ΚΟΨΤΟ ΡΕ ΠΑΠΠΟΥΛΗ ΤΟ ΡΗΜΑΔΙ! Αράχωβα: 86χρονος στα… χιόνια για να καπνίσει – Τα χώνει άγρια στην κάμερα (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
1

Ο συνταξιούχος Ιωάννης Καλμαντής επιχείρησε να ανάψει τσιγάρο μέσα σε κεντρική καφετέρια της Αράχωβας και βρέθηκε αντιμέτωπος με υπάλληλο του καταστήματος που του ζήτησε να περάσει έξω – Δείτε πώς αντέδρασε


Οι Αραχωβίτες τον θεωρούν ήδη σύμβολο της… επανάστασης υπέρ των καπνιστών, που διαμαρτύρονται ότι δεν μπορούν να βγαίνουν έξω για να καπνίσουν διότι κάνει πολύ κρύο. Οι πολυ χαμηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του χειμώνα στο κοσμοπολίτικο χωριό αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα, ειδικά για τους ηλικιωμένους, που δυσκολεύονται να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και να συμμορφωθούν με τον αντικαπνιστικό νόμο που δεν επιτρέπει το κάπνισμα σε κανένα κλειστό δημόσιο χώρο.

Ωστόσο, οι μαγαζάτορες υπό το φόβο να τους καταγγείλουν και να δεχθούν αιφνιδιαστικούς ελέγχους από τις αστυνομικές Αρχές, αναγκάζονται να βάλουν φρένο στους καπνιστές πελάτες τους, ακόμη και στους πιο ηλικιωμένους, ζητώντας τους ευγενικά να κάνουν το τσιγάρο τους έξω στο δρόμο.

Ο 86χρονος συνταξιούχος Ιωάννης Καλμαντής είναι ένας απ’ αυτούς που αντιτίθενται στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου και με τον δικό του, ιδιαίτερο τρόπο ζητά από την κυβέρνηση να δημιουργήσει μαγαζιά για καπνιστές και μη, ώστε να υπάρχουν επιλογές και για τις δυο πλευρές.

Όταν όμως, ο συντοπίτης του Στέργιος Παπασταθης, τον ρώτησε σχετικά με την παρουσία μικρών παιδιών μέσα στις καφετέριες όπου καπνίζουν, κάπου εκεί χάθηκαν και τα επιχείρηματα του 86χρονου συνταξιούχου…

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

19 Σχόλια

  1. Φαινεται ειστε θεριακληδες και το πνιξατε!!!!!!! Δεν εξηγειται αλλιως!!!!!!!!!

  2. γερο-μπάρμπα …
    ασε το τσιγάρο …
    και βρές ενα φτυάρι και αρχισε να σκάβεις …

    1. Σωστος , αλλα μη στεναχωριεσαι δεν θα αργησει

  3. Μου καπνιζει και πουρακι το πουρο,αμα θες να καπνισεις ελευθερα να παρεις την παρεα σου να πατε καθε μερα εναλλαξ στα σπιτια σας να καπνιζετε οσο θελετε και να πινετε και κανα τσαγομελο,κανει καλο στα αθριτικα.

  4. Μια χαρά τα είπε ο παππούς…. Στα καφέ ο κόσμος πίνει καφέ και καπνίζει… Όποιος δεν μπορεί.. Να πάει στα ζαχαροπλαστεια και στους παιδότοπους…. Τα καφέ φτιάχτηκαν για καπνιστές από πολύ παλιά, και ήτανε στέκια αντρών… Οχι για παιδιά και γυναίκες… Να πας στα coffee shop στην Ολλανδία να δεις τι είναι όταν καπνίζουν μαύρο… Σε πειράξε το τσιγαράκι του παππού…. Τα καυσαέρια των αυτοκινήτων και οι καμινάδες των κολο εργοστασίων δεν σας πειράζουν;;;;…

  5. Τι λες ρε παπου και πρεπει δηλαδη να καπνισεις σε κλειστο χωρο μες στα μουτρα μου μπουκωνοντας τα πνευμονια μου και βρομιζοντας με τσιγαριλα?

  6. Σίγουρα θα πρέπει να γίνουν μαγαζιά για καπνιστές και μη για να τελειώνουμε! Αν κάποιος γονέας πάει τα παιδιά του σε καφετέρια που καπνίζουν μάλλον αυτός είναι μεγάλος μ@λ@κ@ς και όχι όποιος θέλει να καπνίσει! Και καλά τάχα μου τους ενοχλεί το κάπνισμα, το ηλεκτρονικό τσιγάρο τι τους ενοχλεί; μπορεί να καπνίζουν ελεύθερα ηλεκτρονικό τσιγάρο στα μαγαζιά και κανείς να μην τους λέει τίποτα, αλλά Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΡΗΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ! Που είναι όλοι αυτοί οι (δήθεν) στοργικοί γονείς να μας το εξηγήσουν; προφανώς δεν τους ενοχλεί ο καπνός, απλά θέλουν να ενοχλούν τους άλλους! Για να λέμε όμως τα στραβά του αντικαπνιστικού νόμου και από την άλλη πλευρά, γιατί ο αριθμός τηλεφωνικών καταγγελιών είναι επί πληρωμή; γιατί δεν είναι δωρεάν όπως το 100 ή η πυροσβεστική; που κανονικά θα έπρεπε ο χαφιές να παίρνει και ένα 5 ή και 10% από το πρόστιμο, για να έχει και κάποιο όφελος (και περισσότερα έσοδα το κράτος), ενώ τώρα είναι και ρουφιάνος και μ@λ@κας (χωρίς όφελος)! Τελικά και αυτός ο νόμος στο πόδι γράφτηκε!

  7. ΌΤΙ ο Νόμος είναι πάρα πολύ σωστός. Οι μη καπνιστές δεν ενοχλούν τους καπνιστές ενώ γίνεται το αντίθετο. Δηλαδή οι μη καπνιστές θα πρέπει να κλειστούν στα σπίτια τους; Όσες φορές έτυχε να τους πούμε ας το ελαττώσουν λίγο γιατί μας ενοχλεί ο καπνός όχι μόνο δεν το ελάττωναν αλλά λες και το έκαναν επίτηδες άναβαν το ένα τσιγάρο μετά το άλλο και χασκογελούσαν κιόλας.
    Οι μαγαζάτορες ας μην τα θέλουν όλα δικά τους, τα περισσότερα μαγαζιά έχουν χώρο έξω όπου μπορούν να τον κλείσουν με κάποιον τρόπο να είναι θερμαινόμενος με ελάχιστο κόστος και να πηγαίνουν οι θεριακλήδες να καπνίζουν.

  8. Και τι δουλειά έχουν τα απανταχού μικρά παιδάκια μέσα στις καφετέριες, ερωτώ εγώ ο αδαής, τους καλους γονείς;;;

    1. Που ζεις εσυ ρε μεγαλε; δεν μπορει καποιος με τα παιδια του μερα μεσημερι να παει σε μια καφετερια η σε μια ταβερνα; δεν μιλαμε για μπουζούκια ουτε για κωλομπαρα…..τοσο μπετοβλακας εισαι;

      1. Εγώ ξέρω που ζω, κ. Ανάξιε Πατέρα που πηγαίνεις τα ανήλικα παιδάκια σου σε καφετέρια. Τόσο έξυπνος είσαι;;; Και ποιός καλέ μου Αστραχάν σου έκανε λόγο για μπουζούκια, μπαρ, ή ταβέρνα;;; Το σχόλιο μου ήταν συγκεκριμένο για περιβάλλον καφετέριας. Αν δεν ξέρεις τι διαβάζεις, καλύτερα μην σχολιάζεις και πόσο μάλλον να αποδίδεις χαρακτηρισμούς, κ. Άθλιε Γονέα… (…με το δικαίωμα που ΕΣΥ μου έδωσες…).

        1. Πλακα κανεις ρε μπαρμπα; αναξιος γονεας επειδή παει τα παιδια του σε καφετερια; ξερεις οι καφετεριες εχουν μεσα καφεδες αναψυκτικα,χυμους ,σάντουιτς ,γλυκα και όχι τιποτα σκληρα ναρκωτικα οπλα και μαφιόζους,μηδεν επαφη με την πραγματικοτητα εχεις ,δεν μπορεις να ξεχωρησεις μια καφετερια από ένα κωλομπαρο; επικοινωνια και αντιληψη 0 εχεις μπαρμπα!

  9. τι να κοψει ρε παιδια? και μονο οτι εχει φτασει 86 χρονων και καπνιζει πανω απο 40ετια σιγουρα, χεστηκε ο παππους. Καθαρο αερα εχει εκει, κοβει και καμια ντοματα απο τον κηπο του και αντε γεια. ολα ειναι θεμα ψυχολογιας. Κατσε και κανε την πιο υγιεινη διατροφη, μην πινεις μην καπνιζεις και να εχεις ενα καρο προβληματα στο μυαλο σου με στρες και αγχος. Τοτε ειναι που θ αρρωστησεις. Μαλακες ειναι τοσοι γιατροι που καπνιζουν? Το στρες και το αγχος σε πεθαινουν

    1. Νίκο συμφωνώ και να έχουν υπόψιν κάποιοι ,που καπνιζουν χρόνια,απαγορεύεται να το κόψουν απότομα…ο οργανισμός δεν αντιδρά σε όλους το ίδιο…όποιος θέλει να ζήσει πολλά χρόνια,να γίνει καλός άνθρωπος και να μη στεναχωριέται με το παραμικρο!

Comments are closed.