Ισραήλ: Αρνείται κάθε εμπλοκή στη συντριβή του ελικοπτέρου και θεωρεί τον Raisi νεκρό

Κοινοποίηση:
e75eda344a8e52c59368cdea09c46805_XL

Σύμφωνα με Ισραηλινούς αξιωματούχους, οι πιθανές συνέπειες εξαρτώνται από το ποιος θα αντικαταστήσει τον Raisi ως πρόεδρο της Ισλαμικής Δημοκρατίας σε περίπτωση θανάτου του
Οι ισραηλινές αρχές απέχουν επισήμως από το να σχολιάσουν τη συντριβή του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Ιρανό Πρόεδρο Ebrahim Raisi , αλλά αρκετοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το Ισραήλ δεν εμπλέκεται σε αυτό το περιστατικό, ανέφερε την Κυριακή (19/5/2024) η πύλη Ynet , επικαλούμενη Ισραηλινούς αξιωματούχους.
Σύμφωνα με την πύλη, ανώτεροι Ισραηλινοί αξιωματούχοι δηλώνουν ανεπίσημα ότι «στο Ισραήλ, όπως και στη Δύση, πιστεύουν» ότι ο Ιρανός πρόεδρος «δεν επέζησε» από τη συντριβή του ελικοπτέρου.
Ανώνυμοι Ισραηλινοί αξιωματούχοι δήλωσαν επίσης ότι δεν περίμεναν «συνέπειες για το Ισραήλ» ή αλλαγές στην πολιτική της Τεχεράνης έναντι του εβραϊκού κράτους σε σχέση με το περιστατικό.
Σύμφωνα με αξιωματούχους, οι πιθανές συνέπειες εξαρτώνται από το ποιος θα αντικαταστήσει τον Raisi ως πρόεδρο της Ισλαμικής Δημοκρατίας σε περίπτωση θανάτου του.

Πηγή: bankingnews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response