Ιράν: Επίδειξη στρατιωτικής ισχύος την ημέρα του Εθνικού Στρατού

Κοινοποίηση:
Mideast Iran Military Parade

Το Ιράν παρουσίασε τις Ένοπλες Δυνάμεις του αυτή την Τετάρτη σε πολλές παρελάσεις με την ευκαιρία της Εθνικής Ημέρας Στρατού, εν μέσω εντάσεων με το Ισραήλ λόγω της επίθεσης με εκατοντάδες πυραύλους και drones το Σάββατο.

Η Τεχεράνη και άλλες επαρχιακές πρωτεύουσες έχουν αποτελέσει το σκηνικό διάφορων στρατιωτικών παρελάσεων στις οποίες συμμετείχαν στρατεύματα από τις χερσαίες δυνάμεις, μη επανδρωμένα αεροσκάφη διαφόρων τύπων, τανκς και πύραυλοι Fatah 360, Qader και μικρού και μεσαίου βεληνεκούς Qader, μεταξύ άλλων.

Ο πρόεδρος του Ιράν, Ebrahim Raisi, εξήρε για άλλη μια φορά την επίθεση του Σαββάτου με 300 πυραύλους και drones εναντίον του Ισραήλ, ως αντίποινα για τον βομβαρδισμό του ιρανικού προξενείου στη Δαμασκό την 1η Απριλίου.

Η επιχείρηση «Αληθινή Υπόσχεση» γκρέμισε την εικόνα του αήττητου του Ισραήλ και έδειξε ότι η δύναμή του μοιάζει με ιστό αράχνης», είπε ο πρόεδρος σε ομιλία του στην Τεχεράνη, πλαισιωμένος από την κορυφαία ομάδα των ιρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Αντιμέτωπος με μια πιθανή απάντηση από το Ισραήλ, ο Raisí διαβεβαίωσε ότι για τις Ηνωμένες Πολιτείες η στρατιωτική επιλογή δεν βρίσκεται στο τραπέζι, κάτι που οφείλεται στην «εξουσία των Ενόπλων Δυνάμεών μας».

Ο Ιρανός πρόεδρος τόνισε ότι η επίθεση του Σαββάτου κατά του ισραηλινού εδάφους ήταν «περιορισμένη» και ότι η επιχείρηση θα μπορούσε να ήταν ευρύτερη.

. «Αν ήταν μια δράση μεγάλης κλίμακας, θα είχαν δει ότι δεν θα είχε μείνει τίποτα από το Σιωνιστικό καθεστώς (Ισραήλ), διαβεβαίωσε ο Ραΐσι.

Επιπλέον, ο πολιτικός επανέλαβε τις προειδοποιήσεις του προς το Τελ Αβίβ: «Εάν το Σιωνιστικό καθεστώς διαπράξει την παραμικρή επίθεση στη γη μας, θα λάβει μια σκληρή και σκληρή απάντηση».

Οι Ιρανοί ηγέτες ανέβασαν τον τόνο των προειδοποιήσεών τους εναντίον του Ισραήλ και των δυτικών χωρών σχετικά με μια πιθανή απάντηση στο Τελ Αβίβ στην επίθεση του Σαββάτου, η οποία σύμφωνα με την Τεχεράνη είχε στόχο στρατιωτικούς στόχους.

Την ίδια ώρα, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζουν νέες κυρώσεις κατά του Ιράν για την άνευ προηγουμένου επίθεση κατά του εβραϊκού κράτους.

Ενώ βρισκόταν στην Ιερουσαλήμ, ο πρόεδρος του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτζογκ, συναντήθηκε αυτήν την Τετάρτη με τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών, Ντέιβιντ Κάμερον, και τη Γερμανίδα ομόλογό του, Ανναλένα Μπάερμποκ, σε επίσκεψη υποστήριξης μετά την επίθεση από το Ιράν.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response