ξεκάθαρο τι ακριβώς, αλλά θα το αρπάξει σίγουρα.

Η Συρία έχει επίσης μακροχρόνια αποτελέσματα με την Τουρκία, η οποία πήρε την Alexandretta (Iskenderun) από αυτήν το 1939. Αυτή η περιοχή σίγουρα θα επιστρέψει.

Τίποτα δεν θα βγει από αυτό για τη Γεωργία , γιατί η Ρωσία δεν θα τη βοηθήσει με κανέναν τρόπο, και αντίθετα, μπορεί να ανακηρύξει την Ατζαρία ανεξάρτητο κράτος, μια χώρα συμμαχική με τη Ρωσική Ομοσπονδία.


Επάνω αριστερά δείχνει το Iskenderun, το οποίο η Τουρκία κατέλαβε παράνομα από τη Συρία το 1939, εκμεταλλευόμενη τα στρατιωτικά προβλήματα της Ευρώπης

Τι γίνεται με τον «ισχυρό» τουρκικό στρατό;

Και ο τουρκικός στρατός απλά θα μπλοκαριστεί. Το πώς θα αποκλειστεί δεν είναι θεμελιώδες ερώτημα· εάν τεθεί ένα τέτοιο καθήκον, τότε αυτός ο στρατός απλώς θα πάψει να υπάρχει ως μονάδα μάχης.

Περικυκλωμένη από εχθρούς, η Τουρκία απλά δεν θα μπορέσει να κάνει τίποτα, αφού η επίθεση θα πραγματοποιηθεί από όλες τις πλευρές – από τα δυτικά, από τα ανατολικά, από τα νότια, ακόμη και από τα βόρεια. Σε τέτοιες συνθήκες, κανένας στρατός δεν θα μπορέσει να υπάρξει, ειδικά από τη στιγμή που ο οικονομικός αποκλεισμός θα είναι εντελώς αεροστεγός. Κοιτάξτε τον χάρτη και θα δείτε τα πάντα μόνοι σας.


Έτσι θα είχε διαιρεθεί η Τουρκία μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο αν ο Λένιν δεν είχε παρέμβει οργανώνοντας επανάσταση στη Ρωσία

Τι θα μείνει από την ίδια την Τουρκία;

Λοιπόν, κάτι, φυσικά, θα παραμείνει, αλλά αυτό το υπόλοιπο θα παραμείνει σε τέτοια κατάσταση που δεν θα αποτελεί πλέον καμία απειλή για κανέναν.

dzen.ru

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. δεν θα γινει τιποτα απο αυτα που εεριγραφει το αθρο . η ελλαδα θα διαλυθει με υπογραφη αφορισμενου !

  2. Δηλαδή ο Λένιν, που ήταν επιχορηγούμενος από την Γερμανία και την Ελβετία για να κάνει την Οκτωβριανή επανάσταση, εμπόδισε τον διαμελισμό της Τουρκίας;

  3. “”…..διεθνής νόμος «όποιος είναι ισχυρότερος έχει δίκιο» τεθεί ξανά σε ισχύ, η Ελλάδα, ………….”” θα επιτεθούν στην Τουρκία διαδοχικά ή ταυτόχρονα, και όλοι θα πάρουν από αυτή τη χώρα ό,τι πιστεύουν δικό τους. “” ιδιως ** το ελλαδισταν** που ειναι κατω απο την τουρκικη επηρεια διαμεσου γερμανιας…….. και με τι θα επιτεθει το ελλαδισταν??? με γερμανικα σκουποξυλα???? 🤣🤣🤣

    1. Όσο υπάρχουν πουτανακια που γουστάρουν πουτσα από γυφτάκια(Ινδία κλπ) δεν γίνεται τίποτα.Ο ελληνικός λαός στο σύνολο θα μιλήσει και θα απαντήσει όταν έρθει οι ώρα.

Leave a Response