Κάτι τρέχει με τη Χαλυβουργική… Η περίεργη ανακωχή στον πόλεμο των Αγγελοπουλέων και οι «μνηστήρες» που καραδοκούν.

Κοινοποίηση:
images

Eξελίξεις γύρω από την πολύκροτη υπόθεση της Xαλυβουργικής σηματοδοτεί, όπως όλα δείχνουν, η έκτακτη Γενική Συνέλευση της εταιρίας στις 4 Iουλίου, αλλά και η περίεργη «σιωπή» των δύο πλευρών της εμφύλιας διαμάχης στην οικογένεια του Kωνσταντίνου Aγγελόπουλου.

Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ!

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Καλός επιχειρημστιας δεν ειναι αυτος που κανει μεγάλους τζιρους, αλλά αυτος που βλεπει στο μέλλον και σκεφτεται τις συνεπειες μιας αλόγιστης σπατάλης. Ήταν αναμενόμενο να συμβουν ολα αυτα και σε ολες τις μεγάλες εταιριες πρωτων υλων. Τα ορυκτα της γης δεν ειναι για ευρεια και καθημερινη κατανάλωση – δεν ειναι καλαμπόκι που βγαινει καθε χρονο, ουτε γαλα που το αρμέγεις καθε μερα… Και αρα, το κοστος τους στην αγορα θα έπρεπε να ηταν εξ αρχης υψηλότερο και με μεγαλη φορολογιση απο το ιδιο το κρατος. Γι αυτο και αυτες οι επιχειρησεις θα επρεπε να ανηκουν μόνο στο δημοσιο. Δεν φτιαχνεις σπιτια, καταστηματα, πολυκατοικιες κλπ καθε μερα και με χαμηλό κοστολογιο οπως το έκαναν αυτοι και εγινε η Ελλάδα μια τσιμεντενια σαβουρα… Οι αλλοι μολις ηρθαν απ την αλβανια και με δεκα τσιμεντόλιθα, οχτω σιδερα και εξι ελενιτ εχουν φτιαξει σε δυο μηνες τρια σπιτια! Έχουμε και τους νομους που δεν τηρούνται.. Αληθεια, το ειχα απορια απο χρόνια.., πώς στον δαίμονα οι μαντρες οικοδομων πηγαιναν ολα αυτα τα υλικα στα αυθαίρετα χωρις να κόβουν ούτε δραχμή η ευρω, τιμολόγιο; Πώς τα μετέφεραν τα φορτηγα τόσα υλικά χωρις τιμολόγια; αυτες οι εταιριες τα έδιναν ανευ..; (?)
    Εγω τα είχα προβλέψει ολα αυτα που εχουν γινει στην αγορα, απο το 2005. Και πολυ πριν γινει ορατη η κριση στο ευρυ κοινό.. Απο τότε που έδειξε τα πρωτα της συμπτωματα με το ευρω.. Ουτε προφητειες, ουτε προβλεψεις, ουτε μεταφυσικά. Απλή λογική σκεψη. Και με ελεγαν χαζη… οι ειδημουνες “γνωστικοί”
    ..
    Αυτά ηταν μαθηματα που κάναμε στο γυμνασιο στην Πολιτική… Οικονομία (και καμια σχεση με πολιτική!). “προσφορά και ζήτηση…” – κίνδυνος θάνατος αν χασεις τον ελεγχο.. Αλλά ολοι αυτοι οι δηθεν επιχειρηματιες ηταν τελειως αμόρφωτοι. Συμβουλή του καθηγητη: αν αυξηθεί η ζήτηση.., αυξάνεις αμέσως την τιμή πώλησης και πιο πάνω απο οσο ηταν πριν για να τους σταματησεις και οχι να αυξήσεις την παραγωγή.. (κπα…). Τι..; θέλετε απο πεντε σπιτακια ο καθενας; και μόνιμο και παραθεριστικό και το πατρικο και για προικωα στις κοράκλες σας..; βάλε κράτος μια αύξηση 200% πανω στην πρωτη υλη, να δεις θα την φτιαξουν την παράγκα ή το κτιριο για να το ενοικιασουν; (…)
    Σε ποιον θα επρεπε να ανήκουν λοιπον; στην κοσκο την κινεζικη η σε άλλη ξενη εταιρια ή ιδιωτική; – στο Κρατος και μόνο αφου μόνο αυτό μπορει να ελεγχει τέτοιες κοινωνικοπολιτισμικες καταστασεις στην χωρα.. Ετσι κι αλλιως οποιος ιδιωτης και να την αγορασει τωρα πια ειναι λάθος επενδυση._
    ..
    Ο Ησίοδος δε, τα είχε προβλέψει απο το 800 π.Χ. Αλλά που να τον ξέρουν αυτοί..; Σάμπως και εχουν διαβάσει ποτέ τους τίποτα αξιόλογο;
    ..
    σημειωση: το βιβλιο δεν εγραφε τιποτα απο ολα αυτά και αυτος που το εγραψε ειχε σοβαρο ψυχολογικο πρόβλημα – δεν καταλάβαινες λεξη (ήταν δυσανάγνωστο και ασυνάρτητο σαν τα τεκτονικά βιβλια). Ο καθηγητης μάς τα εξηγούσε- ευτυχως.

Comments are closed.