ΚΑΤΑ ΜΑΝΑ ΚΑΤΑ ΚΥΡΗ! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΡΧΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΡΙΑ ΘΕΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΛΝΕ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ! Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΗΣ “ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑΣ ΤΟΥ ΕΑΜ” ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΑΡΧΙΚΑΤΣΑΠΛΙΑΣ

Κοινοποίηση:
laokratia-lakka-ampexono-foititria-to60.webp

Η Δρ Μοριακής Βιολογίας, Λαοκρατία Λάκκα, είναι θεία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. Συγκεκριμένα, η γιαγιά του κ.Τσίπρα, και η μητέρα της ήταν εξαδέλφες.   

Ο Αλέξης Τσίπρας, βαπτίστηκε το 1975, από την αδελφή της Λαοκρατίας, παίρνοντας το όνομα της γιαγιάς του, Αλέξως.

laokratia-lakka

Η Λαοκρατία Λάκκα.

Η Λαοκρατία Λάκκα έχει μια πολυτάραχη και περιπετειώδη ζωή. Γεννήθηκε το 1943, στο χωριό Αθαμάνιο, στις παρυφές των Τζουμέρκων. Η οικογένειά της ήταν Αριστερή και μάλιστα ο πατέρας στο ΕΑΜ, έτσι την βάφτισαν οι αντάρτες, δίνοντάς της το όνομα Λαοκρατία.

Η κ. Λάκκα στην… υπηρεσία των μπολσεβίκων συνεισφέρει στην αριστερή προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ με βιβλίο που εξέδωσε πρόσφατα. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ότι όλα αυτά που γράφει είναι αληθή. Πηγές δεν επικαλείται, ο καθένας γράφει ό,τι θέλει. Δεν είναι όμως τυχαίο ο χρόνος που εμφανίζεται η κυρία αυτή που περιγράφει όλα τα… δεινά της από το… καθεστώς. Προπαγάνδα πρώτης γραμμής.

Όπως γράφει λοιπόν η κ. Λάκκα, όταν στις αρχές της δεκαετίας του 1960 ήρθε ο καιρός να βγάλει ταυτότητα, οι αστυνομικοί, δεν δέχτηκαν να γράψουν ολόκληρο το όνομά της, και ανέγραψαν το μισό, δηλαδή μόνο …Κρατία, χωρίς το πρώτο συνθετικό, δηλαδή το Λαό.

Το όνομά της, τής δημιούργησε σοβαρά προβλήματα, σε όλη την περίοδο, από τον Εμφύλιο μέχρι και το 1974. Στην Μεταπολίτευση, άλλαξαν βέβαια τα πράγματα και χαρακτηριστικό είναι ότι, όταν ο Τάκης Λαμπρίας, την σύστησε στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, εκείνος της πρόσφερε ένα τριαντάφυλλο, λέγοντας «Να χαίρεσαι το όνομά σου!».

Η Λαοκρατία, υπήρξε άριστη μαθήτρια και στις αρχές του 1960, κατάφερε να περάσει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εκεί, όπως η ίδια γράφει στο βιβλίο της, κάποιος γνωστός της την φώναξε με ολόκληρο το όνομά της και οι Εκοφίτες, την έβαλαν στο μάτι, και την έδερναν όποτε έβρισκαν ευκαιρία.

Ως ισχυρή προστασία της, είχε τους συμφοιτητές της, που τότε αγωνίζονταν για το 1-1-4 και το 15%. Έγινε μέλος της νεολαίας ΕΔΑ, συνδέθηκε με τη νεολαία Μπέρτραντ Ράσσελ, (που οργάνωσε την πρώτη απαγορευμένη Πορεία Ειρήνης), και αργότερα με τους Λαμπράκηδες.

 

Η Λαοκρατία Λάκκα, με αμπέχωνο, ως φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στις αρχές του ’60 

Στη δεκαετία του ’60, η σπουδάζουσα της Νεολαίας ΕΔΑ, είχε κέντρο δράσης το σπίτι της Λαοκρατίας, το οποίο και ονόμαζαν Λορδοκομείο, όχι λόγω κάποιου Λόρδου, αλλά λόγω της λόρδας (φτώχειας).

Στο Λορδοκομείο, το σπίτι της Λαοκρατίας Λάκκα, έζησε για μεγάλο διάστημα και ο Άγγελος Παπούλιας, γνωστή φυσιογνωμία του τότε φοιτητικού κινήματος, αφού ήταν αυτός που έριξε το σύνθημα «Προίκα στην Παιδεία» και φιλοτέχνησε τα πλακάτ με τους «Γάμους της Παιδείας».

laokratia-kori-miki-theodoraki

Η Λαοκρατία με την κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα

Οι φοιτητές που συγκεντρώνονταν στο σπίτι της Λαοκρατίας Λάκκα, δηλαδή στο Λορδοκομείο, έβγαζαν και περιοδικό με το όνομα «Λόρδα», με αμιγώς κομμουνιστικό περιεχόμενο, σε μια χώρα που ακόμα μετρούσε τις πληγές της από τον εμφύλιο. Τα πλακάτ που σηκώθηκαν στις διαδηλώσεις για το 15%, σχεδιάζονταν εντός Λορδοκομείου.

Σε μια σπάνια φωτογραφία της εποχής διασώζεται η όψη αυτών των πλακάτ. Στο ένα, παριστάνεται η Παιδεία σαν νύφη. Στο άλλο, ο γαμπρός, νεαρός φοιτητής.

Σε τρίτο πλακάτ στέκει βλοσυρός ο κακός θείος που δεν θέλει να δώσει την προίκα και να ευτυχήσει το νέο ζευγάρι. Ο κακός θείος αντιστοιχούσε στον υπουργό Παιδείας Κασιμάτη που δεν έδινε την προίκα (το 15%) στην Παιδεία, ενώ όλο το δρώμενο έπαιρνε την μορφή γαμήλιας πομπής, με βιολί, κιθάρα και τραγούδι.

diadilosi-kako-tou-theou-pano-lordokomeiou

Η διαδήλωση κατά του «Κακού Θείου» με τα πλακάτ του Λορδοκομείου, στα γεγονότα του 15% 

Ο πατέρας της Λαοκρατίας Λάκκα, Δήμητρης Λάκκας, στον Εμφύλιο πολέμησε στον ΕΑΜ ως αξιωματικός, αλλά μετά την συντριβή του, διέφυγε στην Τσεχοσλοβακία. Η υπόλοιπη οικογένεια της Λαοκρατίας Λάκκα, παρέμεινε στην Ελλάδα. Ο κίνδυνος υπήρχε ανά πάσα στιγμή και τότε τους βοήθησε να διαφύγουν στο εξωτερικό, ο μεγαλοεργολάβος πατέρας του Αλέξη Τσίπρα.

atomiko-vivlioario-dimitriou-lakka-sto-dimokratiko-strato

Σελίδα από το Ατομικό Βιβλιάριο στο Δημοκρατικό Στρατό, του πατέρα της Λαοκρατίας 

Η Λαοκρατία Λάκκα στην Τσεχοσλοβακία, έπεσε πάνω στα δραματικά γεγονότα της Άνοιξης της Πράγας και στην εισβολή των τανκς του Συμφώνου της Βαρσοβίας.

Δυστυχώς, μεγαλύτερος για αυτήν κίνδυνος υπήρχε εκεί, αφού ο πατέρας της, είχε πάρει το μέρος του Ντούμπτσεκ και όχι των Σοβιετικών. Μαζί με τη μητέρα της η Λαοκρατία Λάκκα, αναγκάστηκαν να φύγουν και από εκεί, και έφθασαν στο Παρίσι, βρίσκοντας κατάλυμα σε κάποιο φτηνό ξενοδοχείο.

laokratia-lakka-dimitris-lakkas-praga
Η Λαοκρατία, χορεύει με τον πατέρα της στην Πράγα, το 1963.

Σύμφωνα με το βιβλίο της κ. Λάκκα, νύχτα άκουσαν κρότους και φωνές. «Τι γίνεται Λαοκρατία; Και εδώ γίνεται δικτατορία;» είπε ξυπνώντας έντρομη η μητέρα της. Ήταν τα γεγονότα του Μάη 1968.

Ακολουθούν πολλές περιπέτειες από τόπο σε τόπο, σε έναν αγώνα της Λαοκρατίας να ξαναενωθεί η οικογένεια, να φέρει τον πατέρα της στην Ελλάδα, και ταυτόχρονα να συνεχίσει τις σπουδές στον τομέα που αγαπούσε.

Αυτά και άλλα περιπετειώδη και προπαγανδιστικά, έχει να διηγηθεί η Λαοκρατία Λάκκα, η οποία μάλιστα έβγαλε τελευταία και βιβλίο με τίτλο «Λόγω Λαοκρατίας» και υπότιτλο «Ένας περίπατος σε όσα έζησα ως άτοπη και μετέωρη» (Εκδόσεις Εύμαρος).

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

19 Σχόλια

  1. Άντε τώρα, ψάξε και βρες πως πήρε πτυχίο αυτή και διδακτορικό… Καταλαβαίνεις εσύ τώρα, γιατί ζούσαμε πέτρινα χρόνια στα Ελληνικά Πανεπιστήμια από το 90′ και μετά… Τα ζώα της αριστεράς που ήταν και “μορφωμένα”… Δηλαδή αγελάδες που μιλούσαν αγγλικά…

  2. Λαοκρατια και πρασινα αλογα,Σανο απο τα LIDL αποδειχτηκε ο χασιστας ο μακροανηψιος σου.

  3. Τυχοδιώκτες που το παίζουν επαναστάτες με τις πλάτες του μπαμπά ουστ κοπρίτες ζόμπι της κοινωνίας που το παίζεται δημοκράτες ανακαλώντας το κάπου κάποτε. Στο χρονοντούλαπο και εσυ και τα τέκνα σας. Να διαβάσεις τις δηλώσεις του πατέρα της κολλητής σου για τον αριστερό φασισμό

  4. Η ξεκ@λιάρα χορεύει με τον αλητάμπουρα τον πατέρα της στην Πράγα στην ασπρόμαυρη φωτογραφία, όταν τα σοβιετικά βοθρολύμματα σκότωναν τους Τσέχους που διαδήλωναν ενάντια στο κομμουνιστικό εξάμβλωμα. Το φταίξιμο ανήκει ολοκληρωτικά στις κυβερνήσεις που μετά την επικράτηση το ’49 δεν έκαναν τροφή για σκουλήκια όλα τα αριστερά παράσιτα

  5. Τί μπάζα κυκλοφορούνε στην αριστερά?Πρέπει να είναι καταραμένοι από τον Θεό,γιαυτό είναι έτσι κακομοιριασμένοι,όπως και οι γύφτοι

  6. Τι σχέση έχουν αυτές οι φάτσες με την Ελλάδα και τον Ελληνισμό;

  7. Στέφανε αυτά τα ψάχνουν πριν φάει ο Ελληνικός λαός το αγγούρι,και τον ενημερώνετε….Ψάξε και βρές και ενημέρωσε τον Ελληνικό λαό για το βαρύ οικογενειακό παρελθόν και την δράση του παππού του ξεκινώντας από το Αθαμάνιο και σε όλο τον ορεινό όγκο της Αρτας στον εμφύλιο….Βγάλτα όλα στα μανταλάκια…. Είναι τερατο οικογένεια….

  8. Όταν ψηλώσει η στιγμή κι ανοίξουν οι φούρνοι, οι κραυγές τους θα ηχούν σαν την πιο γλυκιά μελωδία. Τότε που θα εξουσιάζουμε εμείς, οι εκλεκτοί.

  9. Δοκτωρ αυτο το παρταλι ?

    Οσο ειναι πολιτικος μηχανικος ο τσιπροπινοκιος ,αλλο τοσο ειναι και δοκτωρ αυτο το παρασιτο .,.,

    Το μουσι παει συννεφο …..ποσο το αγορασε ?

  10. όπως όλη η χαζάρικη φάρα του Τσίπρα που κανείς δεν ξέρει πώς βρέθηκαν στην Άρτα. Ωστόσο ας κάνει μια σούμα η Λαοκρατία να μας πει πόσα έχει φάει επί χούντας.

  11. ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ ΟΤΙ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΣΧΗΜΟΜΟΥΡΕΣ… ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΡΙΕΣ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΣΧΗΜΕΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΑΠ ΤΗ ΝΕΑΡΗ ΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΑ ΒΡΗΣΚΟΥΝ ΣΤΕΓΗ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. ΟΛΑ ΤΑ ΦΡΙΚΙΑ!

  12. Λάκα. Αρβανίτησσα, πως λέμε πιάστην μου και λάκα!

  13. Στην ασπρόμαυρη φωτογραφία του ΜΑΚΕΛΕΙΟ βλέπουμε ότι η θεία του Τσίπρα ήταν χίπισσα και παιδί των λουλουδιών.Από την μιά αριστεροί και από την άλλη κολυμπάνε στα εκατομμύρια.Έτσι εξηγείται γιατί ο καραγκιόζης Τσίπρας αποποινικοποίησε την χρήση και την καλλιέργεια μπάφου.Άν δείς την ασπροπμαυρη φωτογραφία της θείας του, το καταλαβαίνεις εύκολα.

  14. Κυρία Λαοκρατία εσάς τους κομμουνιστές από την πολλή λαοκρατία θα σας φύγει καμιά κλανιά. Που ήταν η λαοκρατία τον Ιούνιο του 2015 όταν ο ανηψιός σας έκανε πραξικόπημα και έγραφε την θέληση του λαού στα παπάρια του με την μεγαλειώδη κωλοτούμπα κάνοντας το ΟΧΙ του 62% ΝΑΙ? Που ήταν τα συνθήματα των κομμουνιστών “Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες” και “Για μια ελεύθερη Ελλάδα” όταν ο ανηψιός σας παρέδιδε για 99 χρόνια την χώρα και τις υποδομές της στους δανειστές? Που είναι η λαοκρατία όταν ο Ελληνικός λαός σε ποσοστό 80% λέει ΟΧΙ στην συμφωνία των Πρεσπών και ο ανηψιός σας όχι μόνο την υπέγραψε αλλά έχει το θράσος να αποκαλεί τον λαό φασίστες και εθνίκια. Αφού οι κομμουνιστές θέλουν λαοκρατία γιατί δεν έγινε δημοψήφισμα για τις Πρέσπες? Είσαστε γελοίοι και φασίστες. Στα λόγια λαοκρατία και στα έργα καρέκλα, μάσα και ρεμούλες. Κι αφού κόπτεστε τόσο για την λαοκρατία πως χαρακτηρίζετε τον ανηψιό σας που πήγε στην Ευρώπη και τους έκανε μαθήματα κωλοτούμπας για να γλυτώσουν το Brexit, περιφρονώντας την θέληση του Βρεττανικού λαού, εισπράττοντας την ειρωνεία και την περιφρόνηση των Ευρωπαίων?

Comments are closed.