ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΚΑΙ …ΑΒΑΝΤΑΔΟΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ, ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ. ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΠΑΣΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΟΛΑ -ΧΩΡΙΣ …ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ- ΜΕΤΑ ΤΙΣ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ. Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ …ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΗ

Κοινοποίηση:
tsipras-nadroulakis-5

Ακόμα και αν δεν υπήρχαν οι πληροφορίες και το ρεπορτάζ δεν θα χρειαζόταν ούτε καν ιδιαίτερη σκέψη για να καταλάβει κανείς ότι αυτά που λένε από τη μία το ΠΑΣΟΚ και από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ για τα θέματα της φορολογίας και της αύξησης φόρων δεν είναι απλές γκάφες. Δεν είναι μόνο δώρα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τα κάνουν και τα λένε επίτηδες για να του δώσουν όσο γίνεται μεγαλύτερη αυτοδυναμία στις δεύτερες εκλογές της 25ης Ιουνίου. Τα κάνουν και τα λένε επίτηδες αλλά και κατά συρροήν.

Η σκοπιμότητα και η πρόθεση να διευκολύνουν τον Μητσοτάκη οι ηγεσίες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ τεκμηριώνεται από το γεγονός ότι στις νέες μετρήσεις που παίρνουν στα χέρια τους τόσο στην Κουμουνδούρου όσο και στην Χαριλάου Τρικούπη  φαίνεται καθαρά πως κάθε συζήτηση για αύξηση φόρων τρομάζει τους πολίτες και τους ψηφοφόρους.

ΚαταγραφήΦπαρασ

 

Επίσης είναι δεδομένο πια ότι το παιχνίδι των εκλογών κρίθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό αν όχι ολοκληρωτικά στα θέματα της οικονομίας και της καθημερινότητας των πολιτών . Αυτό κυριάρχησε στις κάλπες της 21ης Μαΐου σε συνδυασμό με το φόβο που είχε σπείρει στην  την κοινωνία ο προπαγανδιστικός μηχανισμός του Μητσοτάκη, αι παραμερίζοντας η αφήνοντας παράλληλα σε δεύτερο πλάνο όλα τα άλλα κρίσιμα θέματα που έχουν να κάνουν με την πατρίδα το έθνος την κοινωνία τους θεσμούς, τη δημοκρατία και τις ελευθερίες.

Κι αν στις πρώτες εκλογές είχαν την οποια δικαιολογία ότι θα επέβαλαν τη δική τους προεκλογική ατζέντα, τώρα δεν έχουν το παραμικρό ελαφρυντικό. Όχι μόνο δεν έχουν δικαιολογία ή άλλοθι, αλλά έχοντας φάει και τέτοια σφαλιάρα με τις 20 μονάδες διαφορά ο ένας  και την ελάχιστη ενίσχυση –παρά τα πυροτεχνήματα- ο άλλος, από τη στιγμή που ακολουθούν αυτή την τακτική και μάλιστα με χειρότερο τρόπο, είναι εντελώς ύποπτοι  έως και ξεπουλημένοι στον Κούλη.

Κι ενώ ύστερα από το σάλο που ξεσηκώθηκε τις προηγούμενες ημέρες, θα έπρεπε τουλάχιστον να έχει  μπει σιωπητήριο για τα θέματα αυτά στους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ αυτοί κάνουν το αντίθετο. Και κάνουν ακόμη τη μεγαλύτερη βλακεία να προσπαθούν να αμυνθούν μιλώντας για fake news. Μα, δεν … καταλαβαίνουν ότι ακόμη κι αν είναι και όσα από αυτά είναι fake news, την αφορμή και την πρώτη ύλη την προσφέρουν οι ίδιοι με όσα δηλώνουν; Όταν μάλιστα στον πόλεμο της προπαγάνδας με τα εξαγορασμένα μέσα ενημέρωσης η ΝΔ έχει την υπεροπλία θα έπρεπε να είναι δυο φορές πιο προσεκτικοί.   Όταν μάλιστα έχουν προηγηθεί και ο Κατρούγκαλος με την Φωτίου στον ΣΥΡΙΖΑ…

—————————— –

Και δεν έφταναν από το ΠΑΣΟΚ η πρώην  γκόμενα του γιδοβοσκού Ελ. Χρονοπούλου και το γιουσουφάκι του Βενιζέλου Π. Δουδωνής, αλλά χτες έκανε την «εμφάνισή» του και ο βουλευτής Στ. Παραστατίδης ο οποίος άρχισε να μιλάει για διατήρηση ή και ενδεχόμενη αύξηση του …ΕΝΦΙΑ. Ποιου, του ΕΝΦΙΑ!  Του φόρου που επέβαλε αρχικά ως ΕΤΗΔΕ για τα ακίνητα το ΠΑΣΟΚ με τον Βενιζέλο το 2011-12, καταρρέοντας μέσα σε μερικούς μήνες στο …4,5!. Το έκανε ή δεν το έκανε επομένως επίτηδες; Και δεν πρόκειται για ένα απλό ή άσχετο στέλεχος που βγήκε τώρα και βουλευτής στο Κιλκίς. Γιος πρώην βουλευτή που είχε πάει στον ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος είναι τα τελευταία χρόνια κορυφαίο στέλεχος στα κομματικά όργανα του ΠΑΣΟΚ,  δεξί χέρι του …Γώργου Καμίνη όταν διεκδικούσε την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ και ένας από τους «εκσυγχρονιστές» νεοφιλελεύθερους της νέας γενιάς του ΠΑΣΟΚ!

Καταγραφή

Ο Στέφανος Παραστατίδης στη φωτό

———————–

Η πιο καλοπροαίρετη και αφελής ίσως εξήγηση είναι ότι τα κάνουν αυτά από ασχετοσύνη ή, στο ΠΑΣΟΚ, από κάποιο καβάλημα του καλαμιού. Όχι, αυτή η εξήγηση είναι εντελώς επιφανειακή. Είναι η εξήγηση που «βολεύει» και τους μεν και του δε. «Βολεύει» κι αυτούς που πρέπει να …απολογηθούν για όσα ακούγονται και αυτούς που αναλαμβάνουν- από τη ΝΔ- δηλαδή να τα αντικρούσουν. «Βολεύονται»  για να κρύψουν την πραγματικότητα.  Κι η πραγματικότητα είναι απλή μεν, αλλά και οδυνηρή.

Τόσο ο Τσίπρας όσο και ο Ανδρουλάκης έχουν αναλάβει δεσμεύσεις –καθώς τους έχουν κυρίως τα διεθνή συστήματα και οι ξένες μυστικές υπηρεσίες στο χέρι με τα κουσούρια αλλά και τις εξαρτήσεις τους- να μην αφήσουν κανένα περιθώριο στον Κούλη να μην εξασφαλίσει την πλειοψηφία στην επόμενη Βουλή. Και μάλιστα μια πλειοψηφία όσο γίνεται μεγαλύτερη ώστε να μπορέσει να περάσει  άμεσα- μέσα στους επόμενους μήνες κιόλας- τις νέες προδοσίες στα εθνικά θέματα, με τις παραχωρήσεις και τις Πρέσπες του Αιγαίου με την Τουρκία. Ύστερα μάλιστα από τη νέα νίκη του Ερντογάν, οι ΗΠΑ καίγονται να του δώσουν  -σε βάρος της Ελλάδας!- τα λάφυρα που θέλει, στο πλαίσιο των ανατολίτικων παζαριών, για να μην φύγει από το δυτικό άρμα. Κι ούτε είναι τυχαίο ότι βγήκε χτες κιόλας ο Δένδιας –μολονότι δεν είναι πια υπουργός Εξωτερικών λόγω της υπηρεσιακής κυβέρνησης- και δήλωσε ότι από τον αμέσως επόμενο κιόλας μήνα θα πρέπει να μπει μπροστά ο διάλογος με την Τουρκία και να μην χαθεί καθόλου χρόνος. Ποιος; Ο Δένδιας που το έπαιζε …πατριώτης δελφίνος και τώρα αποδεικνύει ότι είναι το ίδιο συνένοχος με τον Κούλη στις προδοσίες που έχουν ξεκινήσει και πάνε να συνεχιστούν. Και δυστυχώς αυτές οι υποχωρήσεις και οι ενδοτισμοί έχουν γίνε ήδη «αποδεκτές» από την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ  και του ΠΑΣΟΚ, με το μόνο ζητούμενο είναι να υπάρξει μια όσο το δυνατόν πιο ισχυρή και αποτελεσματική Εθνική αντιπολίτευση.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

9 Σχόλια

  1. προκειται για μια ξυνο ΣΟΥΠΑ.να μην ξεχναμε το ΤΣΟΒΟΛΑ ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ, ΤΟ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ, ΤΟ ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2009 ΘΑ ΠΤΩΧΕΥΣΟΥΜΕ ,ΤΟ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΤΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΟΛΥ ΛΙΠΟΣ. και την συντεταγμενη διαλυση ΟΠΕΡ ΚΑΙ ΕΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΤΟ ΞΥΡΙΖΑ ως δια ΜΑΓΙΑΣ, το ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ ΕΓΙΝΕ ΚΟΜΜΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ κτλ κτλ ΔΥΣΤΥΧΩΣ

  2. Ολοι τους ειναι μια ωραια παρεα που εχουν κατακλεψει τον κοσμο !!! Περιμενω ρε animals ποτε θα το καταλαβετε ρε ραγιαδες της κακιας ωρας !!! Δεν βλεπετε οτι κανενας δεν κανει αντιπολιτευση τοσα χρονια ???????

  3. Ωραίος. Αμέσως μετά τις Ψευδο εκλογές είχαμε στείλει το email και το είχαμε αναφέρει ότι για να μην αντιδρούν θα πει ότι το έχουν στήσει το παιγνιδι

  4. Παροτι η αναλυση του αρθρογράφου δειχνει πληρης και εμπεριστατωμένη, εντουτοις, εκων η ακων, [ηθελημενα (πιστευω) η αθελητα], δινει λαθος συμπερασμα. Η οφθαλμοφανης αντιδραση της μεγάλης μειοψηφίας, είναι συνεργασία με την πλειοψηφία,με εισπρακτέο τιμημα, υπουργείο κλπ. Ελα ομως που το αποτελέσμα εχει παρενέργειες οπως απεδείχθη; Η μεγάλη μειοψηφία στις επομενες εκλογες καταποντιζεται τραγικά και συνερχεται ψηφολογικα (νεος ορος, α ρε αθανατη Ελληνική γλώσσα) και ψυχολογικά μετά 2-3 εκλογικές αναμετρήσεις και αν… Βλέπε ΚΚΕ, βλέπε Καμμενος κλπ… Λυση: Αυτο που συμβαίνει τωρα. Εμμεση υποστήριξη της πλειοψηφίας, εισπραξη δεδουλευμένων αργότερα, ελαχιστη απωλεια ψηφων. Μπραβο παντως στον αρθρογράφο, γιατί μας σκουντησε να ξυπνησουμε, διατηρώντας ισες αποστασεις και το fair play (κατα το παω super market να παρω gadgets ενα πραμα, αμερικανοποιηση γαρ…).

  5. Αλλαξοκωλιές κάνει το συνταγματικό τόξο. Τα πουλημένα τομάρια, τα έχουν πάρει άγρια, από τους Σόρρηδες, τη ΝΤΠ και τους Αμερικάνους. ‘Έχουν εξασφαλίσει οικονομικά μέχρι και τα δισέγγονα τους, γι αυτό κάνουν, τόσα πολλά και χοντρά “λάθη”, Μιλάμε για τεράστια αβάντα.

  6. Αυτά τα 3 δοσίλογα κόμματα ΣΎΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ταλαιπωρούν την χώρα εδώ και χρόνια, ήρθε ο καιρός να τους δώσουμε 1 μάθημα.

  7. Αυτό ότι θα του δώσουν αυτοδυναμία το είπα μετά τις πρώτες βρομοεκλογες διότι εάν τώρα δεν πιάσει αυτοδυναμία… Οι τρεις πρεσβείες Αμερικανογερμανοεβραιων θα τους αναγκάσουν να κάνουν συγκυβέρνηση, κάνοντας όμως συγκυβέρνηση θα επωμηστουν και οι τρεις αυτά τα τρομακτικά που θα έρθουν από τον Σεπτέμβριο… Έτσι ο λαός θα τους μουτζωσει όλους και επιδη αυτό το ξερουν και φοβούνται μην ανέβουν πατριωτικα κόμματα… Στυνουν τώρα το παραμυθακι τους για να του δώσουν την αυτοδυναμία… Και μετα θα έρθουν ως σωτήρες αυτοί να κάνουν αλλά χειρότερα για την χωρα μας…ετσι με αυτόν τον τρόπο θα συνεχίζουν να κυβερνουν παίρνοντας μέτρα κατά τις Ελλάδας μας, βλέπε και άλλους λαθρο, οικονομικά, λοατκι και πάει λέγοντας, ξυπνηστε ρεεεεεε

  8. Του κάνουν πάσες,
    Για να τους λυπηθεί καμία 4ετια ακόμα.
    Φοβούνται την αναθεώρηση του Συντάγματος.

  9. Επι τελους,μια σωστη αναλυση. Τα τρια αυτα κομματα (με τα παραμαγαζα τους), ειναι τρια σωματα μια ψυχη,ειναι στημενα ωστε να εχουν παραπληρωματικους ρολους. Ας το καταλαβουν οσοι εχουν παρωπιδες (δε μιλαω για πουλημενα κομματοσκυλα ). Μια καλοστημενη παγιδα ειναι.

Comments are closed.