ΚΡΑΤΑΝΕ ΓΕΡΑ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΣΤΟ ΧΟΡΟ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ Η ΚΡΗΤΗ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ! ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ – ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ! ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Κοινοποίηση:
agrotes

Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους είναι οι αγρότες της Θεσσαλίας και της Δυτικής Μακεδονίας, με την κυβέρνηση να διαμηνύει πως έχουν εξαντληθεί οι δημοσιονομικές δυνατότητες και ότι παραμένει ανοικτή στον διάλογο.

Οι αγρότες λένε πως τα μέτρα είναι σταγόνα στον ωκεανό και δεν μπορούν να καλύψουν το ενεργειακό κόστος της παραγωγής. Περίπου 350 τρακτέρ θα παραμείνουν και την Κυριακή παρατεταγμένα έξω από την έκθεση Agrotica, στη Θεσσαλονίκη όπου έγινε το μεγάλο συλλαλητήριο, έξω από τον χώρο της ΔΕΘ.

 

Σήμερα στον χορό των αγροτικών κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι αγρότες από την Κρήτη, με κλείσιμο δρόμων.

Οι επόμενες κινήσεις των αγροτών θα καθοριστούν στην πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια της Λάρισας την προσεχή Τρίτη

Έτοιμοι να κατέβουν στην Αθήνα είναι οι αγρότες στη Θεσσαλία καθώς μια από τις προστάσεις των αγροτικών μπλόκων που κερδίζει διαρκώς έδαφος είναι η κάθοδος προς την πρωτεύουσα!

Η πρόταση που ψιθυριζόταν τις τελευταίες ώρες είναι πλέον η επικρατέστερη καθώς ετοιμάζεται μια μεγάλη πανελλαδική κινητοποίηση!

Τα πάντα θα κριθούν την Τρίτη (06/02) στο πανελλαδικό αγροτικό ραντεβού.

Πλέον αναμένεται η θέση της κυβέρνησης, η οποία μέχρι και σήμερα παραμένει αμετακίνητη τονίζοντας πως δεν μπορεί να προσφέρει κάτι παραπάνω γιατί θα θέσει σε δημοσιονομικό κίνδυνο άλλους τομείς της οικονομίας.

Οι Θεσσαλοί παραγωγοί ενώθηκαν με τους αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας

Πατώντας τις κόρνες από τα τρακτέρ που βρίσκονται στο μπλόκο της νότιας πύλης στη ΔΕΘ οι αγρότες της Θεσσαλονίκης και άλλων περιοχών της κΚεντρικής Μακεδονίας υποδέχθηκαν με θέρμη και συναδελφικότητα τους αγρότες από τη Θεσσαλία που έκαναν πορεία μέσα στη ΔΕΘ.

Η πορεία των Θεσσαλών παραγωγών ενώνεται με τους αγρότες της Βόρειας Ελλάδας| newsbomb.gr

Ο ήχος από τις κόρνες των 300 τρακτέρ και τα χειροκροτήματα απλώθηκε σε ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη με τους αγρότες να δίνουν ραντεβούν ενότητας την προσεχή Τρίτη σε σύσκεψη στη Λάρισα όπου και αναμένεται να συνεχισουν τις κινητοποιήσεις τους καθώς δεν είναι ικανοποιημένοι από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης. «Με τη νίκη» βροντοφώναξαν όλοι μαζί.

Οι Θεσσαλοί παραγωγοί στη νότια πύλη της ΔΕΘ με τους αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας| newsbomb.gr

Πέταξαν την παραγωγή τους μπροστά στη ΔΕΘ

Οι Θεσσαλοί παραγωγοί έριξαν κάστανα και μήλα στην είσοδο της ΔΕΘ, συμβολικά, θέλοντας να δείξουν ότι τα προϊόντα τους δεν έχουν καμία αξία.

Με συνθήματα οπως «αγρότη πολέμα, δεν θα σου μείνει αίμα» μηλοπαραγωγοί και κασταναπαραγωγοι απο τη Λάρισα πέταξαν προϊόντα τους έξω απο της ΔΕΘ, καθώς τα κάστανα και τα μήλα εξαιτίας ασθενειών σάπισαν πάνω στα δέντρα, μη έχοντας ετσι προϊόντα για να πουλήσουν. Οι καλλιεργητές ζητούν απο την Πολιτεία να στηρίξει το απωλεσθέν εισόδημά τους, καθως όπως λένε, δεν μπορούν να ζήσουν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

7 Σχόλια

  1. Ο πιο φτωχος απ αυτους,εχει 6 διαμερισματα σε Αθηνα,Λαριαα κλπ, το λιγωτερο 1,2 εκατομμ. σε καταθεσεις… Για παμε τωρα και σε κατι πιο ουσιαστικο … Ζητανε καποια δις απο το Ταμειο ( ενα ειναι,ενιαιο, της κεντρικης ευρωπ. Τραπεζας,δεν υπαρχουν πια εθνικα,για οσους ξερουν). Μαλιστα! Ωραια! Προσεξτε ,τωρα! Εδω ειναι η ΒΡΩΜΙΑ τους. Ας πουμε οτι οι τοκογλυφοι των Βρυξελλων τους ταδωσαν. Το Ταμειο θα πρεπει αυτα τα Δις που πηραν οι “αγροτες”, να τα ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ . Πως? Ειναι απλο και πανευκολο . Νεοι φοροι πανω στους φορους,νεα τελη, αυξησεις σε ΦΠΑ, αυξησεις σε ειδη ευρειας καταναλωσης. Στ αρχιδια τους λοιπον αν δωσουν οσα Δις κι αν δωσουν . Θα τα παρουν παλι απο το γενικο πληθυσμο. ΑΥΤΟ δεν λενε οι “συνδικαλιστες” τους ,δεν το θιγουν,το ΚΡΥΒΟΥΝ ,γιατι βεβαια δεν τους συμφερει …! Εδω ειναι η βρωμα τους.Αν ελεγαν,οχι αλλες αυξησεις τιμων,οχι νεους φορους,μειωση γενικη των υπαρχονταν φορων κλπ, αυξησεις σε μισθους,τοτε θα εδειχναν οτι δε νοιαζονται μονο για τα τομαρια τους. Οχι ομως, ουτε το λενε ,ουτε θα το πουν ποτε.Ευχομαι να μην τους δωσουν δεκαρα,γιατι αυτοι θα γινουν ακομα πιο πλουσιοι και αυτα θα τα πληρωσουμε εμεις που δεν εχουμε τρακτερ,καγιεν, δεκα διαμερισματα και δεν περναμε τα βραδια μας στα κωλομπαρα της Λαρισας με βιζιτουδες.Καληνυχτα…

  2. Εκεί στη Θεσσαλία έχετε καλό τσίπουρο….άι πηγαίνετε να πιείτε καμιά γουλια και αφήστε τα μπλόκα…. Αυτά τα κάνουν οι Γάλλοι! Άντε τα λέμε τον άλλον Γενάρη!!!! Γειά σου αγροτιά με τις επιδοτήσεις και τα καγιέν

  3. Αιντε καλτσον στο χωραφι για παραγωγη μεταλλαγμενων! Εκτος απ τα…. πειραγμενα λιπασματα ακριβυνανε και τα θηραματα που ταιζετε τα ζωντανα για ναχετε περισσοτερο χρονο στο καφενειο! Ετσι κανανε κι οι παππουδες σας? Επιδοτηση στην επιδοτηση? Βουλιαξε τη χωρα η Κουλαρα απο τη μασα και τα δανεικα!

  4. ΑΥΤΟΙ ΣΕ 1-2 ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΑΡΗ. ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΠΙΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΓΩΝΑ ΧΩΡΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ…..

  5. Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ αρχαιοκαπηλος δισεκατομυριουχος ψυχοπαθής πρέπει να κρεμαστεί στις κολώνες της ΔΕΗ μαζί με το βρωμοοικογενεια του,και η αμυθητη περιουσία του να δημευτη….

  6. Λες να υπαρξει κατι καλο στο τελος απο τους αγροτες Μηπως ο αρχαιοκαπηλος της κρητης ο 41τακατο ριξει την κυβερνηση απο μονος του

  7. Κλείσανε την παλαιά εθνική οδό και ?! Σε ποιόν κάνουν κακό?! Άμα έχουν άντερα σε κατέβουν στο κέντρο αλλιώς ας κάνουν τουμπεκί και να πάνε σε ξανά καφενείο

Comments are closed.