Κάτι συμβαίνει με τις τράπεζες της Κίνας – Σαρωτικές συγχωνεύσεις και ρίσκο 6,7 τρισεκατομμύρια

Κοινοποίηση:
495721b5a193f0cef82c1c44fda370ba_XL

Η Κίνα ξεκινά τη μεγαλύτερη ενοποίηση του τραπεζικού της κλάδου, συγχωνεύοντας εκατοντάδες αγροτικές τράπεζες σε περιφερειακούς κολοσσούς, εν μέσω αυξανόμενων ενδείξεων οικονομικής πίεσης.

Σύμφωνα με το Bloomberg, μετά τη συγχώνευση αγροτικών συνεταιρισμών και αγροτικών εμπορικών τραπεζών σε τουλάχιστον επτά επαρχίες από το 2022, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής επιδιώκουν να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους στον τομέα των 6,7 τρισεκατομμυρίων δολαρίων φέτος.
Αυτό σημαίνει ότι άλλο ένα κύμα ενοποίησης είναι καθ’ οδόν σε όλη τη χώρα.
“Είναι εκεί όπου οι κίνδυνοι είναι πιο συγκεντρωμένοι μεταξύ των μικρότερων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, οπότε η Κίνα προωθεί τη μεταρρύθμιση με ταχύτερο ρυθμό”, δήλωσε ο Liu Xiaochun, αναπληρωτής διευθυντής της δεξαμενής σκέψης Shanghai Finance Institute.

Ο τραπεζικός κλάδος της Κίνας έχει επιβαρυνθεί από μια σειρά προβλημάτων τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της βαθύτερης ύφεσης στην αγορά ακινήτων και μιας συνολικά εύθραυστης οικονομίας.
Οι 2.100 τράπεζες του αγροτικού συνεταιριστικού συστήματος είδαν τον δείκτη επισφαλών δανείων τους να ανέρχεται στο 3,48% στο τέλος του 2022, ποσοστό υπερδιπλάσιο από εκείνο του συνόλου του τομέα.

kina.jpg

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Έχει πολλές κεντρική Ευρώπη και μεγάλες τράπεζες μπορεί να θέλει να της συγχονεψει κλπ εμένα μου έκανε εντυποση τόσες μεγάλες και πολλές τράπεζες κλπ

Comments are closed.