Κάρπαθος: Σάλος για τα ψάρια που τα τηγάνιζαν ζωντανά σε καυτό λάδι – «Είναι βασανισμός»

Κοινοποίηση:
Καταγραφή

Από τη θάλασσα… κατευθείαν στο τηγάνι τηγανίζουν τα ψάρια σε ταβέρνα στην Κάρπαθο. «Θέλουμε να πηγαίνει φρέσκο το ψάρι στον πελάτη», λένε οι υπεύθυνοι του καταστήματος.

Βίντεο που δείχνει την κουζίνα μίας ταβέρνας στην Κάρπαθο να πετάει ζωντανά ψάρια σε καυτό λάδι, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στα social media, με την πράξη αυτή να παραπέμπει σε βασανισμό ζώων και επομένως σε κακούργημα.
«Απαγορεύεται πριν από τη θανάτωση του ψαριού οποιοσδήποτε βασανισμός. Στη χώρα μας οι περιπτώσεις αυτές υπάγονται στο κακούργημα και έχουν ποινή φυλάκισης από έναν μέχρι δέκα χρόνια και πρόστιμο 30.00 – 50.000 ευρώ, αναφέρει η πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας «ΝΕΜΕΣΙΣ», Νατάσσα Μπομπολάκη με αφορμή την καταγγελία για τα ψάρια στην Κάρπαθο.

Τα ψάρια έχουν τοποθετηθεί ζωντανά μέσα σε ένα δοχείο με αλεύρι στην κουζίνα του εστιατορίου.
Μία αντρική φωνή ακούγεται να δίνει οδηγίες στη γυναίκα που τραβάει το βίντεο και εκείνη βλέποντας το σοκαριστικό θέαμα να αποκρίνεται: «Σπαρταριστά. Της ώρας».

Και όσο τα ψάρια στην κυριολεξία σπαρταράνε, ο άντρας παίρνει με μία λαβίδα ένα από αυτά και το βάζει ζωντανό μέσα στο καυτό λάδι του τηγανιού.

Το ψάρι είναι εν ζωή και τινάζεται μέσα στο τηγάνι μέχρι που ξεψυχάει. Τότε τοποθετεί και δεύτερο ψάρι ζωντανό μέσα στη φωτιά.

«Πρόκειται για βαριά, βασανιστική κακοποίηση του ζώου, είναι ζωντανό και το βάζουν σε καυτό λάδι».

Κάρπαθος: Σάλος στα social media
Μετά από την κυκλοφορία του στα social media, κάτοικος της Καρπάθου απέστειλε το επίμαχο βίντεο στο αστυνομικό τμήμα, καταγγέλλοντας το περιστατικό.

«Εμένα προσωπικά, που ήρθα σε επαφή με τον επιχειρηματία, μου ζήτησε συγγνώμη, είπε ότι ήταν μία λάθος στιγμή. Δεν το έχω ξαναδεί σε κανένα από τα εστιατόρια του τόπου, ούτε στα σπίτια μας», λέει ο αντιδήμαρχος Καρπάθου, Μανώλης Παραγυιός.

«Δεν είμαστε νησί που δεν έχουμε αίσθηση της φιλοζωίας, δεν τηγανίζουμε τα ψάρια ζωντανά. Ένας επιχειρηματίας έκανε μια απερίσκεπτη πράξη, δεν πρέπει να στιγματιστούμε σαν ένα νησί που είμαστε Μάο Μάο με ένστικτα κατώτερα των υπολοίπων», συμπλήρωσε ο αντιδήμαρχος.

Με τον βασανισμό ζώων από πλημμέλημα να έχει μετατραπεί σε κακούργημα, δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα τι κατηγορία θα αποδοθεί για το συγκεκριμένο περιστατικό.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

46 Σχόλια

  1. Για τους ανεγκέφαλους παρακάτω να πούμε ότι : Και μεις τρώμε τα πάντα, αλλά δεν θεωρούμε σωστό να βασανίζουμε πρώτα τα ζώα, πριν οδηγηθούν στο σφαγείο. Γελοί@ υποκείμενα.

  2. Δηλαδή, μας λέτε οτι τα ψάρια ήταν ζωντανά μέσα στο τηγάνι…….
    ΑΡΑ ο βρωμιάρης ο ταβερνιάρης τα τηγάνιζε ακαθάριστα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ρε τι μαλακίες γράφετε στον κόσμο;;;;
    ΤΗΓΑΝΙΖΕΤΑΙ ΡΕ ΖΩΑ, ΤΟ ΨΑΡΙ ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΟ;;;
    ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ;;;
    ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΦΑΤΕ ΨΑΡΙ ΦΡΕΣΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ….. ΚΑΤΟΧΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΗΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΟΥΣ ΚΟΒΙΝΤ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΟΣΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΒΙΝΤ(ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΤΑ ΔΕΧΘΗΚΑΝ) ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ???

  4. Δεν σας αρέσει το καυτό λάδι και συμφωνώ, είναι βάρβαρο για το ψάρι, άσε που τα εντόσθια και τα λέπια δεν μου αρέσουν.
    Τρώμε όμως φρέσκο ψαράκι που ή έχει χτυπηθεί με ψαροντούφεκο και έχει σπαρταρίσει κανένα 20λεπτο στην βέργα και στην βελόνα ή έχει πάει αργά-αργά από ασφυξία σε δίχτυα ή στον κουβά του ψαρά με ξεσκισμένο στόμα από το αγκίστρι. Τα άλλα, εκείνα που τα πετάνε όπως είναι στον πάγο μήπως ; Και μην μου πείτε, δεν έχετε φάει αστακό ε ; Τον βράζουν ζωντανό ξέρετε. Χταποδάκι έχετε φάει ; Ξέρετε πως πιάνεται αυτό το εξυπνότατο και προικισμένο με υψηλότατο IQ μαλάκιο; Με δόλωμα στο αγκίστρι ή με καμάκι. Και ενώ χτυπιέται και προσπαθεί λαβωμένο να ξεφύγει, ο ψαράς του γυρνά την σακούλα ανάποδα, κοινώς το ξεκοιλιάζει ζωντανό, τραβάει με τα δάχτυλά του τα μάτια, κοιλιές, μυαλά καρδιά κλπ σωθικά, τα ξεσκίζει και το πετάει μισοπεθαμένο στον κουβά, μέχρι να έρθει η ώρα να το πλακώσει στα 100 χτυπήματα στον βράχο (παραγούλιασμα λέγεται) για να το φάμε μαλακό και νόστιμο. Οι φίλοι μας οι Ιταλοί μάλιστα το τρώνε ωμό, polypo crudo λένε και τρελαίνονται. Για τα οστρακοειδή και το λεμόνι δεν χρειάζεται να πώ κάτι, έ ;)
    Τα ζώα πάλι, νομίζετε ότι δεν καταλαβαίνουν όταν τα πάνε για σφαγή, έστω και αν τα σκοτώνουν όπως προβλέπει ο νόμος ; Το αίμα στα σφαγεία βρωμάει από απόσταση. Τυφλό να είναι το ζώο, το έχει μυρίσει πριν το πιάσουν οι δικές μας μύτες. Άσε που οι εγκέφαλοί μας τους έχουν προβάλει την εικόνα πολύ νωρίτερα…
    Τα έρημα τα φυτά δεν τα λυπάται κανένας; Και αυτά νοιώθουν τον θάνατο με τον τρόπο τους. Διαβάστε για το πείραμα Κίρλιαν και το πώς ενεργούν τα φυτά απέναντι σε καλοσύνη, μίσος και θάνατο.
    Μπράβο λοιπόν νεοέλληνες, φάτε μόνο σκουλήκια, γρύλους και κατσαρίδες, αυτά οι επιστήμονες λένε ότι δεν πονάνε. Προσωπικά διαφωνώ ριζικά, οι κατσαρίδες και οι γρύλοι, έχουν ανεπτυγμένες κοινωνικές σχέσεις και οι κεραιούλες τους είναι εξαιρετικά ευαίσθητες ενώ έχουν ήδη γίνει μελέτες ότι εκφράζουν συναισθήματα με αυτές. Για τα σκουλήκια, δεν ξέρω αν πονάνε όταν τα καρφώνουμε ζωντανά στα αγκίστρια για δόλωμα να πιάσουμε κανένα ψαράκι να φάμε. Δεν έχω δεί κάποια μελέτη ακόμα. Όπως και να έχει, καλή σας όρεξη.
    Εμένα θα μου επιτρέψετε να μείνω στα παραδοσιακά, ξέρετε εσείς: Μοσχαράκι, προβατάκι, κατσικάκι, γουρουνάκι, κοτοπουλάκι, γαλοπουλίτσα, κανένα ντάφι ντάκ, κανένα μπάγκς μπάνι, κανένα κυνήγι άμα κάτσει και φυσικά, ότι βγάζει η Θάλασσα. Με ζαρζαβατικά απ το χωριό και κανένα κρασάκι για το καλό.
    Ά και πού ΄στε, φιλιά στην Γκρέτα.

  5. Εδώ μέσα ρέ είναι γεμάτο χουντικούς που χαίρονταν όταν επί 7ετίας βασάνιζαν ανθρώπους, στά ψάρια θά κολλήσουν;;;

    1. ΔΕΝ ΒΑΣΑΝΙΖΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΛΛΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

  6. Οι εξυπνομαλακιες του μεσου Ελληνα στο φορτε τους στα σχολια και αποδεικνυουν και τι κωλολαος ειμαστε.
    Φουλ μπουκοταζ στη Καρπαθο!

    1. Το νησί τί σου φταίει ρε άθλιε τύπε… τύπου να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα;;; Μποϊκοτάζ ναι!! Στο μαγαζάκι του καφρου όμως!!

    2. αντε απο δω ρε που θες και μποϋκοταζ, καραγκιοζη, δηθεν φιλοζωε… μιλας και για επιπεδο χα χα χα στοκε

  7. Αντε ρε σούργελα να ψοφίσετε στο κ@λο ελλαδιστάν, αμα πετάξεις το ψάρι ζωντανό έχεις πρόστιμο και φυλάκιση… ρε γ@μημ@νοι κωλοδικαστές, εδώ κακοποιούν -βιάζουν παιδάκια και γυναίκες & δεν είδαμε να ιδρώνει το αυτί σας καο να κάνετε κατι

  8. ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΛΈΞΕΙ ΜΕ ΕΙΔΟΛΩΛΑΤΡΕΣ….ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΒΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ….
    ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΝΕ…
    ΑΡΧΑΙΑ ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ….

    1. Αυτό ακριβώς μπλεξαμε ως χώρα με τους ειδωλολάτρες που φιλάνε παντόφλες αγίων που φιλάνε ζώνες αγίων παπούτσια αγίων που δήθεν περπατάνε μόνα τους που φιλάνε κόκκαλα και σκελετούς.Ουστ λαμογια του Τζεσουα καλά κάνει ο Κουλης και σας πηδάει.Κρατηστε και τις ψωλες τους να τις φιλατε.

      1. ΡΕ ΚΑΚΟΨΟΦΟ ΝΑΧΕΙΣ ΕΣΥ ΚΙ ΟΛΟΙ ΣΟΥ ΟΙ ΟΙΚΕΙΟΙ ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΑΧ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΩΑΜΕΘ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΟΙ ΓΚΟΜΕΝΟΙ ΣΟΥ ΟΙ ΣΚΑΤΟΧΡΩΜΟΙ ΑΝ ΣΟΥ ΒΑΣΤΑΕΙ

  9. Ενώ εσείς που τα σκοτώνετε η τα τρώτε είστε καλύτεροι…αντε ρε υποκριτές ε υποκριτές…

  10. Η κούλα έχει σαλτάρει και έχει βάλει όλα τα (μ-λ) και (λ-μ) να σκούζουν, μετά τους βέγκαν τώρα εμφανίστηκαν και τα ζά που θέλουν τα ψάρια να μη τα τηγανίζουμε μόλις βγούν απο τη θάλλασα αλλά να τους κάνουμε μασάζ πρίν

  11. Καλα τα λεει ο καποιος απο κατω ,εσεις θελετς να σας πεταξουν σε καυτο λαδι ? ΤΟ ΙΔΙΟ ειναι και με τα ψαρια και γενικοτερα τα ζωα . Νοιωθουν τον πονο οπως οι ανθρωποι

    1. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΖΟΥΝ ΓΥΦΤΟΙ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΓΙΑΤΙ ΒΑΣΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

  12. Το YouTube είναι γεμάτο με άτομα όλων των Ασιατικών χωρών που σφάζουν ζωντανά χέλια, ψάρια, και ότι άλλο φανταστείτε (sushi και sashimi) και δεν τους διαγράφουν ούτε βίντεο ούτε λογαριασμό γιατί έτσι είναι η κουλτούρα τους και οι παραδόσεις τους μας λένε…αλλά εμείς ότι κάνουμε είναι λάθος. Ρε δεν μας παρατάτε λέω γω!

  13. Εννοείται ότι είστε ΜΑΟ ΜΑΟ κύριε δήμαρχε !!! Η κτηνοβ@σία τι είναι για σας ?? Εθνικό σπορ !!!! Στο νησί δεν έχετε Meetoo αλλά Μπεεεtoo !!!

  14. Η επαρχία και οι βρωμοχωρι@τες τα έχουν παίξει από το πολύ μαύρο χρήμα που βγάζουν και προσπαθούν να εκτονωθούν !!! Λούτσα και καράτε σας χρειάζεται ζώα !!!

  15. Δυστυχως αναμεσα μας κυκλοφορουν και κτηνανθρωποι χωρις αισθηματα!!! Αν τα εβαζε ο βρωμοταβερνιαρης τα ψαρια ψοφια στο τιγανι δεν θα ηταν φρεσκα;;;; Αλλα ειπαμε οταν ο αλλος ειναι κτηναθρωπος αυτα ειναι τα εργα του!! Οσο για σενα ρε Αγαμιδη τι σχεση εχουν οι κατσαριδες , μ’ αυτο που εκανε ο ταβερνιαρης, ε ανεγκεφαλε;;;;

  16. Όταν πεθαίνουν σπαρταρώντας από ασφυξία έξω από το νερό, είναι φυσικός θάνατος;

    1. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΘΕΡΜΟΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

  17. Εμένα πέρσι μου σέρβιρε ζωντανές φράουλες

  18. ΔΕ ΜΑΣ ΧΕΖΕΤΑΙ ΡΕ ΒΛΑΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΗΣΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΒΑΡΕΣΕΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΨΑΡΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΣΕΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΝΑ ΤΟΥ ΒΑΛΕΤΕ ΠΟΙΝΗ
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

  19. Όλα για το χρήμα και το κέρδος,είπαμε να φάμε φρέσκο,αλλά όχι κι έτσι.Για να είναι ζωντανά σημαίνει ότι ούτε τα καθαρίσατε,έτσι θα τα φάει ο πελάτης;Με τα εντόσθια;

  20. Αν βρείτε κατσαρίδες στο σπίτι σας, θα τους πείτε καλημέρα και θα τις καλέσετε για καφέ…Μη διανοηθείτε να τις ψεκάσετε, ούτε καν να τις κλωτσήσετε έξω από το σπίτι…Πρόστιμο σας περιμένει…

      1. Γιατί επειδή μιλάει με λογικά επιχειρήματα;

  21. Αι σιχτιρ με το….κινεζικο μαρτυριο! Απο κει τη κανατε τη ξεπατικωτουρα μουτσοι?

  22. Ενώ ο Λέτσος τα βάζει ωμά στο λωκοράκι του.

    1. ΕΓΩ ΠΑΙΔΑΡΕ ΓΛΥΣΤΡΑΩ ΑΚΟΥΑΡΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ. ΚΟΠΑΑΑΔΙΑ ΟΙ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΦΑΛΑΙΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΛΑΙΝΟΚΑΡΧΑΡΙΕΣ

  23. Όταν τα μουσλiμια σκοτώτουν απάνθρωπα τα ζωα για να ειναι “xαλάλ” και αιμορραγουν γιατι δεν έχει πρόστιμο;;;

    1. Οι βρωμοθιασώτες του χαλάλ και του κόσερ που θανατώνουν μαρτυρικά τα ζώα είναι με τα χίλια άξιοι παρόμοιας τύχης και τους χρειάζονται χοντρά πρόστιμα και ποινές, όπως και η κατάργηση των σφαγιαστικών “εθίμων” σε χώρες που δεν είναι εβραιομουσουλμανικές το λιγότερο…

  24. ΌΣΟ ΠΆΕΙ Η ΞΕΦΤΊΛΑ ΜΕΓΑΛΏΝΕΙ …………….

  25. Εσύ ταβερνιάρη θέλεις να σε πετάξουν ζωντανό σε καυτό λάδι; Δεν ξέρεις ότι και τα υδρόβια ζώα έχουν ψυχή;

      1. Ρε άι στο διάολο που θα ειρωνευτείς κιόλας κ@ργιολη.Την βρίσκεις να βασανίζεται ένα ζωντανό πλάσμα με τοσο φρικτό τρόπο ρε ανωμαλάρα?

  26. προσοχη. αλιμονο αν σκοτωσετε κουνουπι αυτο το καλοκαιρι.θα φατε ισοβια .

    1. ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΒΑΚΤΗΡΙΑ? ΤΟΣΑ ΑΝΤΙΒΑΚΤΗΡΙΑΚΑ ΥΓΡΑ ΚΑΙ ΤΖΕΛ ΠΟΙΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ? ΤΑ ΚΑΗΜΕΝΑ Ε-ΚΟΛΙ?

Comments are closed.