Ισπανία: Αντισυνταγματικό το λοκντάουν! Άκυρα όλα τα πρόστιμα!

Κοινοποίηση:
View of Ermou street during the first day of opening of retail shops, after months, with « click away » and « click inside » methods, in Athens, on April 5, 2021 / Εικόνες απο την οδό Ερμού την πρώτη μέρα ανοίγματος λιανεμπορίου , ύστερα από μήνες, με τη διαδικασία click away και click inside, στην Αθήνα, στις 5 Απριλίου 2021

Με ψήφους έξι υπέρ και πέντε κατά το συνταγματικό δικαστήριο της Ισπανίας έκρινε αντισυνταγματικό το καθολικό κλείσιμο που επέβαλε η κυβέρνηση του Πέτρο Σάντσεθ, από τον Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο του 2020.


Επίσης ακύρωσε όλα τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί σε ιδιώτες και επιχειρήσεις για την παραβίαση των μέτρων.

Η ιστορική αυτή η απόφαση ανοίγει τον ασκό του Αιόλου, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες ισπανοί αναμένεται τώρα να προσφύγουν στην δικαιοσύνη για να αποζημιωθούν από την ζημιά που υπέστησαν λόγω των αντισυνταγματικών – όπως κρίθηκαν – μέτρων.

Να σημειωθεί ότι υπήρξε μεγάλη μάχη στην ολομέλεια του δικαστηρίου μέχρι να καταλήξουν σε απόφαση, ενώ ο πρόεδρος του δεν είχε εκφράσει την δική του άποψη παρά μέχρι την τελευταία στιγμή.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΟΠΌΤΕ, ΣΤΙΣ ΔΕΚΑΕΠΤΑ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΜΕΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Ο ΙΟΥΛΙΟΣ, ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ, ΟΠΩΣ ΠΡΟΕΙΠΕ Ο ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΠΑΪΣΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ…
    https://www.youtube.com/watch?v=QGZ1RR4GISM

Comments are closed.