Ισραήλ: Δεν βλέπει σημαντική πρόοδο στo Κάιρο – Με τον αρχηγό της CIA συναντήθηκε ο Νετανιάχου

Κοινοποίηση:
gaza09fe

Συνάντηση Νετανιάχου – Μπερνς

Το Ισραήλ δεν βλέπει κανένα σημάδι σημαντικής προόδου στις συνομιλίες που διεξάγονται με τη μεσολάβηση της Αιγύπτου, με στόχο να επιτευχθεί μια συμφωνία για κατάπαυση του πυρός με τη Χαμάς που θα οδηγήσει στην απελευθέρωση των ομήρων, δήλωσε την Τετάρτη το απόγευμα Ισραηλινός αξιωματούχος.

Ωστόσο, η αντιπροσωπεία του Ισραήλ θα παραμείνει στο Κάιρο προς το παρόν, πρόσθεσε, όπως μετέδωσε το Reuters.

Συνάντηση Νετανιάχου – Μπερνς

Στο Κάιρο βρέθηκαν αντιπροσωπείες της τρομοκρατικής οργάνωσης και του Ισραήλ, αλλά και ο επικεφαλής της CIA Γουίλιαμ Μπερνς. Σήμερα, Τετάρτη, ο Μπερνς συναντήθηκε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, εν μέσω εντατικών προσπαθειών για την επίτευξη μιας συμφωνίας για τους ομήρους με τη Χαμάς.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του πρωθυπουργού στην Ιερουσαλήμ, αναφέρουν οι Times of Israel.

Σύμφωνα με τον Ισραηλινό αξιωματούχο που επικαλείται το Reuters, ο Μπερνς συζήτησε την πιθανή αναστολή της ισραηλινής επιχείρησης στη Ράφα της Γάζας με αντάλλαγμα την απελευθέρωση των ομήρων.

Άνοιξε το πέρασμα Κερέμ Σαλόμ

Υπενθυμίζεται ότι το Ισραήλ ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι το πέρασμα Κερέμ Σαλόμ στα σύνορά του με τη Λωρίδα της Γάζας επαναλειτουργεί.

Επίσης, αναφέρεται ότι τα φορτηγά με βοήθεια που περνούν από την Αίγυπτο υποβάλλονται ήδη σε ελέγχους ασφαλείας εκεί, όπως αναφέρει το Reuters.

«Φορτηγά από την Αίγυπτο που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια, συμπεριλαμβανομένων τροφίμων, νερού, εξοπλισμού καταφυγίων, φαρμάκων και ιατρικού εξοπλισμού που έχει δωρίσει η διεθνής κοινότητα, φθάνουν ήδη στο πέρασμα», ανέφερε ο στρατός σε κοινή ανακοίνωση με τη COGAT.

Σημειώνεται ότι το Ισραήλ είχε κλείσει την Κυριακή (5/5) το πέρασμα Κερέμ Σαλόμ έπειτα από επίθεση των τρομοκρατών της Χαμάς με πυρά σε κοντινή απόσταση, κατά την οποία σκοτώθηκαν τέσσερις ισραηλινοί στρατιώτες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response