ΚΥΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΧΗ από τον Σκέρτσο: «Δεν μπορούμε να καλύψουμε όλες τις αυξήσεις, είναι πολύ μεγάλες»

Κοινοποίηση:
Σκέρτσος

Ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τους λογαριασμούς του ρεύματος.

«Παράθυρο» για επιπλέον μηχανισμό απορρόφησης των αυξήσεων στην ενέργεια, εντός του Μαΐου, άνοιξε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, σε του συνέντευξη στον “ΣΚΑΙ”.

Επί λέξει σημείωσε, «ζόρια είχαμε, έχουμε και θα έχουμε, αλλά μελετάμε μηχανισμούς για να απορροφήσουμε ακόμη πιο αποτελεσματικά τις πιέσεις στην αγορά ενέργειας και τα τιμολόγια. Αυτά είναι πρωτοβουλίες που σχεδιάζονται και θα ανακοινωθούν μέσα στον επόμενο μήνα, προς τον Μάιο».
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του είχε πει, «κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας. Το πρόβλημα είναι μεγάλο, δεν είναι ελληνικό, γνωρίζουμε το μηχανισμό που το έχει προκαλέσει». Επαναλαμβάνοντας επίσης ότι «στην Ελλάδα έχουμε ενεργοποιηθεί εδώ και πολύ καιρό, από το φθινόπωρο έχουν ξεκινήσει στοχευμένες παροχές», σημείωσε επιπλέον: «Καλύπτουμε το 70-80% των αυξήσεων στα πιο ευάλωτα νοικοκυριά και το 50% των αυξήσεων στις επιχειρήσεις. Δεν μπορούμε να καλύψουμε όλες τις αυξήσεις, είναι πολύ μεγάλες. Το συνολικό κόστος των επιβαρύνσεων στην οικονομία προσεγγίζει τα 14 δισ. ευρώ, τα μεγέθη είναι τεράστια. Μέχρι τώρα έχουμε δώσει ένα σημαντικό ποσό ενισχύσεων, προσπαθούμε να είναι στοχευμένο στους πιο ευάλωτους», ανέφερε ενώ για τις επιχειρήσεις ειδικότερα, τον Απρίλιο δίνεται αναδρομική ανακούφιση από τον Ιανουάριο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. Αυτή η μουτσούνα εισηγήθηκε το πρόστιμο των 100 ευρώ…Πάρτε ρε πίσω αυτό το αίσχος και ανοίξτε τους λιγνίτες…Και αφήστε τις ”ανανεώσιμες” και λοιπές παπαριές…

  2. Τι να καλυψετε ρε ρεμπεσκε? Τι γυρευεις εσυ στη Νεα Δημοκρατια ουφομπουλη?
    Αντε για κανα χαλβα λαμογιο του γλυκου νερου! Παρε και τα φιλαρακια σου κι αντε στην ευχη της Παναγιας ! Μονο μη ξεχασεις τα…..κανις του Καρατζαφερη!
    Ενας νεοδημοκρατης!

  3. Αντε τράβα από εκεί που ήρθες δηλαδή στην αφάνεια γιατί αποδείχθηκες πολύ σκάρτος Χαρτογιακά.

  4. ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΦΟΥΝΤΟ Η ΔΟΥΛΕΙΑ!ΠΑΜΕ ΒΟΥΡ ΓΙΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟ!

Comments are closed.