ΙΣΡΑΗΛ: ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΧΑΜΑΣ ΣΤΟ ΤΕΛ ΑΒΙΒ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
ap_israel

Η Χαμάς εκτόξευσε τους πυραύλους από τη Ράφα. Ήχησαν οι σειρήνες σε πολλές πόλεις του Ισραήλ.

«Μεγάλη πυραυλική επίθεση» κατά του Τελ Αβίβ ως απάντηση στις «σιωνιστικές σφαγές κατά αμάχων», όπως ανακοίνωσε, πραγματοποίησε η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς και συγκεκριμένα οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ.

Εν μέσω των αναφορών για επίθεση, ο ισραηλινός στρατός ήχησε τις σειρήνες στο Τελ Αβίβ για πρώτη φορά εδώ και μήνες, προειδοποιώντας για πιθανές εισερχόμενες ρουκέτες, όπως μεταδίδει η βρετανική εφημερίδα «The Guardian».

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι εκτοξεύτηκαν ρουκέτες από τη Ράφα στη νότια Γάζα, όπου ο ισραηλινός στρατός πραγματοποιεί στρατιωτική επιχείρηση. Το δίκτυο Al-Aqsa TV της Χαμάς μετέδωσε ότι οι ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας.

Οι αναφορές των μέσων ενημέρωσης αναφέρουν επίσης ότι σειρήνες πυραύλων ήχησαν σε πολλές πόλεις και κωμοπόλεις, συμπεριλαμβανομένων των Herzliya και Petah Tikva, εκτός από το Τελ Αβίβ.

Ο ισραηλινός στρατός, από την πλευρά του, δήλωσε ότι τουλάχιστον οκτώ ρουκέτες εκτοξεύτηκαν προς το κέντρο της χώρας από τη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπου οι δυνάμεις του εμπλέκονται σε σκληρές μάχες με παλαιστινιακές ένοπλες ομάδες.

Ο ισραηλινός στρατός ισχυρίστηκε ότι «μερικοί από τους πυραύλους αναχαιτίστηκαν» και ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου στη Λωρίδα της Γάζας ανέφερε ότι είδε ρουκέτες να εκτοξεύονται από τη Ράφα.

Για την ώρα δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα.

Η επίθεση αυτή σηματοδοτεί ότι η ισλαμιστική οργάνωση εξακολουθεί να έχει τη δυνατότητα εκτόξευσης ρουκετών μεγάλου βεληνεκούς παρά την ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση που μαίνεται εδώ και πάνω από επτά μήνες από αέρος και εδάφους με καταστροφικά αποτελέσματα.

Ισραήλ: Πολεμικό υπουργικό συμβούλιο απόψε

Νωρίτερα, ανώτερος ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι προγραμματίζεται συνεδρίαση του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου για σήμερα το απόγευμα για να συζητηθούν οι προσπάθειες για την εξασφάλιση της απελευθέρωσης των ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας.

«Το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να συνεδριάσει στην Ιερουσαλήμ σήμερα το απόγευμα στις 9:00 μ.μ. (6:00 μ.μ. GMT) για να συζητήσει μια συμφωνία απελευθέρωσης ομήρων», είπε ο Ισραηλινός αξιωματούχος, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς ανανεώνονται οι προσπάθειες για την εξασφάλιση συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στο παλαιστινιακό έδαφος έπειτα από περισσότερους από επτά μήνες καταστροφικού πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Hamas is an Israeli organization created supported funded by Israel to combat Arafat;s Fatah movement. Hamas is a Israeli Psy-Op used accordingly to create the belief that Palestinians are BAD and so are all Musulmans. Zionist Israel is the continuum of Nazi Germany.

  2. ΜΙΑ ΔΥΟ ΤΡΕΙΣ ΘΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΤΟ ΤΖΑΜΑΚΙ ΤΟΥ ΟΜΑΡΑΚΟΥ

  3. Κουραφεξαλα των σιωνιστικων ΜΜΕ οπως των NYT ,BBC ,CNN, τιοτα δεν εγινε ,ρε τους φουκαραδες τους εβραιους τι εχουν παθει ,ΧΑ ΧΑ ΧΑ

Comments are closed.