Ιερός «Πόλεμος» στην Σκιάθο: Αντιδράσεις για την προώθηση βουδιστικής νοοτροπίας σε παιδιά

Κοινοποίηση:
1

 

Ιερός πόλεμος έχει ξεσπάσει ανάμεσα στη Δημοτική Αρχή της Σκιάθου και τους εκπροσώπους της Εκκλησίας με αφορμή τα εκπαιδευτικά σεμινάρια που διοργανώνει το ίδρυμα της διάσημης ηθοποιού του Χόλιγουντ Γκόλντι Χόουν.

Πρόκειται για σεμινάρια του προγράμματος MindUp, τα οποία απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και διοργανώνονται σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σκιάθου, που σύστησε ο δήμαρχος του νησιού Θοδωρής Τζούμας.
Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας & Βορείων Σποράδων Χρυσόστομος, μετά την δημοσιοποίηση του σεμιναρίου αντέδρασε έντονα, εκδίδοντας ανακοίνωση, στην οποία κάνει λόγο για «εξωχριστιανικές θρησκευτικές δοξασίες».

Η Σκιάθος είναι το πρώτο σημείο της χώρας, όπου εκπαιδευτικοί παρακολουθούν σεμινάριο του προγράμματος MindUp, το οποίο υλοποιεί το ίδρυμα της διάσημης ηθοποιού. Στόχος του, όπως αναφέρει, είναι η τόνωση της αυτοπεποίθησης των μαθητών και η διαχείριση των συναισθημάτων τους.

Η πολυβραβευμένη Αμερικανίδα ηθοποιός, σκηνοθέτρια και παραγωγός διοργανώνει τα σεμινάρια σε όλο τον κόσμο μέσω του ιδρύματός της «Goldie Hawn Foundation», που εδρεύει στο Λονδίνο εδώ και 17 χρόνια και στη διάρκεια λειτουργίας του έχουν ωφεληθεί 6 εκατομμύρια παιδιά, όπως λέει η ίδια.

Σε αναρτήσεις ιστοσελίδων του εξωτερικού, ωστόσο, γίνεται λόγος για πρακτικές, που «συνδέονται με τον διαλογισμό και τη βουδιστική φιλοσοφία, που υποστηρίζει και διαδίδει τις πολιτιστικές αξίες της ανατολής».

Λάβρος εμφανίζεται, στο μεταξύ, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο Σκιάθου Νίκος Πλωμαρίτης, ο οποίος σε σχετική ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook αναφέρει ότι: «Τη μύηση την απαγορεύει ακόμη και η Ορθόδοξη Εκκλησία, εκτός και αν θέλει κάποιος από μόνος του. Τα παιδάκια του Δημοτικού έχουν τη δύναμη του «θέλω» για να κρίνουν και να αποφασίσουν για ένα τέτοιο θέμα;»
σχολιάζει.

Η ανακοίνωση της Μητρόπολης Χαλκίδος:
Στην ανακοίνωση της Μητρόπολης Χαλκίδος επισημαίνει τα εξής: «Η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος πληροφορήθηκε από τον διαδικτυακό τύπο, σχετικά με τη διεξαγωγή σεμιναρίου προγράμματος MindUp εντός των ορίων της εκκλησιαστικής ευθύνης της, το οποίο, σύμφωνα με την ανακοίνωση, απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, αλλά έχει στόχο να τονώσει την αυτοπεποίθηση των παιδιών.

Η Αντιαιρετική Υπηρεσία της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, λοιπόν, συντονισμένη με την αρμόδια επιτροπή της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, με συναίσθηση του καθήκοντός της και υπευθυνότητα πληροφορεί τους ορθοδόξους χριστιανούς, οι οποίοι ανήκουν στα όρια της ποιμαντικής της ευθύνης, ήτοι το πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων (Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου) τα εξής.

Σέβεται το αγαθό της ελευθερίας, με το οποίο επροίκισε ο Θεός τον άνθρωπο και αναγνωρίζει στον καθένα το δικαίωμα της ανεξιθρησκίας. Διδάσκει προς όλους την αγάπη και είναι αντίθετη με την μισαλλοδοξία. Έχει υποχρέωση να κηρύσσει την Αλήθεια της Ορθοδόξου Εκκλησίας και να προστατεύει τα μέλη της από τις πλάνες των αιρετικών παραφυάδων και των εξωχριστιανικών θρησκευτικών δοξασιών, οι οποίες συχνότατα δεν αποκαλύπτουν την πραγματική τους ταυτότητα, αλλά, προκειμένου να έχουν οπαδούς, παραπληροφορούν εκείνους, στους οποίους στοχεύουν και απευθύνονται».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

  1. τραγος και τραγομορφος εισαι και φαινεσαι οπως και ο θεος που ταχα δεν πιστευεις…αθεια ειναι το σταδιο πριν την σαταλολατρεια…ναι ζουμε στο 2020 οπου η ορθοδοξη χριστιανικη πιστη κυνηγιεται οπως οι κρυπτοχριστιανοι εκατονταδες χρονια πριν, ζουμε στο 2020 οπου θεωρουμαι φυσιολογικο τις ομοφυλοφυλικες σχεσεις οπως και την κτηνοβασια, ζουμε στο 2020 η οικογενεια κηνηγιεται και οι γονεις λογω του νεου τροπου ζωης για να ζησουν την οικογενεια τους δεν εχουν χρονο να διδαξουν σωστες αξιες στα παιδια τους και τα αφηνουν νηπια ακομη στα χερια του κρατους (παιδικοι σταθμοι, νηπιαγωγεια) οπου αμφιβολου αξιας παιδαγωγοι με ανθελληνικες-αντιχριστιανικες ισεοληψιες διαμορφωνουν τις προσωπικοτητες των παιδιων μας…και φυσικα νηπια και παιδια δημοτικου οπως τα προαναφερομενα δεν εχουν την κριση να καταλαβουν τι διδασκονται..δεν τα μορφωνουν , τα παραμορφωνουν….καθε ηλιθιο νεοταξιτικο πιονι φτιαχνει μια ΜΚΟ και εισβαλει με το ετσι θελω στα σχολεια, στην κοινωνια μας, στο εργασιακο μας περιβαλλον και γενικα σε ολους τους θεσμους που διαμορφωνουν την δομη ενος κρατους….

    1. Χαλαρωσε εσυ 333…ανέκαθεν η εκκλησια ηθελε ο κοσμος να εχει χαμηλου επιπεδου μόρφωσης και πληροφορησης για να τον κουμανταρει πιο ευκολα,δυστηχως για εσας ο κοσμος αρχιζει και το βλεπει αλλιως και σας κανει περα ,φωναζε οσο θες ,ριξε οσες καταρες και απειλες θελεις το μονο που θα πετυχεις είναι να προκαλεις γελια και να γινεσε γραφικος!!!

  2. Ναι τα παπαδαριά μόνο ο βουδισμός τους πειράζει και ο πάπας…..για τους ισλαμιστές κουβέντα δε λένε….τους αγαπάνε κιόλας….όπως έλεγε και ο άλλος ο τραγόπαπας για τους μετανάστες: ”Θὰ πάρουν γιὰ νύμφες καὶ γαμπρούς, τὰ παιδιά μας· θὰ μᾶς κάνουν ὑπερήφανους ὅταν φέρουν ἔπαθλα καὶ πρωτειὲς (ὅπως ὁ Ἀντετοκούμπο), θὰ ἐργάζονται καὶ μὲ τὶς εἰσφορές τους στὰ ἀσφαλιστικὰ ταμεῖα μας θὰ ἐξασφαλίζονται οἱ δικές μας συντάξεις.”

  3. Η Γκόλντι Χόουν (Goldie Hawn) η αμερικανίδα ήθοποιός καί τό ίδρυμα “Goldie Hawn Foundation”
    είναι λίαν επικίνδυνο ιδρυμα μέ σκοπό τόν προσηλυτισμό τών μικρών παιδιών στό βουδισμό.Ει-
    ναι φανερά ανθελληνικό διότι η Γκόλντι Χόουν είναι εβραια.Πηγή:Wikipedia.Η Γκόλντι Χόουν έχει
    μία αδελφή.Καί οι δύο ειναι εβραικής πίστης.Τήν Γκόλντι καί τό ίδρυμά τό ίδρυμά της αμέσως
    απέλαση από τήν Ελλάδα.
    Γιάννης Λάκων

    1. Φίλτατε συνέλληνα, δεν μπορείς να δεις την αντίφασιν των γραφομένων σου; Δεν την αντιλαμβάνεσαι; Αν αδυνατείς για κάτι τέτοιο, σου την καταγράφω.
      (1) Τα ιερά κείμενα της θρησκείας σου (Παλαιά Διαθήκη καί Καινή Διαθήκη), τα συνέγραψαν Εβραίοι.
      (2) Ιεροί τόποι της θρησκείας σου, είναι αυτοί των Εβραίων (“Άγιοι Τόποι”).
      (3) Θεός σου είναι ο θεός των Εβραίων.
      (4) Οι χριστιανικοί θρησκευτικοί κανόνες, εδράζονται στις αντιλήψεις, τις παραδόσεις, τα ήθη καί τα έθιμα των Εβραίων.
      Ενώ λοιπόν, ισχύουν όλα τα προαναφερόμενα καί άλλα πολλά περισσότερα, εσύ δηλώνεις εχθρός των Εβραίων. Επομένως, πρέπει να σοβαρευθείς καί να κατανοήσεις, ότι δεν μπορείς να ισορροπείς επί δύο αποκλινουσών βαρκών, διότι τελικώς θα πέσεις στην θάλασσα,-

      1. Προφανώς, σου διαφεύγει, αγαπητέ, ότι η θρησκεία των Εβραίων είναι ο Ιουδαϊσμός, όχι ο Χριστιανισμός …
        – Το ιερό βιβλίο των Εβραίων είναι η Τορά, όχι τα Ευαγγέλια ή οι Πράξεις των Αποστόλων …
        – Οι Εβραίοι, όχι μόνον δεν εδέχθησαν ότι ο Ιησούς Χριστός ήταν ο Μεσσίας που ανέφεραν οι γραφές τους (ακόμη και σήμερα περιμένουν τον δικό τους Μεσσία να έλθει, περί το εβραϊκό έτος 6.000, επί της γης και να ανοικοδομήσει τον ναό της Ιερουσαλήμ, τον οποίον κατέστρεψαν οι Ρωμαίοι το 70 μ.Χ.), αλλά τον απέρριψαν παντελώς, γι΄αυτό και οι ραβίνοι τους τον κατηγόρησαν ως “ψευδοπροφήτη” & “βλάσφημο” και τον Σταύρωσαν …
        – Τα ήθη, τα έθιμα, οι παραδόσεις και οι θρησκευτικές εορτές των Εβραίων βασίζονται στο Βαβυλωνιακό Ταλμούδ, όχι στα ιερά κείμενα των Ορθοδόξων Χριστιανών, οι οποίοι εορτάζουν την Γέννηση, την Βάπτιση, τα Πάθη του Χριστού, την Γέννηση ή την Κοίμηση της Θεοτόκου, την μνήμη των Αποστόλων & Αγίων της χριστιανικής πίστης, κλπ. …
        – Οι “΄Αγιοι Τόποι” των Ορθοδόξων Χριστιανών, βρίσκονται σε εδάφη όπου έζησε και μαρτύρησε ο Ιησούς Χριστός, τα οποία στην εποχή του ήταν Ρωμαϊκά, όχι Εβραϊκά (μόλις το 1947 μ.Χ. ιδρύθηκε επίσημον Εβραϊκό Κράτος), στα οποία εδάφη, παρεμπιπτόντως, διέμεναν ή περιόδευαν και ΄Ελληνες, όντας και οι ίδιοι Ρωμαίοι πολίτες … Και η Αγία Σοφία, σε Τουρκικά εδάφη ευρίσκεται σήμερα, πλην όμως, δεν παύει να αποτελεί το Σύμβολο της Χριστιανοσύνης …
        – Ο Θεός των Ελληνορθοδόξων Χριστιανών, ουδεμίαν σχέσιν έχει με τις αντιλήψεις, τις θρησκευτικές πεποιθήσεις και τις θεωρίες του Ιουδαϊσμού / Εβραϊσμού …

  4. Δεν το καταλαβα αυτό; τι ζορι τραβανε οι τραγοι παλι; φοβούνται μην αδειασουν τα μαντρια τους απ τους πιστους; ο καθενας είναι ελευθερος να επιλεξει και να αλλαξει θρήσκευμα η ακομα και να μην πιστευει πουθενα!!!ο μεσιαωνας περασε κυριοι ζουμε στο 2020!!!!!

    1. Μάλλον δεν αντελήφθης, “μεγάλε”, ότι τα συγκεκριμένα “εκπαιδευτικά σεμινάρια”, συνιστούν το αδίκημα του προσηλυτισμού ( άρθρο 466 Π.Κ. σε συνδυασμό με άρθρο 4 του α.ν. 1363/1938, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 2 του α.ν. 1672/1939), το οποίον διαπράτετται εις βάρος ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ, των οποίων οι γονείς & κηδεμόνες έχουν κάθε έννομο συμφέρον να προσφύγουν στην Δικαιοσύνη και να ζητήσουν την άσκηση ποινικής δίωξης και την παραδειγματική τιμωρία, αφ΄ενός μεν της δράστιδος (χολιγουντιανής κουράδας), αφ΄ετέρου δε των εκπαιδευτικών που παραβιάζουν την ανατεθείσα σ΄αυτούς, από την Πολιτεία, αποστολή (άρθρ. 16 παρ. 2 του Συντάγματος), διαπράττοντας το ποινικό αδίκημα της παράβασης καθήκοντος (άρθρο 259 Ποινικού Κώδικα) …
      Το γεγονός ότι διανύουμε το έτος 2020, δεν αίρει το νομικό καθεστώς της εποπτείας ενός ανηλίκου από τον έχοντα την μέριμνα αυτού (γονέως ή κηδεμόνος) ούτε παραπέμπει στην ασυδοσία των ύπουλων ενεργειών του καθενός επιτηδείου προπαγανδιστού, ο οποίος εκμεταλλευόμενος την απειρία και την ευπιστία ενός ευάλωτου ανηλίκου, επιχειρεί με δόλο να μεταβάλει τις θρησκευτικές αντιλήψεις αυτού …
      ΄Οντως, πέρασε ο Μεσαίωνας, κατά την διάρκεια του οποίου κατεπατάτο κάθε έννοια δικαίου και παραβιάζετο κάθε ανθρώπινο δικαίωμα …

Comments are closed.