Ιερέας έβαλε μεγάφωνα για να ακούγεται η Θεία Λειτουργία από τα σπίτια και ένας γείτονας… έφερε την αστυνομία!

Κοινοποίηση:
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Κορονοϊός για… γέλια και για κλάματα! Πιστοί ζήτησαν να βγάλει ο ιερέας τα μεγάφωνα για να ακούν την Θεία Λειτουργία από τα σπίτια τους και ένας γείτονας… έφερε την αστυνομία στην Κόρινθο το πρωί της Κυριακής (15.03.2020).


Στις μέρες του “Μένουμε Σπίτι” και του φόβου που είναι δίπλα στην πόρτα μας, οι πιστοί ενορίας στην πόλη της Κορίνθου ζήτησαν από τον ιερέα να βγάλει έξω τα μεγάφωνα που χρησιμοποιούνται και στην Ανάσταση, έτσι ώστε να ακούν την Θεία Λειτουργία από τα σπίτια και τα μπαλκόνια τους.

Σε κάποιον όμως φαίνεται ότι χάλασε ο ύπνος και κάλεσε την Αστυνομία για διατάραξη της κοινής ησυχίας.

Η Αστυνομία έκανε το καθήκον της, πήγε στην ενορία και τότε ο ιερέας, σταμάτησε την Λειτουργία, βγήκε από τον ναό για να απομακρύνει τους αστυνομικούς και να τους εξηγήσει τον λόγο που βγήκαν τα μεγάφωνα, ενώ οι λιγοστοί πιστοί που ήταν εκεί αλλά και οι δεκάδες που ήταν στα μπαλκόνια τους τον χειροκροτούσαν δυνατά!!!

πηγή: peloponnisosnews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

14 Σχόλια

  1. XAXAXAXA ΕΥΓΕ ΠΑΠΑ ΜΟΥ. ΑΞΙΟΣ . ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΠΟΥ ΘΙΧΤΗΚΕ ΑΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΛΙΓΟ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΣ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΜΕ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ. ΚΑΛΟ ΘΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΑΚΟΥΕΙ ΤΟΝ ΜΟΥΕΖΙΝΗ ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΑΙΕΙ.

  2. Εαν φοβούνται να πάνε στον ΝΑΟ να βιώσουν την Θεια Λειτουργία δεν είναι άξιοι ούτε απο τα μπαλκόνια να την ακούσουν .

  3. ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΗ…ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΟΡΙΝΘΟ ΚΑΙ ΣΤΙΝ ΠΛΑΚΑ ΣΤΙΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΑΓΕΙΑΣ ΣΩΤΗΡΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕΓΑΦΩΝΑ ΒΓΑΛΑΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΕΞΩ ΚΑΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΟΙΚΤΙΚΗ ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΤΕΤΤΟΙΟΥΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΑΖΑ………..

  4. Δηλαδη αν καποιος θελει την ησυχια του μεσα στο σπιτι του , κατι που ειναι αυτονοητο δικαιωμα του καθενος , ειναι απλυτος αναρχοκουμμουνας και αθεος…μαλιστα …Ελλαδα 2020…Εγω ενα εχω να πω , οτι αυτος ο ιερεας και οι “πιστοι” της συγκεκριμενης ενοριας ειναι το λιγοτερο γελοιοι!!! Και ξεχνανε τον πιο βασικο κανονα σε αυτη τη ζωη …οτι η ελευθερια τους τελειωνει εκει που ξεκιναει του διπλανου τους! Αλλιως δεν διαφερεται σε τιποτα απο τους ισλαμοπιθηκους !!! Μια χουφτα χριστιανοταλιμπαν γουσταραν να ακουσουν την λειτουργια απο τα μεγαφωνα χωρις να λογαριαζουν αν ενοχλουν η οχι , δηλαδη να σου επιβαλλονται με το ετσι θελω και με το ζορι!!! Ρε αντε ουστ απο εδω σουργελα !!!! Γαγγραινα της ελληνικης κοινωνιας που την τρωτε απο μεσα αιωνες τωρα και τους εχετε κανει ολους μαλθακομπουκουρες και αναξιους να φερουν τον τιτλο του Ελλην !!! ΟΥΣΤ!!!

    1. ΒΡΕ ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΑΠΛΥΤΑΡΙΟ

    2. πλέον μένοντας κλεισμένοι στα σπίτια, νομίζω ότι ο καθένας μπορεί να κοιμάται και όλη μέρα αν γουστάρει.πειραζει να ακουστεί η λειτουργία για 2-3 ώρες; Μόνο ο Θεός μπορεί να σώσει την κατάσταση και να τη σταματήσει αν δεί πραγματική μετάνοια.Αγαπαει τα πλάσματα Του, ακόμα και αν ανήκουν στην δικιά σου κατηγορία.Κανε καμιά προσευχή και σύ και σταματά να πολεμάς τους ανθρώπους του Θεού, για την ακρίβεια τον ίδιο τον Θεό.Τα αδύνατα παρά ανθρώποις, δυνατά παρά τω Θεώ.Ξυπνατε και μετανοείτε.Ολοι,μπας και η ευσπλαχνία του Κυρίου μας και της Θεοτόκου μας λυπηθεί και μας σώσει

      1. Αν είσαι τόσο θρησκόληπτος που πιστεύεις μόνον στη θεϊκή σωτηρία, τότε δεν έχεις παρά να διακόψεις όλες τις ιατρικές μέριμνες, να μη λαμβάνεις φάρμακα, να μη νοσηλεύεσαι στα νοσοκομεία κ.λ.π. καί να μας αδειάζεις τον χώρο, αφού πιστεύεις τέτοια πράγματα, που μόνον ο χριστιανός απολογητής Τερτυλλιανός περί το 200μ.α.χ.χ. έγραφε, μεταξύ των οποίων καί το “αφού μας παραδόθηκε η Βίβλος, περιττεύει κάθε έρευνα” καί θεωρούσε ως ιατρική θεραπεία την προσευχή. Επί τέλους, σιχαθήκαμε τους θρησκολήπτους όλων των ομάδων, θρησκειών κ.λ.π.-

        1. Γιατί σου είπε κανείς ότι οι ιερείς δεν επισκέπτονται γιατρούς; ή νομίζεις ότι ο Θεός δεν έδωσε την ιατρική και την επιστήμη; ή μήπως δεν έχεις ακουστα τα άπειρα θαύματα των Αγίων μας και της Παναγίας μας;ταπεινωσου και μην σηκώνεις ανάστημα.ο Θεος περηφανοις αντιτάσσεται,ταπεινοις διδωσι Χάρη.δεν είμαστε τίποτα χωρίς Αυτόν.Μην Του γυρνάμε την πλάτη, είναι ο πατέρας μας, που μας αγαπά και περιμένει να γυρίσουμε πίσω σε Αυτόν μετανιωμένοι.Εαν τα πράγματα χειροτερέψουν τί θα κάνεις; προσευχή στον Κούλη ή στους επιστήμονες;μην τρελαθουμε.τα ισοπεδωσαμε όλα.

    3. Πες τα!!!!! Επί τέλους, εγώ θα μετείχα καί σε δυναμικές δράσεις, για να σταματήσουν όλα τα θορυβώδη “έθιμα”, ανεξαρτήτως αν είναι “καμπάνες”, “μιναρέδες”, κέντρα διασκέδασης κ.λ.π. Ίδια σκατά είναι όλοι όσοι δεν σέβονται την αυτοδιάθεση του άλλου. Μάλιστα, μήνυσα την εκκλησίαν της περιοχής μου, διότι εκπέμπει τα μεγάφωνά της με πολύ μεγαλύτερα ντεσιμπέλ από τα νόμιμα. Βλέπεις, βάσει του Προεδρικού Διατάγματος 1180/1981, εντός κατοικημένων περιοχών ο θόρυβος δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 50 ντεσιμπέλ καί βάσει της μετρήσεως βρέθηκε σε συνήθη λειτουργία η καμπάνα 62,5 ντεσιμπέλ καί σε πανηγυρική 80,5(!!!!). Οι θορυβώδεις να πάνε αλλού. Διχοτόμηση των πόλεων σε θορυβώδεις καί ησύχους τομείς, όπως διχοτομήθηκαν πόλεις λόγω εθνικών διαμαχών.-

  5. Μόνο αριστερός άθεος θα ζητούσε κάτι τέτοιο.

    1. Φαίνεται ότι είσαι άσχετος. Δηλαδή εγώ που είμαι εκ γενετής επιληπτικός, για να ζητήσω την τήρηση του νόμου είμαι “αριστερός” καί “΄άθεος”. Το θέμα της υγείας καί της θρησκευτικής ελευθερίας δεν το σκέφθηκες ποτέ σου. Καί δεν συνυπολογίζεις ότι ακόμα καί οι θρησκευτικοί δημογραφικοί συσχετισμοί από ετών μετεβλήθησαν καί δεν μπορείς να εκφράζεσαι με παλαιά δεδομένα. Επίσης, αν σου παραθέσω τους χριστιανικούς θρησκευτικούς κανόνες, αμφιβάλλω αν βρεις πάνω από 3%-5% του πληθυσμού, χριστιανούς. Οι λοιποί απλώς είναι “χριστιανοί των ληξιαρχείων”.-

      1. Όταν θα έρθει η ώρα να φύγεις από τον μάταιο τούτο κόσμο,θα είναι αργά γιατί στον Άδη δεν υπάρχει μετάνοια.Καντο τώρα που είσαι ακόμη εν ζωή.Ασε τον εγωισμό σου κατά μέρος και ξύπνα την κοιμισμένη ψυχή σου.Ασε το νόμο των ανθρώπων, υπάρχει και ο πνευματικός νόμος.Μην γίνεσαι θεομαχος, εσύ θα χάσεις.Αυτος ο Ων και ο Ήν και ο Αιώνιος δεν μας έχει ανάγκη, εμείς τον έχουμε.Μην πειράζεις Κύριον τον Θεόν

  6. άθεο ωεοταξίτικο σκατοκουμούνι ο γείτονας…

  7. Συριζαιος σκατοψυχος αριστερος ηταν αυτος που καλεσε την αστυνομια.

Comments are closed.