Κάπου κοντά μας ο Φατσέας θα ρίχνει τρελό γέλιο! Η λέξη που «σκότωσε» η Άννα Μαρία στο Survivor και έγινε viral(BINTEO)

Κοινοποίηση:
anna-710x401

Κατάφερε να γίνει viral για τον λάθος λόγο. Στο χθεσινό επεισόδιο του Survivor η Άννα Μαρία τσακώθηκε με την Ελίζαμπεθ Ελέτσι, την συμπαίκτριά της στην ομάδα των «Διασήμων» και μας χάρισε το μαργαριτάρι της χρονιάς.

Θέλοντας -και καλά!- να διορθώσει την συμπαίκτριά της, της είπε με ύφος που θα ζήλευε και ο Μπαμπινιώτης: «Επειδή είπες ότι ξέρουμε ελληνικά, το ‘παρά ταύτα’ δεν σημαίνει ‘παρόλα αυτά’, το ‘παρά ταύτα’ σημαίνει ‘αμέσως τώρα’. Είναι λάθος λοιπόν».

Μπορεί ο Φατσέας να εκτίμησε το δωρεάν μάθημα ελληνικής, αλλά ένα μικρό θεματάκι με την ερμηνεία το είχαμε. Γιατί το λάθος με το «πάραυτα» εδώ που τα λέμε το κάνει η μισή Ελλάδα.

 Είναι το πιο συνηθισμένο λάθος που κάνουν οι μισοί τουλάχιστον Έλληνες. Χρησιμοποιούν τη λέξη «πάραυτα» νομίζοντας ότι σημαίνει… παρόλα αυτά.

Τι συμβαίνει; Μπερδεύουν το «πάραυτα» με το «παρά ταύτα» και το αποτέλεσμα είναι ελαφρώς ντροπιαστικό.

Αν δεν θέλετε και εσείς να κάνετε το πιο συνηθισμένο λάθος που κάνουν οι πιο πολλοί και να σας κοιτούν οι φίλοι σας με μισό μάτι, τότε ήρθε η ώρα να μάθετε (και να το βάλετε καλά στο μυαλό σας), τι σημαίνουν οι δυο λέξεις:

Το πάραυτα σημαίνει αμέσως, χωρίς καθυστέρηση, αυθωρεί, παραχρήμα. Π.χ. Απαιτώ να δοθούν εξηγήσεις πάραυτα!

Το παρά ταύτα σημαίνει παρόλα αυτά, εντούτοις, σε αντίθεση με όλα τα προηγούμενα.

Απολαύστε το επικό μαργαριτάρι στο 02:50

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. Μια ακόμα με επαγγελματική υπόσταση στο φετινό survivor!!
    Mετα την Μαριγκιοσα ένα ακόμα σουργελο με επάγγελμα youtuber!!!!
    Πώς έκανε αυτό το casting φέτος ο Ατζουν δεν μπορούμε να το πιστέψουμε!!!
    Κουτσοί στραβοί όλοι στον Δομίνικο!!!!

    1. Πω, πω ζημιά!!! Ο ατζούν ε;;; Ωχ, Παναΐα μ’!

  2. Οι Έλληνες κάτω των 45 ετών, είναι γνωστό ότι είναι αγράμματοι και χωρις γενικές γνώσεις.. Όποιος βλέπει τηλεπαιγνιδια γνώσεων, το διαπιστώνει και τραβάει τα μαλλιά του….

    1. Κι έτσι ακριβώς όπως τό λές είναι… Έμεινα μ’ ανοιχτό τό στόμα σ’ ένα επεισόδιο τού κρίκου όπου ό Τρύφωνος είχε απέναντί του ΜΟΝΟΝ παιδιά τού Πανεπιστημίου Κύπρου : “Δέν έχω λόγια” ήταν τά λόγια του καί τό ότι είπε “θά θελα νά έβλεπε αυτήν τήν εκπομπή τώτα ό Πρύτανης”…
      Δυστυχώς , κατάντια σ’ όλο της τό μεγαλείο…

  3. ΝΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ ΤΟ ΕΜΠΕΔΩΣΑΜΕ ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΧΘΕΣ.

Comments are closed.