ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΜΑΣ ΕΜΠΛΕΞΑΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ: Η ΦΡΕΓΑΤΑ ΥΔΡΑ ΕΒΑΛΕ ΜΕ ΠΥΡΟΒΟΛΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΔΥΟ ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΩΝ ΑΕΡΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ ΑΝΤΕΝ – ΤΟ ΕΝΑ ΚΑΤΑΡΡΙΦΘΗΚΕ

Κοινοποίηση:
fregata-ydra

Με πυροβόλο κατά δύο UAVs που απειλούσαν εμπορικό πλοίο στον Κόλπο του Άντεν έβαλε η φρεγάτα «Ύδρα» που συμμετέχει στην επιχείρηση «Ασπίδες».

Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας τις πρώτες πρωινές ώρες στον Κόλπο του Άντεν, η Φρεγάτα ΥΔΡΑ στο πλαίσιο της επιχείρησης της EUNAVFOR ASPIDES, παρέχοντας προστασία σε εμπορικό πλοίο, έβαλε με πυροβόλο εναντίον δύο Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων (UAVs), σύμφωνα με τους ισχύοντες Κανόνες Εμπλοκής, ένα εκ των οποίων κατερρίφθη και το άλλο απομακρύνθηκε.

Η Φρεγάτα συνεχίζει κανονικά την αποστολή της.

Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ανέφερε πως η φρεγάτα συνεχίζει κανονικά την πορεία της χωρίς κανένα πρόβλημα. «Είναι ζητήματα που πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Εκείνη τη στιγμή παρείχε προστασία σε εμπορικό πλοίο. Η αντίδραση ήταν ακριβώς με βάση το πρωτόκολλο και συνεχίζει κανονικά την πορεία. Έφερε εις πέρας αυτό που έπρεπε να κάνει όπως όριζαν οι κανόνες εμπλοκής και θα συνεχίσει κανονικά να βρίσκεται στην περιοχή για όσο διαρκεί η επιχείρηση αυτή, όπως συμβαίνει με όλες τις υπόλοιπες μεγάλες χώρες που συμμετέχουν σε αυτήν την επιχείρηση» δήλωσε.

Αυτή ήταν η δεύτερη εμπλοκή της φρεγάτας «Ύδρα» στην επιχείρηση «Ασπίδες», μετά τη συμμετοχή σε επιχείρηση για την προστασία εμπορικού πλοίου στον Κόλπο του Άντεν, κοντά στην Υεμένη, τα ξημερώματα της 13ης Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, η «Ύδρα» είχε εξαπολύσει πυρά κατά δύο μη επανδρωμένων αεροχημάτων (UAVs) παρέχοντας με αυτόν τον τρόπο προστασία σε εμπορικό πλοίο που έπλεε στην περιοχή. Τα drones που απειλούσαν το πλοίο, απομακρύνθηκαν.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

19 Σχόλια

  1. Τα παιδιά του πολεμικού ναυτικού έκαναν αυτό που έπρεπε τώρα αν σε κάποιους από εδώ μέσα δεν αρέσει γιατί πάει κόντρα στο Ιράν και στους φίλους σας τους ρώσους φάτε την φασολάδα που έχετε στην κατσαρόλα τρεις μέρες τώρα και πέστε για ύπνο.. Και από Δευτέρα πηγαίντε να κάνετε και κανα μεροκάματο γιατί από την πόλη τεμπελιά και την αφραγκία σας φταίνε όλα..

  2. κυρ.Παντελη εχουμε πολεμο με τους Χουθι (κατι ξεβρακοτους στην Αραβια) σουπερ μαρκετ να πας να παρεισ χαρτι υγειας λαδι αλευρι & ζαχαρη γιατι θα ανεβουν οι τιμες λογω πολεμου και αν εχουμε κατοχη ξερεις εσυ οτι εκανε ο παππους σου στο κελαρι για να δωσεις μετα τα χαρτια να παρεις συνταξη Εθνικης Αντιστασης…

    1. Καλά, πιες κοα-κολα χοντρέ αριστερέ κομμουνιστή και μην ξεχάσεις, κάποια πορεία θα έχει οργανώσει πάλι η ΚΝΕ κι αυτή την καθημερινή για να σπάσει τ’αρχίδια μας, κι άσε τις φανταστικές ιστορίες που βγάζεις από τον πάτο σου και θυμίσου πως όταν οι δεξιοί πολεμούσαν στα βουνά της Ηπείρου (συμπεριλαμβανομένης και της σκλαβωμένης Β. Ηπείρου) εσύ κι ο Πατερούλης κάνατε πίτα-γύρο στον Χίτλερ αφού τότε ήταν ακόμα σε εφαρμογή το σύμφωνο μεταξύ Ναζιστικής Γερμανίας και ΕΣΣΔ…

  3. Απο 1 Μαιου αλλαζει ο ποινικος κωδικας….και με τετοια σχολια θα πηγαινουμε φυλακη..!!!!! ΠΡΟΣΟΧΗ..!!!

  4. Όταν πολεμικα πλοια έχουν συστήματα που καταρρίπτουν τα πάντα με το πάτημα ενός κουμπιου, εμείς πανηγυρίζουν την κατάρριψη ενός χαζοντροουν με χειροκίνητα κανόνια

    ………κατάντια

  5. Δημιουργειτε ποινικο μητρωο για την Ελλαδα ηλιθιοι για πεντε δεκαρες . Οταν σας στειλουν να σας καψουν οι Ρωσοι κ οι Ιρανοι θα γελασω μαλακες . Ελλαδα ειναι Φως οχι Σκοταδισμος κ Ναζισμος . Ευχομαι να σας βουλιαξουν Προδοτες του ΝΑΤΟ κ των ερπετων .

      1. Τι ρημαξαν οι Ρωσοι ρε ανιδεε ηλιθιε ; Ποτε σε πειραξε ο Ρωσος ρε καθυστερημενε ; Για τις ΗΠΑ , τη Δυση κ τους Ιουδαιους που εχουν Ποινικο Μητρωο καταστρεφοντας ολα τα Κρατη του Πλανητη εχεις να πεις τπτ ; Σκεφτεσαι για τον εαυτο σου ή οτι σου πουν τα ΜΜΕ ; Αντε να πολεμησεις γι αυτα τα Καθαρματα λοιπον να ησυχασουμε . Απορω εδω μεσα γιατι μπαινεις . Το Πρωτο Ψεμα εχει χιλιαδες ηλιθιους σαν εσενα να κανετε παρεα .

        1. Είσαι ηλίθιος καί τις 365 μέρες η παίρνεις ρεπό…… κανένας απ’ όλους αυτούς ΗΠΑ, Ισραήλ.κινα Ρωσία κτλπ….δεν είναι άγιος γίδι

    1. Lol, τι έγινε ρε ρωσοπόντιε; Σου νευριάσαμε τους συγγενείς σου, τους Ρώσους και τους Πέρσες και του ημι-αράπηδες στην Υεμένη; Τόσους αιώνες μας έσφαζαν οι πέρσες, είτε στην αρχαιότητα, είτε για σχεδόν δέκα αιώνες κατά την περίοδο του Βυζαντίου. Οι ρώσοι τα ίδια! Επιτέθηκαν στην Πόλη κι έφαγαν τα μούτρα τους και μετά προσπαθούσαν για αιώνες να κάνουν το ίδιο και στο τέλος με την πτώση της Βυζαντινής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας προσπαθούσαν επί αιώνες να σφετεριστούν τον τίτλο της 3ης Ρώμης, γι’ αυτό και βοήθησαν τους Τούρκους στις γενοκτονίες κατά των Ελλήνων της Ανατολίας, όπως ήταν υπεύθυνοι για την χρήση των Ελλήνων της Πελοποννήσου ως “τροφή για τα κανόνια” όταν ήθελαν να εκβιάσουν τους οθωμανούς και τελικά το πέτυχαν με κόστος την σχεδόν εξαφάνιση των γηγενών Ελλήνων της Πελοποννήσου…

      1. Ναζιστακο η ιστορια που εχεις διαβασει εχει γραφτει απο τους Δυτικους που μας κατεστρεψαν . Ο Βενιζελος φανταζομαι ειναι ο Εθναρχης σου ; Οτι να ναι ….. Πηγαινε στο Πρωτο Ψεμα κ εσυ με τους ομοιους σου , προσκυνα Μητσοτακη , Ιουδαιους κ μετα τραβα Ουκρανια να βοηθησεις τα αδερφια σου …. Μιλαμε για απελπιστικα ηλιθιος .

  6. Να που μαθαμε απο ενα ανδρεικελο του ξενοδοχοπρεσβευτη ,οτι η ψωροκωσταινα,που δε βγαζει αχνα για την κατοχη της Κυπρου απο την Τουρκια, ανηκει στις “μεγαλες χωρες” !!!

  7. Θα χαρώ να δω την φρεγάτα Ύδρα στον πάτο της Ερυθράς αφού τόλμησε να χτυπήσει οχήματα των Χούθι, των συμμάχων των Ιρανών και των Ρώσων που πολεμάνε την ΝΤΠ!

  8. Ἀπὸ τὴν Πελοπόννησον μοῦ γράφουν, ὅτι εἶναι ὅλοι
    ἓτοιμοι μὲ τὰ παλικάρια των. Θέλω ὅμως νὰ εἶμαι βέβαιος,
    ὅτι θὰ μὲ ἀκολουθήσετε. Ἄν κάμετε σεῖς ἀρχὴν ἀπὸ τὸ ἕν
    μέρος καὶ ἐγὼ ἀπὸ τὸ ἄλλο, θὰ σηκωθῇ ὅλη ἡ Ρούμελη.
    Περιμένω ἀπάντησιν μὲ τὸν κομιστὴν τῆς ἐπιστολῆς μου.
    Τὴν μπαρούτην καὶ τὰ βόλια τὰ ἔλαβα καὶ τὰ ἐμοίρασα.

    22 Μαρτίου 1821
    Σᾶς χαιρετῶ καὶ σᾶς γλυκοφιλῶ
    Ὁ ἀγαπητός σας
    Ὀδυσσεὺς Ἀνδροῦτσος

  9. Εύχομαι η επόμενη βολή κατά τουρκικών μπαΙρακτάρ και μια ρουκέτα στο παλάτι του Ερντογάν δώρο.

Leave a Response