ΙΡΑΝOΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟYΧΟΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕI ΤΟ ΙΣΡΑHΛ ΓΙΑ «ΕΠΙΚIΝΔΥΝΟ ΛAΘΟΣ» ΜΕΤA ΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚH ΕΠΙΔΡΟΜH – «EΝΑ ΠΟΛY ΕΠΙΚIΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚO ΛAΘΟΣ ΠΑIΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΡA ΤΟΥ ΛΙΟΝΤΑΡΙΟY»

Κοινοποίηση:
iraq-syria-aeroplana-polemos

Μετά την αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ στο Ιράν, ο Ιρανός βουλευτής Mahmoud Abbaszadeh Meshkini προειδοποιεί τη χώρα ότι έκανε «ένα πολύ επικίνδυνο και στρατηγικό λάθος παίζοντας με την ουρά του λιονταριού».

Σε δηλώσεις του στο ημιεπίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο ILNA, ο Μεσκίνι, μέλος της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας και Εξωτερικής Πολιτικής, τόνισε ότι το Ιράν είναι εξοπλισμένο με «τον πιο προηγμένο στρατιωτικό εξοπλισμό και πυραύλους ακριβείας».

Νωρίς το πρωί της Παρασκευής, αναφέρθηκαν εκρήξεις κοντά στο αεροδρόμιο και μια στρατιωτική βάση στην επαρχία Ισφαχάν, που βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα της χώρας. Η επίθεση οδήγησε τα συστήματα αεράμυνας του Ιράν να ενεργοποιηθούν σε πολλές τοποθεσίες, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ενώ Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν επιβεβαιώσει την επίθεση , το Ισραήλ δεν έχει ακόμη αναγνωρίσει οποιαδήποτε ανάμειξη στην αεροπορική επιδρομή.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν, που ελέγχονται από το καθεστώς, υποβαθμίζουν την απεργία. Ένας αξιωματούχος δήλωσε ότι η αεράμυνα της χώρας αναχαίτισε τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη και αρνήθηκε οποιαδήποτε πρόσκρουση από πυραύλους.

Τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν επίσης ότι οι πυρηνικές τους εγκαταστάσεις παρέμειναν ασφαλείς και έδειξαν ήρεμες σκηνές σε περιοχές όπου ακούστηκαν εκρήξεις.

 

Αυτή η τελευταία στρατιωτική ενέργεια ακολουθεί τις επιθέσεις του Ιράν στο Ισραήλ, όπου εξαπέλυσε εκατοντάδες επιθέσεις με drone και πυραύλους το Σαββατοκύριακο. Η Τεχεράνη λέει ότι ανταποδίδει μια ευρέως πιστευτή ισραηλινή επίθεση στο υποτιθέμενο προξενείο του Ιράν στη Συρία, η οποία σκότωσε αρκετούς υψηλόβαθμους αξιωματούχους των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC).

Πριν από την επίθεση της Παρασκευής στο Ιράν, ο Esmail Kowsari, άλλος βουλευτής στην επιτροπή εθνικής ασφάλειας, μίλησε για πιθανές ενέργειες κατά των ισραηλινών πυρηνικών εγκαταστάσεων.

«Εάν χρειαστεί, σίγουρα θα γίνει», είπε ο Kowsari στο Jamaran News.

Τόνισε ότι το Ιράν δεν επιδιώκει σύγκρουση με καμία περιφερειακή χώρα, αλλά ότι θα εξεταστεί εάν ενεργήσουν «κακόβουλα».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

22 Σχόλια

  1. γιατι ρε φιλε τι ειναι το ισραηλ ενα μικρο κρατιδιο ασχετα αν τους βοηθανε οι αμερικανοκλανοι και οι δολοφονοευρωπαιοι το θεμα ειναι μονο του τι κανει οχι ναναι και ο στολος των τρομοκρατων εκει βασιζονται στην πλατη των αλλων και κανουν τον καργα παντου αυτοι ειναι το μιασμα της ανθρωποτητας και δειλα ανθρωπακια μουλοχτα παντα επι του ασφαλους

  2. ΡΕΕΕΕ… ΞΕΡΟΛΕΣ -γιδοπροβατα- ΤΗΣ Ν.ΔΟΥΛΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΑΚΟΜΑ ,ΠΟΙΟ ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΝ ΧΤΥΠΗΣΗ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΤΟΥΣ ΞΥΠΟΛΗΤΟΥΣ ΜΕ ΚΕΛΕΜΠΙΕΣ ΙΡΑΝΟΥΣ {ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ} ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΣΟ ΜΕΝΟΣ?????ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ{ΒΛΕΠΕ,ΤΟΥΡΚΙΑ.ΑΛΒΑΝΙΑ.ΣΚΟΠΙΑ}ΠΟΥ Ο ΓΟΥΡΛΟΜΑΤΗΣ ΠΑΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ… ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΙΣΘΕΝ??? .

    1. Εμείς τα γίδια γράφουμε το “εσείς υποστηρίζετε” με ε και ΟΧΙ αι. Τώρα κατάλαβες ποιος είναι το γίδι.

    2. Επειδή δεν ξέρει ορθογραφία δεν σημαίνει ότι δεν τα γράφει σωστά το χτυπήσει με η δεν σε πείραξε και είδες μόνο αυτό τώρα κατάλαβες ποιος είναι στραβάδι…

  3. Εμείς παρακαλάμε λόγω υποτακτικών ηγετών όπως ο Μητσοτάκης καλή ώρα. Ο Ερντογάν ενώ είναι στο ΝΑΤΟ κάθε φορά που γίνεται συνάντηση στη Οργανισμό Συμμαχίας Σαγκάης πρώτο τραπέζι πίστα είναι μαζί με τον Πούτιν τον Ραισι και τον Σι Τζινπινγκ. Αντί να τα έχουμε καλά και με το ΝΑΤΟ αλλά και με την Ρωσία όπως κάνει ο Ερντογάν εμείς επιλέγουμε να είμαστε υποτακτικοί χωρίς κανένα γεωπολιτικό ώφελος για την πατρίδα μας. Αν γίνει πόλεμος με την Τουρκία θεωρείς ότι το ΝΑΤΟ θα μας προστατέψει ή η Αμερική .Ακόμη και στο Βατερλώ μεταξύ Ισραήλ Παλαιστίνης και Ιράν ο Ερντογάν κάνει συμφωνίες για το east med. την στιγμή που ο Μητσοτάκης γλείφει τα παπ@,ρ@, του Μπίμπι μπας και τον σπρώξουν να τον διορίσουν πρόεδρο στη ευρωβουλή

  4. Το Ισραηλ τα έχει ισοπεδωσει τα μουσλιμια..μέσα σε λίγες ώρες θα μπορούσε να υψωσει το ιερό αστέρι του Δαβίδ στην βρώμικη απο κεμπάπ και κιοφτέδες Τεχεράνη τους…τρέμουν παλι σαν κοριτσάκια οι σκουροχρωμες κελεμπιες και σύντομα θα ζητάνε οίκτο….αδέρφια Εβραίοι οι πραγματικοί Έλληνες είναι στο πλευρό σας..

    1. Οννεδίτη βάλε βύσμα να βρεις δουλειά πριν χαζέψεις εντελώς οι πατριώτες δεν στηρίζουν ούτε τα αλλόθρησκα ζώα, ούτε τους Εβραίους που συνεχίζουν την γενοκτονία στην λωρίδα της Γάζας… Το Ισραήλ δεν μπορεί να εξαλείψει ούτε την Χαμάς και εσύ νομίζεις ότι μπορεί να πέσει η Τεχεράνη πραγματικά η φαντασία σου δεν έχει όρια…

      1. Δεν θα πεσει καμοια Τεχερανη, τα πυρηνικα εργοστασια των Ιρανων θα πεσουν και θα γινουν σκονη, το εχουν ξανακανει αυτο οι Εβραιοι και στο Ιρακ και στην Συρια.

      2. Πως το έχουν ξανακάνει οι Εβραίοι ενώ δεν έχουν πυρηνικούς σταθμούς το Ιράκ και η Συρία;;; Η σκόνη είναι το λιγότερο με την ραδιενέργεια θα έχουν θέμα και ας είναι όλοι κλειστοί…

  5. Παιδιά πηγαίντε να κάνετε κανένα μεροκάματο και αφήστε τι θα κάνουν οι άλλοι..θα κουραστεί λίγο το μυαλό και λίγο το σώμα και θα πέσετε και νωρίς για ύπνο χωρια οτι θα έχετε και κανένα φράγκο στην τσέπη δουλειά λέγεται μη φοβάστε δεν σκοτώνει..

  6. Θρίαμβος του Ισραήλ. F35 πέταξαν σε stealth mode, εντόπισαν και χτύπησαν συστήματα αεράμυνας σε συρία και ιράκ. Το ίδιο μπορεί να κάνει και το Spectra του Rafale (γεωεντοπισμός). Παρέα ήταν και F15 που με πυραύλους Rampage έκαναν στάχτη στόχους εντός ιράν από απόσταση. Τα άλλα είναι απλά να έχουμε να λέμε, για τις ψευτομαγκιές των γυφτομουσλίμηδων. Σβήστε τα ισλάμια απ’ τον χάρτη!

    1. Χεχεχε..τους βαλλιστικούς πυραύλους πάντως και τα drones που πέρασαν ξυστά από την πυρηνικές εγκαταστάσεις σας το προηγμένο σύστημα κυβερνοασφαλειας και η άριστη αμυντική σας υπέροχη να χάμε να λέγαμε χαμπάρι δεν τους πήρε πάλι Η Περσία μπορούσε με την πρώτη επίθεση να σας είχε καταστήσει παρελθόν από την παγκόσμια ιστορία.Τωρα γιατί δεν το έκανε είναι άλλη συζήτηση

      1. Τα πυρηνικά του Ισραήλ είναι σε υπόγειες εγκαταστάσεις, το ίδιο και οι βάσεις των F35. Κάτι οικίσκους χτύπησαν οι ιρανοί σε μία αεροπορική βάση για F35 κι’ ο κόσμος όλος κι’ αυτό μετά από κορεσμό, δεν πιστεύω όμως να τους ξαναχαριστούν οι ισραηλινοί αν ξαναπαίξουν οι άλλοι το παιχνίδι του κορεσμού. Και κάτι που ξεχνάς σκόπιμα, το Ισραήλ έχει ήδη δυνατότητα πυρινικής κρούσης (από σιλό με Jericho III, από υποβρύχια και με F35), το ιράν δεν έχει τέτοιες δυνατότητες πυρηνικής κρούσης ακόμα (εκτός αν τους δώσει η ρωσία). Οι βαλλιστικοί του αγιατολάχη είναι χειρότεροι κι’ απ’ αυτούς που φτιάχνει σήμερα ο ερντογάνης ο φίλος σας και φίλος του πούτιν σας. Το Arrow 2-3 και το David’s Slig είναι κλάσεις ανώτερα των δικών μας Patriot και S300. Το Ισραήλ δεν παίζει, υπερασπίζεται τον λαό του, όχι όπως εμείς που παρακαλάμε τους τουρκαλάδες. Αυτά, για να μάθεις και λίγη γεωπολιτική και λίγη στρατηγική, τζάμπα το μάθημα, δεν θέλω λεφτά.

        1. Εκεί που έγραψες ότι το Ισραήλ υπερασπίζεται το λαό του και δεν παίζει ,επιβεβαιώσεις πανηγυρικά την γνώμη του 90 τοις εκατό του κόσμου για το Ισραήλ και την αλαζονία του ..δηλ το Ισραήλ χτύπησε την Περσικη πρεσβεία στη Δαμασκό σκότωσε Πέρσες διπλωμάτες αλλά κατά εσένα η Περσία δεν πρέπει να υπερασπιστεί τον εαυτό της και να μην ανεχτεί τα παιχνίδια της Σιών ! Μια κουκίδα στο χάρτη είναι το Ισραήλ σε σχέση με την Περσία .Στο πρώτο χτύπημα του Ισραήλ στις πυρηνικες βάσεις της Περσίας που είναι διάσπαρτες, αυτή θα απαντήσει με 10 και ούτε θα καταλαβει το Ισραήλ πως θα εξαυλωθει

  7. Δύο πετυχημένα χτυπήματα του Ιράν μόνο ένα η δύο αρκούν για να εξαφανίσουν την πορδη του Ισραήλ από το χάρτη ? Γιατί δεν το κάνουν ? Πολυ απλά γιατί όλοι τελικά Εβραίοι είναι στη μέση ανατολή ..οι μόνοι που την πληρωνουν ανά δεκαετία είναι τα παιδάκια της Παλαιστίνης .Αλλά θα βρεθεί μια μέρα ένας πιο τρελός από τον Κιμ να πατήσει επιτέλους το κουμπί να τελειώνει με τους Σιωνιστές . Η πιστεύει κανείς ότι ο Πούτιν θα αφήσει το Ιράν να του πάρει τη δόξα? σε λέει δεν έκανα εγώ το πυρηνικό και θα το κάνει η Περσία ? Μα εγώ πρέπει να τον κάνω.. ή η Ρωσία ή κάνεις ..

  8. Ρε πάτε καλά ; Είστε εσείς ικανοί να απειλείτε το Ισραήλ; Παρά το ότι σας έσπασαν το καλάμι στην επίθεση σας στο Ισραήλ,.εξακολουθείτε να είστε καβαλημένοι στο σπασμένο καλάμι. Μέχρι να την φάτε για τα καλά. Για προσγειωθείτε λιγάκι και δεν σας πάει. Ταραχοποιά στοιχεία που αναστατώνετε τον κόσμο, την διεθνή ναυσηπλοία και την διεθνή οικονομία.

  9. Ο πούτιν παίζει το δικό του παιχνίδι στη μέση ανατολή…ο Άσαντ είναι πλήρως υποταγμένος .Από την μια Ναι μαζί με τον επίσημο Συριακό Στρατό είναι ο Ρωσικός φυσικά που κρατάει όρθια την Συρία 14 χρόνια .. από την άλλη όμως την αποδυνάμωσε πρώτα και την έκανε πιόνι του αναγκάζοντας τον Άσαντ να καταστρέψει όλα τα χημικά του όπλα … Η συρία είναι μία χώρα φάντασμα αυτή τη στιγμή μέσα στη χολέρα και στους ακρωτηριασμένους… Καλύτερα θα ήταν να κρατούσε τα χημικά της να τα έριχνε στο ισραήλ και να τελείωνε κι αυτή και αυτό. οι άραβες μουσουλμάνοι και οι εβραίοι έχουν ένα κοινό και οι δύο α
    Είναι ακραίοι οφθαλμός αντί οφθαλμού και σε μένα και στον εχθρό μου..

  10. Κρατήστε ένα όνομα ..Mahmoud Ahmadinejad!! Ο πρώην πρόεδρος άκρα εθνικιστής του Ιράν ! Το 2014 όταν ο δολοφόνος παιδιών Νετανιάχου χτυπούσε πάλι νοσοκομεία στη Παλαιστίνη αλλά τότε βλέπεις δεν υπήρχανε ΜΚΟ των εβραίων για να δημιουργηθεί προσφυγικό κίνημα και διοχετεύτηκαν στη μέση ανατολή οι πρόσφυγες , ο Αχμαντινετζάντ λοιπόν βγήκε και δήλωσε πρώτη φορά την ιστορική έκφραση ”το ισραήλ πρέπει να εξαφανιστεί από το χάρτη””.. όσο φονιάς είναι ο Νετανιάχου άλλο τόσο ακραίος είναι ο Αχμαντινετζάντ.. για αυτή του τη δήλωση οι μυστικές οργανώσεις της αμερικής μέσα στο ιράν ,ναι μέσα στο ιράν υπάρχουνε έτοιμοι πράκτορες στρατιώτες της αμερικής για να ξεκινήσουν εμφύλιο όπως σε όλες τις αραβικές χώρες, έτσι και στη Περσία , σε συμφωνία λοιπόν με Ιρανούς πολιτικούς διαπλεκόμενους των καθαίρεσαν και δεν του επιτρέπουν μέχρι τώρα να αναλάβει ξανά την προεδρία..ότι δεν θα κάνει ο Ραισι θα το κάνει αυτός στο τέλος..Ο Πούτιν από την μια βοηθάει την Συρία και είναι σύμμαχος με το Ιράν στις BRICS k SCO και από την άλλη κολλητός του Νετανιάχου για τους αγωγούς ..αυτά τα παιχνιδάκια σε χτυπώ τόσο όσο και εσυ εμένα τα κάνει δεκαετίες το Ισραήλ με το Ιράν ..ενώ η Συρία έχει αποδεκατιστεί ..και στη Παλαιστίνη συντελείται γενοκτονία ..το Ιράν παίζει το παιχνίδι του Πούτιν .ας τους διαλύσει από το χάρτη και ας διαλυθεί και αυτό να τελειώσει με τους Σιωνιστές ..Αυτό θα γίνει μόνο με ανεπίσημες οργανώσεις και μαχητές και όχι από την Χεζμπολάχ η το επίσημο Ιράν.

  11. Ποιο συμβολικό χτύπημα δεν γινόταν για να φοβούνται την σοβαρή κλιμάκωση σημαίνει ότι οι Ιρανοί έχουν πυραύλους ακριβείας που δεν μπορούν να τους αναχαιτίσουν… Οι Ισραηλινοί έχουν τακτικά και στρατηγικά πυρηνικά όπλα οπότε άλλοι παίζουν με την φωτιά αν αρχίσουν να χτυπάνε χωρίς έλεος…

Leave a Response