ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑΣ – ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΣΤΕΝΑΖΟΥΝ! ΟΣΑ ΔΕΝ ΕΙΠΕ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ – ΟΣΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΝΑΒΟΛΕΣ

Κοινοποίηση:
ΜΑΚ

Αυτή τη στιγμή η ακρίβεια είναι το βασικό ζήτημα που απασχολεί την κοινωνία.

Η φτώχεια και η ακρίβεια αποτελούν δύο φαινόμενα που, όταν συνυπάρχουν, μπορούν να προκαλέσουν βαθύτατες ανισότητες, κοινωνικές αναταραχές, και αστάθεια, κρατώντας τους ανθρώπους σε μία ατέρμονη σπείρα απόγνωσης και ανέχειας.

Στην αντιμετώπιση αυτού του κρίσιμου προβλήματος, η αλήθεια είναι ότι μέχρι τώρα η κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να έχει κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα. όλοι περίμεναν να δουν τι θα έλεγε ο πρωθυπουργός στη συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια. Μόνο που όσοι προσδοκούσαν να ακούσουν άμεσα και εφαρμόσιμα μέτρα, μάλλον θα έμειναν απογοητευμένοι. Πέραν της πρωτοβουλίας του να ανοίξει το θέμα της διαφορετικής τιμολόγησης που κάνουν οι πολυεθνικές στην Ευρώπη, δεν πρότεινε κάτι άλλο. Δεν δεσμεύτηκε ούτε για πραγματικά μέτρα για τον περιορισμό των υπερκερδών που γεννούν τον «πληθωρισμό της απληστίας», ούτε για στοχευμένα μέτρα μείωσης των κοινωνικά άδικων έμμεσων φόρων που πλήττουν κυρίως τα λαϊκά στρώματα, ούτε για μέτρα που θα εξασφαλίσουν ότι π.χ. τώρα που υπάρχουν ενδείξεις ότι πάμε για διαφορετική και καλύτερη σοδειά στο λάδι, αυτό θα μεταφραστεί και σε σημαντική μείωση της τιμής για τον καταναλωτή.

  1. Επιπτώσεις στην Κοινωνική Σταθερότητα:

Ο συνδυασμός της φτώχειας και της ακρίβειας μπορεί να αναστατώσει τον κοινωνικό ιστό, δημιουργώντας εντάσεις και διαμάχες μεταξύ διαφορετικών κοινωνικών ομάδων. Αυξάνει τον κίνδυνο αναταραχών και εξεγέρσεων, ενώ υπονομεύει την εμπιστοσύνη προς τα κρατικά θεσμικά όργανα.

  1. Εκμετάλλευση και Ανισότητα:

Η ανισότητα που δημιουργείται μεταξύ των πλουσίων και των φτωχών αυξάνει, καθώς οι φτωχοί δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν στο κόστος ζωής και οι πλούσιοι επωφελούνται από την εκμετάλλευση των φτωχών.

  1. Επίπτωση στην Υγεία:

Η φτώχεια και η ακρίβεια μπορούν να έχουν εκτεταμένες επιπτώσεις στη δημόσια υγεία. Οι φτωχοί, αντιμετωπίζοντας την αδυναμία να αποκτήσουν πρόσβαση σε ποιοτική ιατρική περίθαλψη και υγιεινή διατροφή, γίνονται πιο ευάλωτοι σε ασθένειες και επιδημίες.

  1. Εκπαίδευση και Ανάπτυξη:

Οι φτωχές οικογένειες δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν ποιοτική εκπαίδευση για τα παιδιά τους. Η έλλειψη εκπαίδευσης περιορίζει τις ευκαιρίες ανάπτυξης και αυξάνει τον κίνδυνο για μακροχρόνια φτώχεια, δημιουργώντας έναν κύκλο φτώχειας που είναι δύσκολο να διακοπεί.

  1. Πολιτικές Επιπτώσεις:

Τέλος, ο συνδυασμός φτώχειας και ακρίβειας μπορεί να οδηγήσει σε πολιτική αναταραχή, αφού οι ανισότητες και οι δυσκολίες που προκύπτουν ενισχύουν την αίσθηση αδικίας και αποξένωσης από το πολιτικό σύστημα.

Συμπέρασμα:

Η αντιμετώπιση της φτώχειας και της ακρίβειας απαιτεί ολοκληρωμένες, βιώσιμες, και πολυεπίπεδες λύσεις που θα στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής, της εκπαίδευσης, της υγείας, και των οικονομικών ευκαιριών για όλους, ιδιαίτερα για τα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. γεμίσει την πατρίδα μου με αραπάδες. Κάνουν δωρεάν πληρωμένες διακοπές, έχουν πλήρη προνόμια (δωρεάν στέγη, δωρεάν μετακίνηση με τα ΜΜΜ, δωρεάν περίθαλψη, δωρεάν ίντερνετ, δωρεάν σίτιση) εις βάρος όλων ημών των συνήθων φορολογικών υποζυγίων, που διαθέτουμε αφμ και ΑΜΚΑ και στο βάθος ελληνοποίηση, άρα και δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Θα τρίβετε τα μάτια σας στις 9 του άλλου μήνα.

Comments are closed.