ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΑΣΗ NEVATIM: ΟΙ ΙΡΑΝΙΚΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΣΙΝΑ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ ΤΩΝ F-35! (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
ΠΥΡΑΥΛΟΣ

Το μήνυμα της δυνατότητας να πλήξουν οποιοδήποτε σημείο στην επικράτεια του Ισραήλ φαίνεται να ήθελε να στείλει το Ιράν, μέσω της πυραυλικής του επίθεσης.

Κάθε βαλλιστικός πύραυλος που στόχευσε την αεροπορική βάση Nevatim, το «σπίτι» των ισραηλινών F-35I Adir, έπληξε με απόλυτη ακρίβεια τον επιδιωκόμενο στόχο.

Οι πύραυλοι φαίνεται πως απέφυγαν προσεκτικά να χτυπήσουν στόχους υψηλής αξίας (όπως τα 50 αεροπορικά καταφύγια και οι οχυρωμένες αποθήκες πυρομαχικών των F-35) και δομές C4ISR, προτιμώντας να χτυπήσουν ασήμαντους στόχους με πολύ μικρό ίχνος.

Οι στόχοι αυτοί απαιτούν πολύ μεγάλη ακρίβεια για να πληγούν, υποδεικνύοντας την εξαιρετική ακρίβεια των ιρανικών οπλικών συστημάτων.

Ενας βαλλιστικός πύραυλος έπεσε επίσης πάνω από την πισίνα του διοικητή, στο κέντρο αναψυχής των αξιωματικών της βάσης.

Μέρος αυτής της επιτυχίας φαίνεται να αποτελεί ότι το Ιράν εκμεταλλεύτηκε πλήρως την τακτική του κορεσμού της εχθρικής αεράμυνας για να καταφέρει την καταστροφή του στρατηγικού του στόχου: της βάσης που στεγάζει τα ισραηλινά F-35.

Η τακτική αυτή, που προέρχεται από επιχειρήσεις με αντιπλοϊκά βλήματα, βασίζεται στην απασχόληση, τη φθορά και την εξάντληση της εχθρικής ικανότητας για αεράμυνα, ώστε να μην μπορεί να αμυνθεί αποτελεσματικά κατά τη διάρκεια της τελικής επίθεσης στον στόχο.

Συγκεκριμένα, τα Shahed αποτέλεσαν στόχους για τα αντιαεροπορικά συστήματα του Ισραήλ, με αποτέλεσμα την αδυναμία αντιμετώπισης των εισερχόμενων βαλλιστικών πυραύλων που είχαν στόχο τη βάση των ισραηλινών F-35.

Πριν την εκτόξευση πυραύλων, οι ιρανικές δυνάμεις έγραψαν στους πυραύλους τα ονόματα εκείνων που σκοτώθηκαν στην ισραηλινή επίθεση στο ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό και επισύναψαν φωτογραφίες παιδιών από την Παλαιστίνη.

Στον απόηχο της επίθεσης, πηγές αναφέρουν πως, σε μήνυμα προς την Τεχεράνη, η Ουάσιγκτον ζήτησε από το Ιράν να επιτρέψει στο Ισραήλ να διεξαγάγει περιορισμένη επίθεση για να επαναφέρει το γόητρό του στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό. Η Τεχεράνη απέρριψε κατηγορηματικά την πρόταση.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

12 Σχόλια

  1. Τι κατάντια οι “ελληνεγροι” ψευτοεθνικιστες του καραμπουζουκισταν να υποστηρίζουν τουρκοσπορους,μουσουλμανους,κορανια,Κεμπαπ,φαλαφελ και ναργιλεδες…δυστυχώς σε αυτή την χώρα κατα 99% υπάρχουν πια μόνο απόγονοι της ανατολης και των Σλάβων…το αρχαια ελληνικό αιμα έχει χαθεί οριστικα…

  2. Το διαβάζω, το ξαναδιαβάζω.. Δηλαδή οι ΗΠΑ ζήτησαν από την Τεχεράνη “να επιτραπεί στο Ισραήλ να σας τον ακουμπήσουν λίγο.. ;;”

    Κάποιο αντιστοιχο αίτημα, τώρα που το σκέφτομαι θα μπορούσαν να ζητήσουν και από εμάς εάν υπήρχε κάποιο θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, και την απάντηση όλοι την ξέρουμε.. Λίγο μωρέ..
    Θα μας τον ακουμπήσουν, δεν μας κάνει και πουστηδες.. Αμ δεν είναι Μητσοτάκης το Ιράν..

    1. Σωστός όλα θέατρο. Όλοι οι παγκοσμιοι κοπρίτες ηγέτες τα βρίσκουν μεταξύ τους. Αλοιμονο στον κάθε λαουτζίκο που σκοτώνεται. Τοσο προς βορά, τόσο προς ανατολάς.

  3. Θα φάτε καλα μουσλιμια..και εσείς,και οι ψεκασμενοι μπατριωτες πουτινολαγνοι που σας γουσταρουν…σύντομα…πολυ σύντομα…ΖΗΤΩ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

    1. ΤΡΟΛ…!!! Έμπα στην τρύπα από όπου βγήκες ξανά, μαζί και με τον ραβινο (τον Μορντεχαι Φρυζη) που σε γαμαει..

    2. Τέκνο του Αυνάν,να χρησιμοποιείς και το άλλο χέρι σου εβραιόδουλε,οι μπαμπάδες σου στο ισραήλ είναι ένα μάτσο γενοκτόνοι και σύντομα το κράτος-παρωδία που φύτεψαν εκεί οι Αμερικλάνοι,θα είναι συντρίμμια,κλάψε στο τείχος των δακρύων όσο προλαβαίνεις.

  4. Γιατί όχι στόχους στρατηγικού ενδιαφέροντος υψηλής αξίας! Τι έγινε τους λυπόσαστε!

    1. δεν θέλουν να γίνει πόλεμος και οι δύο πλευρές αυτά τα χτυπήματα είναι στρατηγική μάλλον μετρούν τις δυνάμεις τους…

Leave a Response