Ιερά Σύνοδος κατά Αμβρόσιου: «Δεν στέκουν οι αφορισμοί του – Μόνο η Ολομέλεια Μητροπολιτών μπορεί να το κάνει»

Κοινοποίηση:
1

Μόνο η Ολομέλεια των Μητροπολιτών , έχει την αρμοδιότητα επιβολής του αφορισμού σε βάρος μέλους της ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ιερά Σύνοδος, απαντώντας έτσι στους σημερινούς χειρισμούς του πρώην Μητροπολίτη Αμβρόσιου.

Η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου

«Κατόπιν σχετικών ερωτημάτων δημοσιογράφων ανακοινώνεται ότι μόνο η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας (Ι.Σ.Ι.) της Εκκλησίας της Ελλάδος, δηλαδή η Ολομέλεια των Μητροπολιτών Της, έχει την αρμοδιότητα επιβολής του αφορισμού σε βάρος μέλους της ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος.
Κατά το άρθρο 4 περίπτωση θ’ του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος (νόμος 590/1977, ΦΕΚ Α’ 146/31.5.1977) : «Η Ι.Σ.Ι. της Εκκλησίας της Ελλάδος αποφαίνεται επί παντός ζητήματος αφορώντος εις την Εκκλησίαν. Ειδικώτερον αύτη: … θ) Αποφασίζει διά την επιβολήν ποινής αφορισμού κατά τα υπό των Ιερών Κανόνων οριζόμενα».
Κάθε απόφαση καταγνώσεως του αφορισμού εναντίον μέλους της ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία δεν εκδόθηκε από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας Της, είναι ανυπόστατη και ανίσχυρη. Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου».

Να υπενθυμίσουμε ότι το πρωί της Κυριακής και μετά την λειτουργία ο πρώην μητροπολίτης Αμβρόσιος διάβασε αφορισμό για τους Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και τον Νίκο Χαρδαλιά.

ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ! ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΑΦΟΡΙΖΕΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΚΕΡΑΜΕΩΣ, ΧΑΡΔΑΛΙΑ – ΣΥΝΕΔΕΣΑΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ (ΒΙΝΤΕΟ)

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

10 Σχόλια

  1. Μια χαρά ισχύει.Δηλαδη στα παλιά χρόνια τί έκαναν οι ιερείς;ρωτούσαν πρώτα την Ιερά σύνοδο πριν αφορισουν κάποιον;Η ιεροσύνη ούτε μετά θάνατον δεν σταματά να ισχύει και ο κάθε ιερέας έχει δύναμη.Μηπως να κάνουμε συστάσεις και για άλλους αφορισμούς;Έλενα Ακρίτα,Μπιλ Γκέιτς, Ροκφέλερ; Άλλος;Όλη τη Μασονία;

  2. Εκεί στην Σύνοδο εξηγήστε μας την ευχή που διαβάζει ο Αρχιερέας σε κάποιον κεκοιμημένο και λέει: “ εἴτε ὑπὸ Ἀρχιερέως βαρυτάτῳ ἀφορισμῷ περιέπεσε, καὶ ἀμελείᾳ καὶ ῥαθυμίᾳ χρησάμενος, οὐκ ἔτυχε συγχωρήσεως“, τι εννοεί; Εννοεί απλά να σε καταράστηκε Αρχιερέας μήπως; Τώρα που όχι μόνο καταράστηκε αλλά αφόρισε κιόλας δεν είναι τίποτα; Και όλος ο λαος που βαρυγκομάει επάνω στους πολιτικούς και τους καταριέται νομίζετε οτι δεν είναι τίποτα; Μάλλον τα λέτε όπως σας συμφέρει. Τι άλλο πρέπει να σας κάνουν εσας τους δεσποτάδες για να βάλετε μυαλό; Αλλά όταν έχετε λαμβάνειν από το κράτος είστε σε θέση για πολλά πράγματα.Ακόμη και να αναθεωρήσετε και την ορθόδοξη θεολογία. …………………

  3. Ο αφορισμός του ιεραρχη είναι ΕΓΚΥΡΟΤΑΤΟΣ σύμφωνα με το Ιερό πηδάλιο και δεν περιμένει καμιά διοικητική απόφαση ο Τριαδικός Θεός για να κρίνει τους βλάσφημους.
    Είναι σύμφωνα με το Κανονικό Δίκαιο της Εκκλησίας του Χριστού και όχι με το Εκκλησιαστικό Δίκαιο και τις κοσμικές αποφασεις των Ιερων Συνόδων.
    Οι πατερες είναι σε πλάνη και ρίχνουν σε πλάνη τους αφορεσμένους νανουρίζοντας τους ότι δεν υπάρχει ΙΣΧΥΣ.
    Εγώ αν ήμουν Μητσό ,Χαρδαλιάς ή Κεραμέως θα πήγαινα γονατιστός να ζητήσω μετάνοια απ΄οτον Δεσπότη για να γλιτώσω τη φωτιά που περιμένει τους αμετανόητους και βλάσφημους του Παναγίου Πνεύματος.

  4. ΑΞΙΟΣ ο ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ,ανάξιοι οι δεσποτάδες της ΙΣ. Εφόσον ο αφορισμός δεν είναι νομίμως γιατί βγάλατε ανακοίνωση για κάτι που είναι παράνομο,και δεν περνάτε τον Αμβροσιο απο πειθαρχικό συμβούλιο;

  5. Δηλ. εσείς δεν θιχτηκατε που σας αποκάλεσαν κότες, ούτε διαφωνείτε που λένε πως η θεία κοινωνία μολύνει τους πιστούς, ούτε εναντιωνεστε που δηλώνουν οτι εχουν παραγγειλει απο τον σορος τα τσιπακια για να βάλουν το χάραγμα του διαβολου στους χριστιανους…., τα βρισκετε ολα καλά…. Μωρέ μπράβο…., και είσαστε εσείς.. αντιπρόσωποι Τού Θεού(?)
    Για κάτι τέτοιους σαν εσάς έρχεται στον κάθε αληθινό Χριστιανό να αναφωνίσει: αν εσείς είσαστε χριστιανοί τότε εγώ είμαι άθεος!
    .
    .
    .
    Μάθετε λοιπόν, οτι ακόμη και ένας απλός παπάς μπορεί να αφορίσει κάποιον και ΕΧΕΙ ΙΣΧΥ η ποινή ή ο αφορισμός, ακόμη και χωρίς την έγκριση της ιεράς συνόδου. Απο την στιγμή που δόθηκε χρονικός προσδιορισμός να ανακάλεσουν και δεν το εκαναν, δόθηκε Θεϊκή Δίαταγή να αφοριστουν! Σιγά μην περιμένει εσας, ο Θεός, να το λιβανιζετε και να το ψιλοκοσκινατε δέκα χρόνια!
    Γνωρίζω απλό παπά που καταράστηκε μια συγκεκριμένη γυναίκα να μην ξαναπατήσει το πόδι της μέσα σε εκκλησία και έγινε! Δεν μπορεί να μπει σε εκκλησία ούτε για κηδεία! – συμβαίνουν απίστευτα πράγματα αν κάνει την κίνηση.. Ήρθε σε καμία ιερά σας συνόδο αυτος ο παπας για να πάρει την άδεια και να το γράψετε στα.. προκτικά σας; Καταγράφηκε στην συλλογική μνήμη τού κόσμου που ήταν παρον οταν ελέχθει απο τον παπά και αυτό μεταδόθηκε απο στόμα σε στόμα. Έχουν περάσει τριάντα χρόνια και ακόμη έχει Ισχύ και Δύναμη η ποινή τού παπά! (σημ: η γυναίκα αυτή ζει ακόμη, ο παπάς εκοιμήθη).
    Έτσι και τώρα με δαφτους, γράφτηκε στην Ιερή Μνήμη Τού Χριστιανού Έλληνα πιστού (*), ως Άγραφη Θεία Τιμωρία. Αφορίστηκαν! Τέλος.
    .
    Πάντως, ειναι αξιο αποριας που εσεις οι κοσμικοί, οι περισπούδαστοι και ανώτεροι τής εκκλησιας.. εισαστε οι μόνοι που δεν εχουν καταλάβει τι γινεται στις μέρες μας!
    Άραγε, αν γ7νει τώρα, στις μέρες μας, η Δευτέρα Παρουσία Τού Χριστού επί τής Γης θα Τον αναγνωρίσετε και να Τού δόσετε όλη την περιουσία τής εκκλησίας που μαζεύετε μες τους αιώνες για Εκείνον…, ή θα τον στείλεται στο.. τρελάδικο για παραληρηματική διαταραχή και ιδέες μεγαλείου?????
    .
    Απο. ποιον αρχιδεπίσκοπον να….. περάσει π ρωτα…;

  6. Αμβρόσιε τούς παπάδες πού σηκώνουνε το ράσο από πίσω καί ψωνίζονται στήν Αγ.Αννης τούς αφόρισες;

  7. Κύριε Χίε, που σαι και νομικός, εξήγησέ τους ότι αυτό που επικαλούνται, είναι η δυνατότητα να κάνουν ΚΑΙ ως Ιερά Σύνοδος αφορισμούς. Η δυνατότητα κι όχι η αποκλειστικότητα. Γεμάτοι οι Ιεροί Κανόνες από την επανάληψη της εξουσίας του Επισκόπου αφορίζειν.

  8. Μπράβο Ελεάνα για την παρατήρηση σου , συμφωνώ κ’επαυξανω…τόσα αντιχριστιανικά μέτρα από την προηγούμενη και παρούσα κυβέρνηση και δεν βγάλανε ίχνος …!
    Μήπως πρέπει ν’αρχισουμε να ξεσηκωνόμαστε και στην επηρεασμένη από την μασονία εκκλησία μας , αρχίζοντας από κάποια επιστολή γιατί αυτοι νομίζουν ότι επειδή έχουν έχουν εξουσία στην υλική γη ,
    μπορούν να στρογγυλοποιουν η να αλλάζουν τους νόμους του Θεού…!!!

  9. Τά παπαγαλάκια του ανάξιου Ιερώνημου απαγορεύουν στόν Σεβασμιώτατ Μητροπολίτη Αμβρόσιο νά αφορήσει τά
    ανθελληνικά ζαγάρια τού Σόρος.Ρέ ανάξιοι ρασοφόρει έπρεπε εσείς νά αφορέσετε τούς εχθρούς τής εκκλησίας καί
    τού Εθνους.
    Γιάννης Λάκων

  10. Αντε από κει που έχετε και λόγο, με τα τόσα αίσχη που γίνανε στην πατρίδα μας, δεν βγάλατε τσιμουδιά, τώρα με τον αφορισμό λαλίστατοι..

Comments are closed.