ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ SHOW ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΕΙ ΤΑ… ΠΛΗΘΗ – ΠΟΙΟΝ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΤΕ; ΜΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ ΥΨΗ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ 20 ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟΥ

Κοινοποίηση:
misthoi

«Από την 1/4/2024 όσοι αμείβονται με τον κατώτατο μισθό θα λαμβάνουν 830 ευρώ το μήνα, μιλάμε για μια αύξηση κατά 50 ευρώ σε ένα ποσό που θα συμπαρασύρει προς τα πάνω τριετίες και πολλά επιδόματα» είπε κατά την εισήγηση του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο. Βέβαια, δεν μας λέει τι θα κάνουν στον κόσμο αυτές οι αυξήσεις όταν οι τιμές στα ράφια είναι διπλάσιες

Πρόσθεσε ακόμη, σχετικά:

«Με τα μόνιμα μέτρα που λαμβάνουμε που θα ισχύουν και μετά το πέρας της κρίσης της διεθνούς ακρίβειας βαδίζουμε προς τον στόχο των 950 ευρώ στο τέλος της 4ετιας. Είναι μια απόφαση που στηρίζει το εισόδημα αλλά δεν επιβαρύνει το κόστος της παραγωγής βάζοντας σε κίνδυνο την πτώση της ανεργίας. Για το ύψος της αύξησης λάβαμε υπόψη εισηγήσεις επιστημονικών και εργοδοτικών φορέων. Οι μισθοί αυξάνονται, η ανεργία έχει πέσει σε μονοψήφιο ποσοστό και οι επιχειρήσεις μπορούν να απορροφήσουν το κόστος αυτό. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η πορεία της οικονομίας και της αύξησης των εισοδημάτων είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Η αύξηση του κατώτατου μισθού συμπαρασύρει προς τα πάνω συνολικά 18 επιδόματα. Με αυτόν τον τρόπο ενισχύονται 800.000 δικαιούχοι και επηρεάζονται οι τριετίες που ξεπάγωσαν και σημαίνει αύξηση 30% με εργαζόμενους με σημαντική προυπηρεσία στον ιδιωτικό τομεά. Υψώνουμε αναχώματα στις ανατιμήσεις. Τα είδαμε και τα βλέπουμε στο ηλεκτρικό ρεύμα όπου ξεπεράστηκαν ακόμα και οι προσδοκίες μας, έχουμε σημαντικές μειώσεις στο βρεφικό γάλα και προφανώς ο υπ. Ανάπτυξης γνωρίζει ότι η μάχει είναι συνεχιζόμενη μέχρι να φτάσουμε σε μόνιμη μείωση του πληθωρισμού».

Ο Κ. Μητσοτάκης συνέχισε λέγοντας:

«Αυτό το υπουργικό έχει την δική του ξεχωριστή σημασία αφενός με την αύξηση του κατώτατου μισθού που δηλώνει τη συνέπεια στις εξαγγελίες και την έναρξη των διαδικασιών του συνεδρίου του κόμματός μας».

Όπως είπε, μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στα τεκταινόμενα στη Βουλή πριν από την καταψήφιση χθες (28/3) της πρότασης δυσπιστίας: «Τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα ανταγωνίζονται σε τοξικότητα όσο οδεύουμε προς τις ευρωεκλογές (…) Δεν συγκυβερνούμε με κανένα συμφέρον, ο καθένας στο ρόλο του (…) Οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν την αλήθεια για την τραγωδία στα Τέμπη μακριά από την διαστρέβλωση της πολιτικής δημαγωγίας (…) Τα κόμματα της αντιπολίτευσης μεθόδευσαν την επίθεση κατά της κυβέρνησης. Πιστεύω ότι οι πολίτες αντιλαμβάνονται ποιος είναι ειλικρινής και από την εκφορά του λόγου».

Ανέφερε, ακόμη: «Μας περιμένουν σημαντικές μάχες σε ευρωπαικό επίπεδο για το μεταναστευτικό ή τους αγρότες, Χρειάζονται ευρωβουλευτές με δυνατή εθνική φωνή. Στην ίδια κάλπη θα ζυγιστεί η συνέχεια μιας πορείας που παρά τις δυσκολίες μας πάει μπροστά».

Ποιες οι αυξήσεις

Ο νέος κατώτατος μισθός τίθεται άμεσα σε ισχύ, και συγκεκριμένα από την ερχόμενη Δευτέρα 1η Απριλίου. Όσοι αμείβονται με αυτόν θα λαμβάνουν 830 ευρώ τον μήνα, αύξηση της τάξης των 50 ευρώ.

Πρόκειται για την τέταρτη αύξηση από το 2019. Τότε ήταν 650 ευρώ, δηλαδή έχουμε μια αύξηση 27% μέχρι σήμερα. Συνολικά αυξάνονται 18 επιδόματα και ενισχύονται 800.000 δικαιούχοι.

Ειδικότερα από την 1η Απριλίου θα τεθεί σε ισχύ αύξηση στον κατώτατο μισθό, ύψους 6,4%, και διαμορφώνεται στα 830 ευρώ μεικτά (+50 ευρώ) και τα καθαρά θα είναι στα 706 ευρώ (+39 ευρώ). Όσον αφορά στο κατώτατο ημερομίσθιο αυτό διαμορφώνεται στα 37 ευρώ μεικτά την ημέρα για τους εργατοτεχνίτες.

Όσον αφορά στις τριετίες από την 1η Απριλίου οι κατώτατες αποδοχές διαμορφώνονται ως εξής:

1 τριετία: 913 ευρώ μεικτά
2 τριετίες: 996 ευρώ μεικτά
3 τριετίες: 1.079 ευρώ μεικτά

Για τους έγγαμους η αύξηση αυτή θα είναι 83 ευρώ στα 830.

Επίσης το επίδομα ανεργίας από τα 479 ευρώ θα αυξηθεί στα 509 ευρώ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

14 Σχόλια

  1. Δεν βγαίνουν ταφεντικά. Τα ταναπούκια θέλουν τον ουρανό με τάστρα. Καλυντικά, κομωτήρια, ρουχα, κοσμήματα, διασκέδαση, ταξίδια, κουρσάρες, προίκα. Ένας αφέντης με 12 ταναπούκια μέσο όρο το χρόνο, επί 500χιλ-1μύριο αφέντες επί 150χιλ το ταναπούκι ίσον 900τρις-1800τρις.

  2. Της μάνας σου το μουνί πούστη Κούλη που παίρνουμε σύνταξη 647 ευρώ και κάθε μήνα δίνουμε τα 118 ευρώ από αυτά στα φάρμακα μας ηλικιωμένοι σχεδόν άνθρωποι τα οποία έπρεπε να είναι δωρεάν γαμημένε και μπινέ.

  3. Επιτέλους να φάει ο λαός λίγο μπρόκολο.

  4. καθαρά παίρνω τώρα 675!!!!!!! ντροπή και αίσχος αληταράδες

  5. Εάν υπάρχει νόμος για κατώτατο μισθό,πρέπει να δοθεί.’Αν ο εργοδότης αδυνατεί,τι κάνει;Μείωση προσωπικού,κλείσιμο καταστημάτων και παρουσία μόνον των απαραίτητων,αναζήτηση άλλου χώρου με φθηνότερο ενοίκιο κ.λ.π.Ποιός χάνει;Ο εργαζόμενος.

  6. ppp καλα τα λες.Καταργηση του νομου περι ευθυνης υπουργων. Οπως τον εφτιαξαν ετσι θα υπαρχει τροπος και για καταργηση του.Εκει δεν τους εβαλαν με την ψηφο τους ο κοσμος για να κολλησουν και να καλοπερνανε αλλα να κανουν οτι καλυτερο για την πατριδα.Εμεις σαν ηλιθιοι μετα απο ολα αυτα γιατι δεν ακολουθουμε το συνταγμα ;;;; Αφου μας βασανιζουν εμεις τι πρεπει να κανουμε ;

    1. Αντι να καταργησουν αυτον τον νομο εγω προτεινω να κρεμασουμε αυτον που τον θεσπησε . Ο ιδιος μας εκανε ενοικιαστες των σπιτιων που αγορασαμε . Σε καθε αλλη Χωρα αυτο το Καθαρμα θα ειχε εκτελεστει . Εδω κυκλοφορει σαν να μην συμβαινει τπτ κ ο κοσμος τον θελει κ για Προεδρο . Νεοελληνας > οτι πιο ξεφτιλισμενο εχει παραξει αυτος ο Χωρος .

  7. Με 50 ευρω αυξηση οταν ολα εχουν αυξηθει επιπλεον 500 – 1000 ευρω τουλαχιστον ( ρευμα , καυσιμα , θερμανση , τροφιμα , ενοικια , προιοντα ) , ειναι οχι απλα κοροιδια αλλα χλευασμος . Ο πιο κατω γραφει αν οι εργοδοτες μπορουν να τα δωσουν . Θα του απαντησω , οταν ξαναψηφιζαν αυτον τον Αλητη ας το ειχαν σκεφτει καλυτερα . Κανενα ελαφρυντικο στους 41 . Μηδεν οικτος , θα πληρωσετε με αιμα .

    1. Oi εργοδοτες συνεχιζουν ακομα και σημερα να δινουν 6ημερες δουλειες με 25 ευρω το 8ωρο και μονο ενα ενσημο τη βδομαδα – για να ειναι καλυμμενοι

  8. ΣΗΜΕΡΑ ΕΒΓΑΛΑΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΙΣΠΙΡΙΝΓΚΟΥ ΚΑΙ ΜΙΧΟΥ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΚΟΥΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΠΡΟΣ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΗΣ ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΤΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΣΤΑΧΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΙΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

  9. Όλα τα είχε ο μπαξές. Μίχο, Πισπιρίγκου, αύξηση κατώτατου. Τι άλλο θέλετε ρε;
    ΄Όχι όχι η δικαιοσύνη δεν επηρεάζεται

  10. Απο την στιγμη που δε καταργουνε τον νομο περι ευθυνης υπουργων δεν θα αλλαξει τιποτα.
    Τωρα για τον βασικο μισθο ας ρωτησουνε τους εργοδοτες μπορουνε να τα πληρωσουνε;;; κανουνε τζιρο;;…..
    τον μητσοτακη δεν τον νοιαζει γιατι δεν τα βγαζει απο το πορτοφολι του.

    1. Αντε ρε πλήρωσε τον κόσμο το μισθό του και ότι άλλο δικαιουται, που έχεις το θράσος και λες ότι δεν έχεις. Παλιομαλακα

Comments are closed.