Θωμαΐδης για αποτέλεσμα λυμάτων: «Περίπου 120.000 οι χρήστες κοκαΐνης στην Αττική»

Κοινοποίηση:
κοκα

Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το πρωί της Τετάρτης (3/1) μίλησε για τα ευρήματα στα λύματα της Αττικής, τονίζοντας πως «περίπου 120.000 οι χρήστες κοκαΐνης».

Αρχικά, ο καθηγητής σχολίασε το εντυπωσιακά μεγάλο ποσοστό της κοκαΐνης στα λύματα λέγοντας πως «το ερώτημα είναι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο. Έχει χαμηλώσει η τιμή της κοκαΐνης, μέσα στην πανδημία διπλασιάστηκε η χρήση και κάποιους μήνες τριπλασιάστηκε» και δίνοντας το ποσοστό ανέφερε ότι, πρόκειται για το «0,3% του πληθυσμού της Αττικής (από τα 4,2 εκατομμύρια χρηστών του δικτύου της ΕΥΔΑΠ) που είναι χρήστες», εξηγώντας ότι, «είναι από τα χαμηλότερα ποσοστά της Ευρώπης».

Όσο αφορά στο ιικό φορτίο είπε ότι, στα λύματα φαίνεται αύξηση 200% τον τελευταίο μήνα. «Έχουμε ταυτόχρονη τριπλή αύξηση» σημείωσε εκτιμώντας πως «θα έχουμε κλιμάκωση τις επόμενες δύο εβδομάδες».

Παρατήρησε πως, «είναι τεράστια η διασπορά του κορωνοϊού και πολλά νέα παιδιά είναι ασυπτωματικά».
Αναφερόμενος, τέλος, στη γρίπη ότι και εκεί υπάρχουν υποπαραλλαγές, με το τρέχον κύμα να αφορά στον τύπο Α και τον τύπο Β που αναμένεται τον Φεβρουάριο – Μάρτιο, να αναμένεται πιο ήπιο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

  1. Χρυσες δουλειες παλι ο εμπορος ναρκωτικων ΝOOR1 .

    Mονο στο Ελλαδισταν θα μπορουσε να κυκλοφορει ελευθερος.

  2. Που ξέρουν ότι είναι 120.000 Χιλ, τα λύματα μπορεί να ειναι από τον ίδιο να πήγε τουαλέτα για ψιλό και χοντρο 10 φορές. Πως τα ξεχωρίζουν γράφει πανω το όνομα του καθενός;

  3. ΠΟΥΤΙΝ ΡΙΞΕ ΠΥΡΗΝΙΚΑ. ΤΩΡΑ

  4. Άρα, λεφτά υπάρχουν, η κόκα δεν είναι φθηνή.

  5. Εχει προχωρησει η… επιστημη! Σε λιγο καιρο με τα τσιπαρισμενα dna μας θα βρισκουνε και τι φαγαμε ο καθενας απ τα βωθρολυματα!

  6. Μετά τους “λοιμωξιολόγους” με ή χωρίς ειδικότητα τώρα ήρθαν και οι “σκ@τολόγοι”, Θεέ μου τι άλλο κακό θα μας βρεί;

  7. Χρηστες: 120.000 * Χρηση:Τουλάχιστον δύο κιλά κοκαΐνης την ημέρα καταναλώνει κατά μέσο όρο η Αττική τις ημέρες των εορτών!

Comments are closed.