Ισραήλ: «Οι αποστολές σας θα αυξηθούν – Έχετε πλήρη ελευθερία δράσης στη Μέση Ανατολή»

Κοινοποίηση:
Israel's Defence Minister Yoav Gallant meets soldiers in a field near Israel's border with the Gaza Strip, in southern Israel October 19, 2023. REUTERS/Ronen Zvulun

Υπουργός Άμυνας Ισραήλ σε πιλότους μαχητικών: «Οι αποστολές σας θα αυξηθούν – Έχετε πλήρη ελευθερία δράσης στη Μέση Ανατολή»

Επίσκεψη στην αεροπορική βάση Τελ Νοφ πραγματοποίησε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Ιωάβ Γκάλαντ σήμερα, όπου μίλησε σε πιλότους μαχητικών αεροσκαφών που συμμετείχαν στην αναχαίτιση drones και πυραύλων κατά την επίθεση που πραγματοποίησε το Ιράν το περασμένο Σαββατοκύριακο, επισημαίνοντας πως οι αποστολές τους πρόκειται να αυξηθούν.

«Οι αποστολές μας δεν πρόκειται να μειωθούν, μόνο θα αυξηθούν. Αυτή η πραγματικότητα ότι μας επιτίθενται από επτά διαφορετικά μέτωπα είναι περίπλοκη και θα προκαλεί και θα μας συνοδεύει.

Το κράτος του Ισραήλ πρέπει να γνωρίζει ότι έχει ελευθερία δράσης να κάνει ό,τι θέλει, χάρη στο γεγονός ότι η Πολεμική Αεροπορία αμύνεται και αυτό που κάνατε το περασμένο Σάββατο είναι πολύ εντυπωσιακό», είπε ο Γκάλαντ.

«Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να γνωρίζουμε ότι όταν αντιδρούμε, έχουμε τη διασφάληση, ότι αυτό που αποφασίζεται είναι αυτό που εκτελείται. Αυτό δίνει μεγάλη εμπιστοσύνη στο ισραηλινό κοινό και στους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων στο κράτος του Ισραήλ», πρόσθεσε.

«Η ικανότητά μας να παίρνουμε περίπλοκες και σημαντικές αποφάσεις στο έδαφος έγκειται στη γνώση ότι έχουμε κάποιον να εμπιστευόμαστε στον αέρα. Οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας έχουν πλήρη ελευθερία δράσης για να δράσουν ενάντια σε οποιαδήποτε απειλή, οπουδήποτε στη Μέση Ανατολή – οι προκλήσεις ασφαλείας δεν αναμένεται να μειωθούν και πρέπει να τις αξιολογήσουμε ανάλογα,» ανέφερε σε σημεία των δηλώσεών του ο Ιωάβ Γκάλαντ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response