Θρυλικό έπος στην Πόλη και μυθική πρόκριση για τον Ολυμπιακό με ήρωα Τζολάκη!

Κοινοποίηση:
Τζολάκςη - ολυμπιακός

Θρυλικό έπος στην Κωνσταντινούπολη! Ο Ολυμπιακός δεν μάσησε από το γρήγορο προβάδισμα της Φενέρ με τον Καχβετσί, άντεξε σε ένα τρομερό δύσκολο και απαιτητικό παιχνίδι και έγραψε ιστορία μέσα στο «Σουκρού Σαράτσογλου». Με ήρωα και… σούπερμαν τον εκπληκτικό Τζολάκη που έπιασε τρία πέναλτι στη ρώσικη ρουλέτα, οι κομάντος του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έκλεισαν το… σπίτι της Φενέρμπαχτσε και έγραψαν ιστορία, περνώντας για πρώτη φορά στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης!
Στους «4» του Europa Conference League πλέον οι Πειραιώτες, τους περιμένει η Άστον Βίλα για τιτανομαχία και το όνειρο είναι ένα βήμα πιο κοντά για την αρμάδα του Βάσκου στρατηγού!
Δοκάρι στην παράταση για τους «ερυθρόλευκους» με τον Ιμπόρα, μεγάλη χαμένη φάση στο 80’ με τον Μασούρα, αλλά τίποτα δεν ήταν αρκετό για να λυγίσει τους ήρωες από τον Πειραιά!

Στο μυαλό του κόουτς
Με 4-3-3 κατέβασε τη Φενέρμπαχτσε ο Ισμαΐλ Καρτάλ, επιλέγοντας την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα που είχε στη διάθεσή του. Ο Λιβάκοβιτς κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα οι Οσάγι-Σάμουελ, Τζικού, Μπεκάο, Καντίογλου. Τριάδα στον άξονα οι Γιουκσέκ, Φρεντ, Σιμάνσκι, με τους Καχβετσί, Τάντιτς στα εξτρέμ και τον Τζέκο σε ρόλο στράικερ.
Με 4-2-3-1 και φουλ επιθετικό σχήμα παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Ο Τζολάκης στην εστία και οι Ροντινέι, Ντόη, Κάρμο, Ορτέγκα στην τετράδα της άμυνας. Έσε και Τσικίνιο το δίδυμο στον άξονα, με τον Γιόβετιτς σε ρόλο δεκαριού, τους Ποντένσε-Φορτούνη στα φτερά και τον Ελ Κααμπί στην κορυφή της επίθεσης.
. Η Φενέρμπαχτσε μπήκε με ξεκάθαρη επιδίωξη να αιφνιδιάσει ποντάροντας και στο … «μπιζάρισμα» της εξέδρας.
Μάλιστα στο 12’΄η τουρκική ομάδα κατάφερε να ανοίξει το σκορ
Οι γηπεδούχοι γύρισαν ωραία την μπάλα, ο Σιμάνσκι έπαιξε στα δεξιά για τον Καχβετσί ο οποίος είχε … ξεχαστεί από τον Ορτέγκα, που είχε φύγει από τον χώρο ευθύνης του όντας αμαρκάριστος έπιασε ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τζολάκη. Το γρήγορο γκολ εκτόξευσε την ψυχολογία των παικτών του Καρτάλ, οι οποίοι έψαξαν για το δεύτερο γκολ
Στο 34΄το σουτ του Καχβετσί από τα όρια της περιοχής, βρήκε σε ετοιμότητα τον Τζολάκη που απομάκρυνε με τις γροθιές.
Ο Ολυμπιακός προϊόντος του χρόνου άρχισε να κερδίζει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο μεταφέροντας περισσότερη πίεση στους αντιπάλους του.
Στο 38΄ο Φορτούνης έκλεψε τη μπάλα και επιχείρησε τη σέντρα , ο Ελ Κααμπί επιχείρησε το ψαλιδάκι αλλά βρήκε αέρα.
Ο Μεντιλίμπαρ βλέποντας τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει προβλήματα στην μετάβαση, έριξε στην μάχη τους Ιμπόρα και Μασούρα αντί των Γιόβετιτς και Ποντένσε.
Στο 79’ ο Ολυμπιακός έχασε την πιο σημαντική ευκαιρία με τον Μασούρα, ο οποίος βγήκε στην κόντρα, όμως σπατάλησε δυνάμεις και όταν έφτασε … πρόσωπο με τον Λιβάκοβιτς το πλασέ που επιχείρησε, ήταν αδύναμο, δίνοντας τη δυνατότητα στον Κροάτη τερματοφύλακα να αποκρούσει.
Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, εκεί όπου υπήρχε μόνο μια ομάδα, ο Ολυμπιακός.
Ο Ολυμπιακός άγγιξε το γκολ που θα του έδινε τη πρλοκριση στο 1034’ Έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη ο προωθημένος Ιμπόρα έπιασε την κεδφαλιά και η μ[άλα αφού έσκασε στο πόδι του Λιβάκοβιτς σταμάτησε στο δεξί του δοκάρι.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. …Αν έπαιρνε κάποια άλλη Ελληνική ομάδα τέτοια επική πρόκριση όλα τα λαμόγια οι πολιτικοί θα έστελναν συγχαρητήρια και θα τους έκαναν ήρωες. Για το ΘΡΥΛΟ τίποτα. Έτσι ΘΡΥΛΕ και Μαρινάκη κέρασέ τους πόνο.

Leave a Response