ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΡΩΔΙΑ! “ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ” ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΕΚΔΙΔΕΙ NAVTEX ΠΟΥ ΓΚΡΙΖΑΡΕΙ ΤΑ ΜΙΣΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ!!! ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΤΙΚΟ Α/Φ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΝΑΡΓΙΛΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΟΓΓΟΛΟΥΣ

Κοινοποίηση:
moePEL_6444-930x550

Μερικές μόνο ώρες μετά το τετ α τετ Ελλάδας – Τουρκίας για τα υποτιθέμενα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, η Άγκυρα έδειξε γι’ ακόμα μια φορά ότι όχι μόνο δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη στο διάλογο, αλλά δεν εγκαταλείπει ούτε εκατοστό τις παράνομες διεκδικήσεις της σε Αιγαίο και Μεσόγειο.

Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα έγινε συνάντηση αντιπροσωπειών Ελλάδας και Τουρκίας στην Αθήνα, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Των δύο αντιπροσωπειών ηγούνται ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και ο υφυπουργός Εξωτερικών Μπουράκ Ακτσαπάρ, αντιστοίχως, ενώ μετέχουν επίσης ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών.

Ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αφοσιωθεί στις ευρωεκλογές και προσπαθεί να εμφανίσει μια ψεύτικη εικόνα «ήρεμων νερών» στο Αιγαίο, οι Τούρκοι συνεχίζουν απρόσκοπτα το γκριζάρισμα των θαλασσίων ζωνών που ανήκουν στην Ελλάδα.

Την Παρασκευή 19 Απριλίου, το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό εξέδωσε NAVTEX νοτίως του Καστελορίζου για την διεξαγωγή ασκήσεων της Μόνιμης Συμμαχικής Ναυτικής Δύναμης 2 (Standing NATO Maritime Group Two – SNMG-2) στην οποία είναι προγραμματισμένο να συμμετέχουν δυνάμεις της ελληνικής και της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και το ισπανικό αεροπλανοφόρο αμφιβίων επιχειρήσεων Juan Carlos I.

Η Τουρκία ως άμεση αντίδραση εξέδωσε αντι-Navtex θέλοντας να ακυρώσει με αυτό τον τρόπο την ελληνική ευθύνη για τη νατοϊκή άσκηση, με τον υδρογραφικό σταθμό της Αττάλειας να ανακοινώνει ότι είναι η αρμόδια αρχή για να εκδίδει μηνύματα προς ναυτιλλομένους στην συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή, κάτι που σημαίνει ότι η Τουρκία αμφισβητεί ευθέως τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα. Φυσικά η ελληνική κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα και προσποιείται ότι δεν συμβαίνει τίποτα.

Η επίμαχη περιοχή βρίσκεται ανατολικά του 28ου μεσημβρινού, δηλαδή πρόκειται για το σημείο που άφησε «μετέωρο» ως προς την κυριαρχία του η κυβέρνηση Μητσοτάκη, στη συμφωνία που υπέγραψε με την Αίγυπτο. Βλέπουμε δηλαδή ότι τις ατολμίες και τις υποχωρήσεις της ελληνικής κυβέρνησης, τις εκμεταλλεύεται στο έπακρο η Τουρκία και στήνει τη διπλωματική ατζέντα της πάνω σε αυτές.

Και κατασκοπευτικό αεροσκάφος

Και δεν ήταν μόνο αυτό. Μία παράβαση του FIR Αθηνών από τουρκικό κατασκοπευτικό (ATR) καταγράφηκε σήμερα πάνω από το νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : –

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 1 ATR

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 1

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : –

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 1

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : –

ΕΜΠΛΟΚΕΣ : –

ΠΕΡΙΟΧΗ : Νοτιοανατολικό Αιγαίο

Το ερώτημα είναι, τι θα συζητήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ερντογάν στις 13 Μαΐου, από τη στιγμή που οι Τούρκοι προβάλλουν στο ΝΑΤΟ ότι τους ανήκει ολόκληρη η ελληνική περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου; Σε τι βάσεις θα τεθεί αυτός ο διάλογος, αφού ήδη οι Τούρκοι έχουν «ανατινάξει» επανειλημμένως τη Διακήρυξη των Αθηνών; Μια διακήρυξη που η κυβέρνηση Μητσοτάκη εμφάνιζε στον ελληνικό λαό ως δέσμευση για «ήρεμα νερά», και μόνο ήρεμα δεν έγιναν. Τα υποτιθέμενα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης δεν πείθουν καθόλου τον ελληνικό λαό για την αποτελεσματικότητά τους, και το μόνο που προσφέρουν είναι κάλυψη για περεταίρω υποχωρήσεις.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Έ ρε κοπρίτες που πληρώνουμε για να μας το παίζουν εν δυνάμει στρατηλάτες. Όλο κορδέλες και παράσημα και διαπλοκή με το καθεστώς με απώτερω σκοπό καρέκλα και καριέρα, διακοσμητικά ανθρωπάκια για φιέστες. Έχει χαθεί το νόημα, στα τσακίδια όλοι.

  2. Η τελευταίες κυβερνήσεις με χειρότερη τη σημερινή είναι κυβερνήσεις που αντιπροσωπευουν ξένα trust. Ειναι μέλει η πράκτορες του παγκόσμιου οργανισμού για να εξυπηρετούν τα συμφέροντα τούς οπως συμβαίνειστην ευρωπη και αλλες χωρες. Σταματήστε να τούς δίνεται αξία… αγνοήστε τούς αφού δεν έχουν εκλεγεί από εμάς ίσως από ένα μικρό ποσοστό. Δεν πτοουνται με ότι και να τους χαρακτηρίζεται είναι σε ζωώδη κατάσταση. Την βρίσκουν και γελάνε μαζί μας για αυτά που μας κάνουν. Βγάλτε τούς από τα ιδιωτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης νομίζω ότι θα είναι καλύτερα. Ελπίζω ότι τα ζώα θα με συγχωρέσουν. Ευχαριστώ

Leave a Response