ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ – ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ, ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

Κοινοποίηση:
australia

Χωρίς οι διαμαρτυρίες κατά του πολέμου στη Γάζα να έχουν πάρει την έκταση που παρατηρείται στις ΗΠΑ, εξαπλώνεται όλο και πιο έντονα σ’ όλον τον κόσμο ένα κίνημα αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους.

Καθώς ο αριθμός των νεκρών στη Γάζα συνεχώς αυξάνεται και η αστυνομία των ΗΠΑ έχει συλλάβει ήδη χιλιάδες διαδηλωτές που συγκεντρώνονται σε πρόχειρους καταυλισμούς στα πανεπιστήμια της χώρας, οι Καναδοί φοιτητές σε ένδειξη αλληλεγγύης έχουν στήσει τις δικές τους κατασκηνώσεις σε διάφορες πανεπιστημιουπόλεις της βορειότερης χώρας της Αμερικής.

Χθες, φοιτητές του πανεπιστημίου του Τορόντο έστησαν καταυλισμό σε έναν περιφραγμένο χώρο με γρασίδι στο κέντρο της πανεπιστημιούπολης, με σκοπό να παραμείνει, σύμφωνα με τους διοργανωτές, έως ότου η διοίκηση του πανεπιστημίου αποκαλύψει τις οικονομικές σχέσεις του και αποχωρήσει από όποιες υποστηρίζουν το ισραηλινό απαρτχάιντ, την κατοχή και τον παράνομο εποικισμό της Παλαιστίνης.

Οι πανεπιστημιακές αρχές ενημέρωσαν ότι βρίσκονται σε διάλογο με τους διαδηλωτές και ότι ο καταυλισμός δεν παρεμποδίζει τις καθημερινές πανεπιστημιακές δραστηριότητες.

Άλλοι καταυλισμοί έχουν στηθεί στα πανεπιστήμια της Βρετανικής Κολομβίας, της Οτάβα και του Κεμπέκ.

Γαλλία
Σε διάφορα γαλλικά πανεπιστήμια επίσης οι φοιτητές έχουν ξεσηκωθεί, με τις πιο μαζικές κινητοποιήσεις να παρατηρούνται στο πανεπιστήμιο της Σορβόννης και το Sciences Po στο Παρίσι.

Ο διευθυντής του δεύτερου, Ζαν Μπασέρ, απέρριψε χθες το αίτημα των διαδηλωτών να επανεξετάσει τις σχέσεις του ιδρύματος με ισραηλινά πανεπιστήμια. Δεκάδες φοιτητές ξεκίνησαν αμέσως καθιστική διαμαρτυρία μέσα στο πανεπιστήμιο για να διαμαρτυρηθούν για αυτήν την απόφαση, ενώ όπως δήλωσε εκπρόσωπος των φοιτητών ένας σπουδαστής ξεκίνησε απεργία πείνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον τρόπο με τον οποίο το Sciences Po καταστέλλει φοιτητές και αναμένεται να τον ακολουθήσουν και άλλοι συνάδελφοί του.

Οι φοιτητές απαιτούν από τη διοίκηση του πανεπιστημίου να διεξαγάγει δημόσια ψηφοφορία για την αναθεώρηση των συνεργασιών του με τα ισραηλινά τριτοβάθμια ιδρύματα.

Η γαλλική αστυνομία ξεκίνησε επιχείρηση για την απομάκρυνση πολλών δεκάδων φιλοπαλαιστίνιων ακτιβιστών που έχουν καταλάβει από χθες το κεντρικό κτίριο της περίβλεπτης σχολής Πολιτικών Σπουδών (Sciences Po) στο Παρίσι, ανέφεραν δημοσιογράφοι και αυτόπτες μάρτυρες.

Ένας φοιτητής που ήταν μέσα στη σχολή είπε στους δημοσιογράφους ότι περίπου 50 από τους φοιτητές που είχαν προχωρήσει στην καθιστική διαμαρτυρία παρέμεναν στον χώρο τη στιγμή που μπήκαν στο κτίριο οι αστυνομικοί. Άλλοι μάρτυρες που μίλησαν στο πρακτορείο Reuters είπαν ότι η αστυνομία απομάκρυνε κάποια από τα πρόσωπα που βρίσκονταν εκεί.

Αυστραλία
Εκατοντάδες άνθρωποι διαμαρτυρόμενοι για τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα συγκεντρώθηκαν σήμερα και σε διάφορα πανεπιστήμια της Αυστραλίας, απαιτώντας από την κυβέρνηση της χώρας να πάρει περισσότερες πρωτοβουλίες για την ειρήνευση στη Μέση Ανατολή και να διακόψει τις σχέσεις της με εταιρείες που έχουν δεσμούς με το Ισραήλ.

Φιλοπαλαιστίνιοι φοιτητές έστησαν έναν πρόχειρο καταυλισμό έξω από το κεντρικό κτίριο του πανεπιστημίου του Σίδνεϊ, ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας, ενώ σε παρόμοιες κινητοποιήσεις έχουν προχωρήσει φοιτητές στα πανεπιστήμια της Μελβούρνης, της Καμπέρα και αλλού.

Σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, οι διαμαρτυρίες στην Αυστραλία είχαν ειρηνικό χαρακτήρα, με περιορισμένη αστυνομική παρουσία. Ενδεικτικά, ο αντιπρύτανης του πανεπιστημίου του Σίδνεϊ Μαρκ Σκοτ είπε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι ο φιλοπαλαιστινιακός καταυλισμός θα μπορούσε να παραμείνει, αφού δεν σημειώνονται τα βίαια επεισόδια που παρατηρούνται αλλού.

Η Αυστραλία είναι παραδοσιακά σταθερός σύμμαχος του Ισραήλ, όμως αποκτά όλο και πιο επικριτική στάση για την εξέλιξη του πολέμου στη Γάζα, ειδικότερα από τη στιγμή που ένας Αυστραλός πολίτης, μέλος ανθρωπιστής οργάνωσης, σκοτώθηκε σε ισραηλινή επιδρομή τον περασμένο μήνα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

13 Σχόλια

  1. Μπραβο@ τα είπες όλα.μαγκιτη οι φίλοι σου οι οβριοι έχουν κάνει τον κόσμο μπουρδέλο.τι να πεις η χαζός είσαι η οβριος.ουστ

  2. Μπράβο @ τα είπες όλα.τι να υποστηρίξεις ρε μαγκιτη;το άδικο;οι Εβραίοι έχουν κάνει όλο τον κόσμο άνω κάτω.ουστ

  3. Δυστυχώς λίγοι καταλαβαίνουν τα τεκταινόμενα πίσω από τις κουρτίνες…έχω πει ότι ο τρελογερος Μπάιντεν και οι ψευτο δημοκρατικοί του, που αντιπροσωπεύουν τον Σιωνισμό και την ΝΤΠ… θέλουν να μη κερδίσει ο βέβαιος νικητής Πορτοκαλί Ντόναλντ τις εκλογές και ξηλωθεί το πουλόβερ της ΝΤΠ… οπότε είτε με εμφύλιο είτε πόλεμο Ουκρανίας είτε με σύγκρουση ΝΑΤΟ -Ιραν είτε με…… οτιδήποτε… θέλουν να ανασχεσουν τα γεγονότα… εκεί εντασω τις διαδηλώσεις αυτές..σε αυτόν τον στόχο!!!
    Καλή Ανάσταση

  4. Οι ΛΟΑΤΚΙ και οι Δικαιωματιστές θα είναι οι πρώτοι που θα “αρπάξουν φάπες” από τους Παλαιστήνιους και λοιπούς Μουσουλμάνους. Περαστικά σε όλους.
    Καλή Ανάσταση και Ευλογημένο Πάσχα στο Team ΜΑΚΕΛΕΙΟ.

  5. Αυτα τα λέσια με τις σημαίες είναι αραβες και φυσικά κάποιες εναλλακτικές αριστερές bisexual κατσαριδες…δεν εκφράζουν ουτε το 1%..ο σκεπτόμενος κόσμος είναι πάντα στο πλευρό του αγιου Ισραηλ και όχι με το μέρος των δειλων ισλαμιστων δολοφόνων και φίλων της τουρκιας…

    1. Μαγκιτη κατουρα κ λιγο κ τραβα στο Αγιο Ισραηλ σου . Τα bisexual κ ολα τα σκουπιδια τα προωθει το Ισραηλ ηλιθιε . Την πρωτη Τρανς Παγκοσμιως την ειδαμε να τραγουδαει για το Ισραηλ ηλιθιε στην Γιουροβιζιον . Ολη την Νεοταξικη Ατζεντα την προωθει το Ισραηλ πανηλιθιε . Η μιση μας Βουλη ειναι Ιουδαιοι ηλιθιε . Η Χωρα μας εχει καταστραφει απο τους Ιουδαιους ηλιθιε . Τις εκλογες τις κλεβουν τα συστηματα των Ιουδαιων ηλιθιε . Οι Ιουδαιοι εχουν αγορασει την Μιση Ελλαδα ηλιθιε κ συντομα θα σε στειλουν να ζησεις στην Ερημο ηλιθιε . Εκτος απο Ανιδεος εισαι κ τελειως ηλιθιος .

      1. Α μαλιστα…Κλασιδιαρη υποστηρίζεις κοπελα μου?(ναι,ναι)..δεν έχεις πάει πανεπιστημιο σωστα?(οχι)..περιμένεις να σε σώσει ο πουτιν,οι γυναικες των ρωσων στα στριπτιτζαδικα και τα σεραφειμ?(ναι ναι)..να φανταστω μελαχρινος,τριχωτος,σκούρο δέρμα και ακούς σκυλάδικα τρωγοντας κεμπάπ και φαλαφελ?(ναι ναι)..επίσης σιγουρα αγαπας Τούρκους,αραβες,ισλάμ και λοιπά περίεργα σοκολατενια ανθρωπάκια της ανατολης που σκοτώνουν αθώο κοσμο ε?(ναι ναι)…α οκ κατάλαβα κοριτσι μου…καλή φοίτηση σε κάποιο πανεπιστημιο και κάνε καλού κακού μια εξέταση Dna γιατι μάλλον (σχεδόν σιγουρα) μας ερχεσαι από μέση ανατολη…Ά θα κάνεις και καμιά επανάσταση με τους άλλους τους γραφικούς να στήσετε κρεμάλες στο σύνταγμα όπως λέτε εσείς τα ψεκια.?????(οχι καλε)..μασάς ρε φλωρε….

      2. Κωλοεβραιε μαγκιτη κόψε την προπαγάνδα καί τράβα να βοηθήσεις τη ράτσα σου στο Ισραήλ να σκοτώσει περισσότερα παιδάκια καί γυναίκες.

      3. Ρε παρτάλι χαλαρώςε λίγο γιατί από την πείνα σου έχει σαλέψει ξεβράκωτε που θα μας κάνεις και κήρυγμα Καραγκιόζη

  6. συγγνώμη αλλά νομίζω ότι αυτήν την φοράν οι Εβραίοι δεν έχουν πού να πάνε όπως στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που θα τους έστελνε ο Αδόλφος στην Μαδαγασκάρη αλλά τελικά δημιούργησε το κράτος για να μείνουν με την συνθήκη Χααβάρα στα πλαίσια της διακήρυξης Μπάλφουρ

    1. Δυστυχώς φίλε τα ναζίδια στο Ισραήλ είναι σαν την Λερναία Ύδρα…

    2. Δεν υπάρχουν άσχετε σε όλα ναζί στο Ισραήλ αν είναι δυνατόν να στηρίζουν αυτούς που θέλουν να τους αφανίσουν…

Leave a Response