Κάμερες στις στολές των αστυνομικών – Θα δίνουν online εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων

Κοινοποίηση:
police

Οι αρμόδιες υπηρεσίες στην Κατεχάκη, φαίνεται πως έχουν ανεβάσει «ταχύτητα» προκειμένου να εντατικοποιηθούν οι διαδικασίες για την τοποθέτηση καμερών σε αστυνομικούς που βρίσκονται στις μάχιμες υπηρεσίες.
Μάλιστα οι επιτελείς της Κατεχάκη θεωρούν ιδανικό σενάριο να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι τον Σεπτέμβριο και στην έκθεση Θεσσαλονίκης τα ΜΑΤ, η ΔΡΑΣΗ και η ΔΙΑΣ να έχουν τις κάμερες που θα καταγράφουν και θα μεταδίδουν κάθε εικόνα των επιχειρήσεων.
Στις συσκέψεις που γίνονται στο αρχηγείο έχει ξεκαθαριστεί, επίσης, πόσοι και ποιοι αστυνομικοί θα φέρουν κάμερες στις στολές τους.
Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες, έχει αποφασιστεί ότι θα ορίζεται ένας αστυνομικός από κάθε διμοιρία που θα έχει ως αποκλειστικό του ρόλο να θέτει σε λειτουργία την κάμερα, να καταγράφει το περιστατικό και να δίνει online εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων.
Ο εν λόγω αστυνομικός θα είναι σε επαφή με τους υψηλόβαθμους αξιωματικούς αλλά και τον εισαγγελέα που θα βρίσκονται στο κέντρο επιχειρήσεων και θα δέχεται οδηγίες.
Όσον αφορά στις υπόλοιπες υπηρεσίες, φαίνεται να προκρίνεται η λύση να έχουν όλοι οι αστυνομικοί τοποθετημένες στη στολή τους τις μικροσκοπικές κάμερες.
Όπως έχει ξεκαθαρίσει η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, πρόσβαση στο υλικό που θα έχουν καταγράψει οι κάμερες θα έχουν δικαστικές Αρχές και εισαγγελείς που θα είναι προϊστάμενοι επιχειρήσεων.
Η πρώτη αλληλογραφία για τα τεχνικά χαρακτηριστικά των καμερών έχει ήδη γίνει με εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο πεδίο αυτό, πριν η ΕΛ.ΑΣ. προχωρήσει στην προμήθειά τους.
Τα βασικότερα στοιχεία είναι το μικρό μέγεθος και βάρος ενώ ζητούμενο είναι και η ευκρίνεια.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Αλήθεια πιστεύετε ότι είμαστε μόνο 50 χρόνια πίσω από τις USA; Η από Γερμανικές Φιλανδίες, Σουηδίες,κλπ;300- 400 και βάλε…μόνο με Αλβανία υπάρχει σύγκριση και ίσως όχι πάντα… καλά πάμε.Ομως εμείς λεγόμαστε Έλληνες,ορθόδοξοι,και έχουμε θάλασσα.Οι άλλοι δεν έχουν τίποτα,άσε που έχουν και τον κώλο πίσω.

  2. Δεν πρόκειται για αγορά καμερών αλλά για σύστημα ζωντανής μετάδοσης μέσω διαδικτύου, προπομπός της διεθνούς τάσης για τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου από τις αρχές. Ένα σύστημα το οποίο προφανώς και δεν θα είναι ελληνικό (μάλλον Αμερικάνικο ή Γερμανικό), δηλαδή τα δεδομένα δεν θα αποθηκεύονται σε σέρβερ ή cloud στην Ελλάδα, από ελληνική εταιρεία, με πρωτόκολλο ασφαλείας που να μπορεί να εποπτευθεί από τις Ελληνικές αρχές και φυσικά χωρίς έλεγχο για το πως αναλύονται ή με ποιούς μοιράζονται αυτά τα δεδομένα (προσωπα, γεωγραφία) από την ξένη εταιρεία.

    Φυσικά χώρες όπως η Αμερική και η Γερμανία δεν θα άφηναν ποτέ τόσο ευαίσθητα δεδομένα στα χέρια ξένης χώρας για λόγους που αντιλαμβάνεται και ένα δεκάχρονο. Το Ελληνικό κράτος το κάνει κατα κόρον. Υπουργικά έγγραφα βρίσκονται σε σερβερ της Γερμανίας, ευαίσθητα δεδομένα πωλήτών σε σέρβερ της Αμερικής, κλπ. Ολόκληρη η χώρα αναλύεται κοινωνικά, πολιτικά και οικονομικά σε καθημερινή βάση από ξένες δυνάμεις.

    Αν βρείτε έναν νόμο ή έστω μία πρωτοβουλία οποιασδήποτε κυβέρνησης για χαραξη ψηφιακής πολιτικής που καταστά την χώρα αυτόνομη, ανεξάρτητη και ανταγωνιστική στο διαδίκτυο (τυπικά το αντίθετο επιδιώκεται), μπορείτε να με φτύσετε. Στην Ελλάδα η λέξη “ψηφιακό” σημαίνει ξεπούλημα δεδομένων σε άλλες χώρες, αποκλειστικά.

  3. Αυτά που πράττουν στην Αμερική εδώ και 50 χρόνια, τα κάνουμε εμείς τώρα!
    Πόσο πίσω σε πολλά πράγματα είμαστε ως χώρα! ! Παρακαλώ όπως δημοσιευτεί!

Comments are closed.