ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΟΚ! ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ – Αδιαφορία και προκλητική ανεπάρκεια από αμόρφωτους διπλωμάτες με παχυλούς μισθούς – Δείτε έγγραφα και εικόνες ντοκουμέντο

Κοινοποίηση:
d0b79e3109c954462b5f6007795b149d-1920x1080

Στην τύχη τους έχουν αφεθεί οι απόδημοι Έλληνες της Λατινικής Αμερικής αφού τόσο οι διπλωμάτες όσο και το ίδιο το ΥΠΕΞ δεν δίνουν δεκάρα γι’ αυτούς ακόμα και σε τυπικά θέματα όπως σε μία ληξιαρχική πράξη. Διαβάστε τι μας γράφει ο κ. Σμάνης, εκπρόσωπος των Ελλήνων του Ισημερινού και θα καταλάβετε πλήρως τι συμβαίνει:

“Ονομάζομαι Χρήστος Σμάνης και είμαι ο Πρόεδρος της Κοινότητας των Ελλήνων του Ισημερινού της Λατινικής Αμερικής. Σας γράφω προκειμένου να ζητήσω τη βοήθειά σας ώστε να γίνουν γνωστά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες και οι απόγονοι Ελλήνων του Ισημερινού. Όπως γνωρίζετε σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, το παιδί ενός Έλληνα είναι και αυτό Έλληνας. Όμως αυτό δεν ισχύει για τα δικά μας παιδιά. Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας και η ελληνική Πρεσβεία στο Περού που είναι υπεύθυνη για εμάς δεν μας βοηθούν, με συνέπεια οι περισσότεροι Έλληνες του Ισημερινού να μην έχουν την ελληνική ιθαγένεια. Υπάρχει και ένα άμισθο Προξενείο στον Ισημερινό, για το οποίο υπεύθυνη είναι η Πρεσβεία στο Περού, αλλά εκ του αποτελέσματος μπορείτε να καταλάβετε τι γίνεται και σ΄αυτό το Προξενείο. Δείτε το με τα μάτια σας και θα καταλάβετε για το τι σας μιλάω:

Μέλος της κοινότητάς μας πήγε στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Περού για να γράψει τον γάμο του που έγινε το 2003. Η Πρεσβεία έκανε λάθος στη Ληξιαρχική Πράξη Γάμου και έγραψαν 2017 αντί για 2003. Όταν ο άνθρωπος τους ζήτησε να διορθώσουν το λάθος, αυτοί του είπαν να προσφύγει στην ελληνική δικαιοσύνη. Δείτε το σχετικό έγγραφο:

έγγραφο 1

Όμως, όπως καταλαβαίνετε, δεν είναι καθόλου εύκολο για έναν μόνιμο κάτοικο Λατινικής Αμερικής να προσφύγει στην ελληνική δικαιοσύνη και έτσι ο άνθρωπος δεν κατάφερε να κάνει τη δουλειά του.

Ένα άλλο μέλος της Κοινότητάς μας πήγε στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Περού για να γράψει το παιδί του στην Ελλάδα. Ρίξτε μια ματιά και δείτε και μόνος σας την Ληξιαρχική Πράξη Γέννησης στο βιβλίο της Πρεσβείας.

Δείτε κι αυτό το έγγραφο:

έγγραφο 2

Αυτός που συντάσσει και υπογράφει την Πράξη, κάποιος Μανουσάκης, είναι ο Διευθυντής του Προξενείου της Πρεσβείας. Μουτζούρες, μπλάνκο κλπ. Μαύρα χάλια. Ο άνθρωπος δεν ξέρει ούτε πώς γράφεται το γράμμα “Η” του ελληνικού αλφαβήτου. Ο άνθρωπος, βέβαια, που έκανε την αίτηση δεν κατάφερε ποτέ να γράψει το παιδί του στην Ελλάδα. Θα εκπλαγείτε αν ρωτήσετε τι μισθούς παίρνουν όλοι αυτοί που είναι υπεύθυνοι για την τήρηση αυτών των δημόσιων εγγράφων.
Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε έναν Έλληνα παρατημένο στους δρόμους της Λίμα στο Περού. Είναι από μεγάλο κανάλι της Λατινικής Αμερικής. Η Πρεσβεία της Ελλάδας στο Περού ακόμα μια φορά δεν έκανε ότι έπρεπε να κάνει και να βοηθήσει τον άνθρωπο να γυρίσει στην πατρίδα του. Αποτέλεσμα είναι να γελάει όλη η Λατινική Αμερική με τη χώρα μας.

Δείτε ακόμα ένα βίντεο με έναν Έλληνα παππού εγκαταλελειμμένο σε ένα ίδρυμα απόρων στον Ισημερινό. Πλήρης αδιαφορία από την Πρεσβεία στο Περού και το Προξενείο στον Ισημερινό. Το ίδρυμα που φιλοξενούσε τον παππού, μας έγραψε γιατί δεν είχε τη βοήθεια που έπρεπε από το ελληνικό Προξενείο και ζήτησαν τη βοήθειά μας. Εμείς γράψαμε στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας και στο Υπουργείο Εξωτερικών για να βοηθήσουν τον παππού αλλά δεν απάντησαν ποτέ. Ο κακόμοιρος ο γέροντας τελικά πέθανε στον Ισημερινό χωρίς να τα καταφέρει να γυρίσει στην Ελλάδα. Εμείς επισκεφθήκαμε τον παππού για να δούμε τι κάνει και αξίζει τον κόπο να δείτε και μόνος σας στο βίντεο που ακολουθεί τι μας λέει ο γέροντας για τον Πρόξενο της Ελλάδας στον Ισημερινό.

Δεν θέλω να σας κουράσω άλλο με τα άπειρα παραδείγματα αδιαφορίας του Υπουργείου Εξωτερικών, της Πρεσβείας στο Περού και του Προξενείου στον Ισημερινό για την κατάστασή μας. Έχουμε γράψει πάρα πολλές φορές στο Υπουργείο Εξωτερικών, στον κ. Δένδια, ακόμα και στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Μητσοτάκη, ζητώντας βοήθεια αλλά χωρίς καμιά απάντηση.

Σας παρακαλώ πολύ να μας δώσετε την ευκαιρία να κάνουμε γνωστά τα προβλήματά μας όπως εσείς καλύτερα ξέρετε. 
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ

Χρήστος Σμάνης

Πρόεδρος της Κοινότητας των Ελλήνων του Ισημερινού

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

12 Σχόλια

  1. Να μην έφευγαν από την Ελλάδα, να μην είχαν πρόβλημα

  2. Για το ελληνικο κρατος,Ελληνες Ομογενεις και μη ειναι οσοι κατοικουν στις Β.Α.ΗΠΑ και Φλοριντα.Αυτοι συμμετεχουν στις παρελασεις, δεξιωσεις,χειροκροτηματα,κ.λπ, οταν ερχονται οι διαφοροι ιθυνοντες απο την Ελλαδα.Ακομα και ο μακαριτης εκατομυριουχος Γ.Τραγκας επαιρνε συνεντευξεις απο Ν.Υορκη,Φιλαδελφεια ,… ΚΑΙ ,ΦΥΣΙΚΑ απο το Μαιαμι.Οσο προχωραμε στις Κεντρικες ,Μεσοδυτικες και Δυτικες Πολιτειες επικρατει το χαος.Μονον η κ. Διαμαντοπουλου εμφανισθηκε , ως υπουργος παιδειας στην Silicon Valley(San Jose), για να ενημερωθει απο τις μεγαλες εταιρειες..Φυσικα, πηγε , για να εγγραψει τον μοναχογιο της σε αμερικανικα παν/μια .Οαρχιεπισκοπος Αμερικης πηγε στο San Francisco ,για πρωτη φορα και αρρωστησε.Τα υπαρχοντα Ελληνικα Προξενεια ειναι χωροι τακτοποιησης ημετερων παιδιων ,ανοιγουν τα γραφεια του μετα τις 10 και ΔΕΝ σηκωνουν το τηλεφωνο στις ωρες λειτουργιας των Προξενειων.Εισπραττουν μεγαλα ποσα και ειναι θρασυτατοι.Υπαρχουν και οι εξαιρεσεις.Τα ιδια συμβαινουν και στον Καναδα.Στην Κεντρικη και Νοτια Αμερικη επικρατει το χαος.Ο προξενος της Βραζιλιας ειναι αρχοντας πασας.Για μαθηματα Ελληνικης γλωσσας ουτε λογος!.Τωρα ζητουν και κατευθυνομενη ψηφο..

  3. Μην πατε μακρια..Πολυ πριν τον covid-19,ζητησα ανανεωση του διαβατηριου μου απο το ελληνικο προξενειο του Los Angeles. Λειτουργουν μετα τις 10.00 πμ (!)και με ραντεβου.ΔΕΝ σηκωνουν το τηλεφωνο και συμπεριφερονται με αυταρχικο τροπο.Αυτος ποιος τους ελεγχει?Αν πας σε καμια μικρη πολιτεια των ΗΠΑ χαθηκες…Ασε που πληρωνεις σε δολλαρια τα εντερα σου..

  4. μακρια απο ελληνικα προξενεια…. ανα την υφηλιο, γερμανια, αυστραλια που εχω εμπειριες……… και ακριβοι σε συγκρηση με τα ξενες υπηρεσιες και ασχημα τα πραγματα…… μακρια και ξαγαπημενοι.

  5. …έχουν αφεθεί οι απόδημοι Έλληνες της Λατινικής Αμερικής αφού τόσο οι διπλωμάτες όσο και το ίδιο το ΥΠΕΞ δεν δίνουν δεκάρα γι’ αυτούς ….
    ΕΔΩ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΑΤΑΛΗΨΕΙ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΗΜΟΥΣ ΘΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΟΥΝ;
    ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΛΕΜΑ ΤΟΝ ΝΑΤΙΒΙΣΜΟ

  6. Μανουσάκης και δεν ήξερε γρι ελληνικά. Εβραίοι Δαπιτες του κερατά.

  7. Στα @@@ μας ο Ελληνας στο Περού! Ας προσεχε ο βλαξ..
    Εδώ έχουμε χειρότερα προβλήματα

    1. Εισαι ηλιθ@ος και με περικεφαλαια .Και φαινετε οτι δεν εχεις βγει ουτε μερα απο το χωριο σου .Πισω απο τον ηλιο εισαι κακομοιρη.

  8. ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΜΑΣΟΝΟΙ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ. ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΙΚΕΙΟΥΣ ΤΟΥΣ

Comments are closed.