Ιλλιγγιώδες πρόστιμο 420.000 ευρώ στο «αμαρτωλό» εστιατόριο της Μυκόνου

Κοινοποίηση:
1

Πρόστιμο σχεδόν 420.000 ευρώ επιβλήθηκε στον ιδιοκτήτη του εστιατορίου που βρέθηκε στο στόχαστρο για την ασύλληπτη απάτη εις βάρος Αμερικανών τουριστών τους οποίους χρέωσε με το ποσό των 836 ευρώ για ένα «λουκούλειο» γεύμα που περιλάμβανε έξι μερίδες καλαμαράκια και έξι μπύρες…

Η… απόδοση δικαιοσύνης για τον εξαπατηθέντα Αμερικανό που πλήρωσε τον λογαριασμό ήλθε από εκεί που δεν το περίμενε, αφού το παραπάνω πρόστιμο επιβλήθηκε όχι από την ΑΑΔΕ αλλά από την Πολεοδομία.
ανέγερσης αυθαιρέτου υπολογίστηκε στις 418.230 ευρώ και το ετήσιο πρόστιμο διατήρησης του στις 209.115 χιλιάδες ευρώΌπως αναφέρουν πληροφορίες του Πρώτου Θέματος, το εν λόγω εστιατόριο είχε βρεθεί πριν από καιρό στο στόχαστρο της Πολεοδομικής Αρχής ύστερα από καταγγελίες για παραβάσεις στην ανεγειρόμενη τότε οικοδομή στην παραλία Πλατύς Γιαλός. Ακολούθησε επιτόπια αυτοψία από κλιμάκιο της Πολεοδομίας Σύρου τα μέλη του οποίου εντόπισαν ένα σωρό αυθαιρεσίες.

Σύμφωνα με την έκθεση αυτοψίας αυθαίρετης κατασκευής και υπολογισμού προστίμων που συνέταξαν οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Δόμησης της Πολεοδομίας Σύρου (υπεύθυνη για τις Κυκλάδες) με ημερομηνία 16 Οκτωβρίου 2018, εντοπίστηκαν να έχουν αποπερατωθεί χωρίς άδεια και εγκρίσεις οι παρακάτω κατασκευές:

-Ανελκυστήρας κατ’ επέκταση του υπάρχοντος κτίσματος και στους ορόφους (ισόγειο, α, β όροφος, δώμα).

-Κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος – εστιατόριο στο δώμα.

-Πάνω στο δώμα εντοπίστηκε μια μεταλλική κατασκευή – κλειστός χώρος.

Σύμφωνα με την έκθεση αυτοψίας, το πρόστιμο ανέγερσης αυθαιρέτου υπολογίστηκε στις 418.230 ευρώ και το ετήσιο πρόστιμο διατήρησης του στις 209.115 χιλιάδες ευρώ, κάτι που ενδεχομένως… δικαιολογεί και την τσουχτερή τιμή στο καλαμάρι, το οποίο απ’ ό, τι μαθαίνουμε δεν πωλείται με το κιλό αλλά με τα γραμμάρια, όπως συμβαίνει συνήθως με το κρέας στα καλά εστιατόρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης του παραθαλάσσιου εστιατορίου έχει προσφύγει στο Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥΠΟΘΑ) με την ελπίδα ότι θα δικαιωθεί προκειμένου να διατηρήσει την επιχείρηση του και να μην πληρώσει το βαρύτατο πρόστιμο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

  1. Του παίρνεις την άδεια… Και δεν ξαναδουλευει σε αυτό το επάγγελμα Ποτέ….

  2. Ναι ρε φιλε θα το πληρώσεις το καλαμάρι που το ταιζαμε χρονια και το γνωρίζουμε με το όνομα του μπράβο ρε μάγκες που καταλάβετε την αξία της χώρας μας αντε να χρεώνετε και το παλαμαρι μετά τη δείπνο να ξεχρεώσουμε

  3. ΠΟΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ‘ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ’;;; — ΠΑΡΑΘΕΤΩ ‘ΜΙΑ’ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΚΕΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΣΤΟ TRIPADVISOR, ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ‘ΣΒΗΣΕΙ’ Η ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ, ΑΛΛΑ ΑΠΑΝΤΑΕΙ, ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΚΡΙΝΕΙ ΜΕ ΕΛΛΕΙΠΗ ΓΝΩΣΗ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ‘ΦΤΗΝΑ’ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ, ΠΟΥ ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΜΟΗΜΟΣΥΝΗ!!! ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΣΟΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΜΕ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΥΠ’ ΟΨΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΕΣ ,ΤΟ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΜΑΓΑΖΙΑ ΞΑΦΝΙΚΑ, ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ‘ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ’!!! (ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΟ… ‘ΑΞΙΟΠΕΡΙΕΡΓΟ’):
    LoveTravel485086
    Αθήνα, Ελλάδα
    1548
    Η κριτική έγινε: 25 Απριλίου 2018
    “Ειμαστε ακριβο εστιατοριο!!!!!””

    Σε ερώτηση τι μπύρα έχετε και την κοστολογείται 25 ευρω τα 500ml… η απάντηση της σερβιτόρας ήταν οτι “” είμαστε ακριβό μαγαζί “”. Οκ να είσαι ακριβό εστιατόριο οταν ομως εχεις κατι να δειξεις… ακριβες πρωτες υλες , ιδιαίτερη αποψη στις γεύσεις, κατι που δεν βρίσκεις ακόμα και στο περίπτερο στα fast food η στο μινι μάρκετ δίπλα…Τραγικο
    Εμφάνιση λιγότερων
    Ημερομηνία επίσκεψης: Απρίλιος 2018

    Αξία
    Εξυπηρέτηση
    Φαγητό

    45 Ευχαριστούμε, LoveTravel485086
    Αυτή η κριτική είναι η υποκειμενική γνώμη ενός μέλους του TripAdvisor και όχι η γνώμη της TripAdvisor LLC.
    Ο/η PSST187497, Γενικός Διευθυντής του DK Oyster, έχει απαντήσει σε αυτή την κριτικήΑπαντήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2018

    Αγαπητή Γιώτα,

    σας ευχαριστούμε για το χρόνο που αφιερώσατε ώστε να καταθέσετε τις εντυπώσεις σας από την εμπειρία σας στο DK Oyster.

    Λυπάμαι που δεν εντοπίσατε καμία διαφορά ανάμεσα στον κατάλογο του DK Oyster και ενός fast food ή μίνι μάρκετ, όπως αναφέρετε. Θα ήθελα όμως να σας απαντήσω διότι το σχόλιό σας αφενός θίγει κατάφορα την προσπάθειά μας και αφετέρου πιστεύω ότι είναι ανακριβές: προφανώς οι επιχειρήσεις που αναφέρετε δεν σερβίρουν live sea food ή τα πιάτα και τα ποτά πολυτελείας που βρίσκονται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας του μενού μας.

    Ομολογουμένως, εάν παραγγείλατε από τον κατάλογο μόνο κάποιο αναψυκτικό, η τιμή του πράγματι δεν είναι η ίδια με αυτή που θα πληρώνατε εάν το αγοράζατε στο super market. Όμως, η σύγκριση που επιχειρείτε είναι άδικη. Ελπίζω ότι δεν είναι το ίδιο να απολαμβάνεις έστω και ένα αναψυκτικό στο DK Oyster και το γειτονικό μίνι μάρκετ.

    Στο ίδιο πλαίσιο, μια φράση που αναμεταδίδεται αποσπασματικά μπορεί να παρερμηνευθεί. Σε καμία περίπτωση δεν είμαστε “ακριβό μαγαζί”. Το επίπεδο του μενού και των υπηρεσιών αντανακλάται στον τιμοκατάλογό μας. Το ότι οι τιμές μας δεν είναι ανταγωνιστικές με αυτές του μίνι μάρκετ δίπλα, δεν αποτελεί για εμάς αιτία προβληματισμού.

    Παρότι θεωρώ την κριτική σας άδικη, λυπάμαι ειλικρινά που αισθανθήκατε έτσι.

    Με εκτίμηση,

    Δ.Κ.
    Εμφάνιση λιγότερων
    Αναφορά απάντησης ως ανάρμοστηςΑυτή η απάντηση είναι η υποκειμενική γνώμη του εκπροσώπου της διεύθυνσης και όχι η γνώμη της

  4. ΟΤΑΝ ΣΠΟΥΔΑΖΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΑ, ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΜΑΘΕΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟΣΒΕΣΗ ΜΕΤΑ ΤΑ 10ΧΡΟΝΙΑ. ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ, ΠΑΠΠΟΥΣ, ΕΥΤΥΧΩΣ ΜΕ ΚΑΛΑ ΕΣΟΔΑ, ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΖΥΓΟ ΜΟΥ. — ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ‘ΔΗΘΕΝ’ ΣΕ ΥΠΕΡΤΙΜΗΜΕΝΑ ΝΗΣΙΑ, ‘ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΕΣ’ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΚΗ, ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΠΕΛΑΤΕΣ, ΞΕΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΟΥ ‘ΨΑΧΝΟΝΤΑΙ’ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ‘ΑΝΑΔΕΙΧΘΟΥΝ’. — ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΙΟ ‘ΜΑΓΑΖΙ’ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ Ο ΘΟΡΥΒΟΣ ΚΑΙ – ΠΑΡΟΛΟΝ ΟΤΙ ΣΥΧΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΤΟ TRIPADVISOR – ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΝΤΟΠΙΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΤΙΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ, ΠΟΥ – ΟΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ – ΓΡΑΦΩΝΤΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΣΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ, ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΟ WI-FI ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ. — ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΟ ‘ΜΑΚΕΛΕΙΟ’ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΣΑ ΝΑ ΒΡΩ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ, ΠΟΥ ‘ΠΕΤΑΕΙ ΤΗ ΜΠΑΛΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ’, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΙΘΕΙ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΥΠΟΥ ‘LIVE SEA FOOD’. — ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΠΟΤΕ ‘ΑΓΟΡΑΝΟΜΙΑ’, Η ΑΑΔΕ, Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΟΤ, ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΝ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ ΤΗ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΠΛΕΟΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ;;; — ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΜΕ ΤΙΜΙΟΤΗΤΑ!

  5. ΒΡΕ ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΝΕ…ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ….ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΠΠΟΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΟΥΠΗΔΙ ΘΑΧΕΙ ΚΑΒΑΝΤΖΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΕΤΤΟΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ

  6. Καλα τον κανανε.
    Αυτο που εκανε ο εν λογω, λεγοταν ληστεια με…αποδειξη!

  7. Αν κρίνουμε από το πόσο πωλούσε τα καλαμαράκια τότε δεν θα του πέσει και πολύ. Καλή του χώνεψη.

  8. Ελληνικη παρανοια ….ως συνηθως στην χωρα του παραλογισμου ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ …..ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ……… ΟΥΓΚΑΝΤΑ

Comments are closed.