Θρίαμβος των εθνικιστών στα Σκόπια και τι θα κάνει τώρα ο «μακεδονομάχος» Μητσοτάκης;

Κοινοποίηση:
mitsotakis_nato-930x550

Είναι μυστικό ότι ο κ. Μητσοτάκης ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «έκανε προσευχές» να τελειώσει τη συμφωνία των Πρεσπών ;
Δημόσια βεβαίως παρίστανε τον…μακεδονομάχο σε ένα ζήτημα για το οποίο ο πατέρας του είχε τεράστιες ευθύνες.

Ο υιός Μητσοτάκης όταν η διαπραγμάτευση για τη συμφωνία των Πρεσπών βρισκόταν σε εξέλιξη είχε εφεύρει το «επιχείρημα» πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ υπέγραφε δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι!!! Μπορούσε να έκανε ότι ήθελε όταν έγινε πρωθυπουργός αλλά ήταν και παραμένει άτολμος .

Γνωρίζοντας ότι δεν τολμήσει ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να … συνεχίζει να παριστάνει στο κομματικό κοινό του τον…μακεδονομάχο αλλά να υπόσχεται βοήθεια στην κυβέρνηση των Σκοπίων . Την ίδια ώρα δεν κούνησε ούτε το μικρό του δαχτυλάκι για να εκμεταλλευτεί όσα μπορούσε από τη συμφωνία για την Ελλάδα!

Για να μην πολυλογούμε ο κ. Μητσοτάκης αρνήθηκε να φέρει προς κύρωση στη Βουλή μνημόνια που συνόδευαν τη συμφωνία των Πρεσπών . Ένα απ´ αυτά ήταν το μνημόνιο για την άμυνα! Αντί η Ελλάδα να διεισδύσει και να αναλάβει το «χτίσιμο» του στρατού των γειτόνων , παρακολουθούσε την φαρσοκωμωδία της κυβέρνησης Μητσοτάκη που Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο ήταν Μακεδονομάχοι και τις υπόλοιπες μέρες διαβεβαίωναν τους συμμάχους ότι θα τηρήσουν τη συμφωνία !!!

Αποτέλεσμα; Οι εθνικιστές κέρδισαν τις εκλογές στα Σκόπια και είναι βέβαιο ότι θα απαξιώσουν τη συμφωνία και φυσικά θα «παίξουν» με την Τουρκία!

Αναμένουμε λοιπόν τις πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού . Πως θα χειριστεί τους εθνικιστές των Σκοπίων που θα το…γυρίσουν στο «σκέτο» Μακεδονία;
Στο μεταξύ ετοιμάζεται να συναντήσει τον Ερντογάν ο οποίος εισάγει στην εκπαίδευση της Τουρκίας τους όρους «Γαλάζια Πατρίδα»! Ελπίζουμε ότι ο κ. Μητσοτάκης θα απαιτήσει από τον Ερντογάν να μην περιλαμβάνονται αυτές οι ανοησίες στα τουρκικά σχολικά βιβλία. Να του υπενθυμίσουμε ότι η συμφωνία των Πρεσπών που δήθεν πολέμησε υποχρέωσε τα Σκόπια να αλλάξουν τα σχολικά τους βιβλία …

Οι εκλογές

Συντριπτική νίκη κατήγαγε το δεξιό αντιπολιτευόμενο κόμμα VMRO-DPMNE στις βουλευτικές και στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες Τετάρτη στα Σκόπια.

Σε ό,τι αφορά τις βουλευτικές εκλογές, με καταμετρημένο το 95% των ψήφων, το VMRO-DPMNE συγκεντρώνει ποσοστό 43% και καταλαμβάνει 59 έδρες στη Βουλή των 120 εδρών.

Το απερχόμενο κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SDSM) καταποντίστηκε, λαμβάνοντας ποσοστό μόλις 15% και εξασφαλίζοντας 19 έδρες.

Την τρίτη θέση με ποσοστό 14% και 18 έδρες καταλαμβάνει το μεγαλύτερο αλβανικό κόμμα στα Σκόπια, το DUI του Αλί Αχμέτι.

Στην τέταρτη θέση με ποσοστό 11% και 13 έδρες έρχεται ο συνασπισμός τεσσάρων αντιπολιτευόμενων αλβανικών κομμάτων με την επωνυμία «Αξίζει».

Πέμπτο, με ποσοστό 6,8% και έξι έδρες, είναι το εθνικιστικό, φιλορωσικό κόμμα «Αριστερά». Έκτο, με ποσοστό 5,3% και πέντε έδρες το νεοσύστατο κόμμα «Ξέρω» του δημάρχου του Κουμάνοβο, Μάξιμ Ντιμιτρίεφσκι, ο οποίος αποχώρησε πριν από δύο χρόνια από το SDSM.

Στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν τον Ιούλιο του 2020, πρώτο είχε έρθει το SDSM (με επικεφαλής τότε τον Ζόραν Ζάεφ) καταλαμβάνοντας 46 έδρες, ενώ το δεύτερο VMRO-DPMNE είχε εξασφαλίσει 44 έδρες.

Ο αρχηγός του VMRO-DPMNE Χρίστιαν Μίτσκοσκι λίγο πριν τα μεσάνυχτα δήλωσε πως στις εκλογές αυτές «νίκησε ο περήφανος λαός της “Μακεδονίας” και ηττήθηκε η διαφθορά, ο νεποτισμός και η αναξιοκρατία που εξέθρεψε η συγκυβέρνηση SDSM-DUI».

Ο Μίτσκοσκι ανήγγειλε ότι τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τον αντιπολιτευόμενο αλβανικό συνασπισμό «Αξίζει» για τον σχηματισμό κυβέρνησης στη χώρα, αποκλείοντας παράλληλα το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με το DUI, το οποίο τα τελευταία 20 χρόνια συμμετέχει σε όλες τις κυβερνήσεις συνασπισμού της χώρας.

Ταυτόχρονα, στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που διεξήχθη χθες παράλληλα με τις βουλευτικές εκλογές, η υποψήφια του VMRO-DPMNE Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα συγκέντρωσε ποσοστό 65%, έναντι ποσοστού μόλις 29% που απέσπασε ο υποψήφιος του SDSM και απερχόμενος πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας Στέβο Πεντάροφσκι.

Με το αποτέλεσμα αυτό, η 70χρονη Σιλιάνοφσκα εκλέγεται στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα. Είναι η πρώτη γυναίκα που θα αναλάβει πρόεδρος της Δημοκρατίας στην ιστορία της χώρας.

Ο απερχόμενος πρόεδρος  Πεντάροφσκι δήλωσε ότι τα αποτελέσματα των εκλογών είναι ξεκάθαρα και πως η ιδέα του για πολυεθνική χώρα, πλήρως ενσωματωμένη στις ευρωατλαντικές δομές, δυστυχώς δεν έτυχε υποστήριξης από το εκλογικό σώμα αυτή τη φορά.

Μετά τα μεσάνυχτα, μερικές χιλιάδες υποστηρικτές του VMRO-DPMNE συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, όπου πανηγύρισαν την επικράτηση του κόμματος στις χθεσινές διπλές εκλογές στη χώρα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

14 Σχόλια

  1. Ο Μητσοτάκης και ο Τσίπρας μισούν τους Έλληνες και την Ελλάδα το δείξαν τα έργα τους.

  2. Ήρθε η ώρα που ο ΛΟΑΤΚουλης θα παρακαλάει να εφαρμόζεται η συμφωνία των Πρεσπών την οποία αποκαλούσε επικίνδυνη και επιζήμια και πως θα κάνει τη Μακεδονία… Καταλονία!! Συνεχίστε να δουλεύετε μια χαρά τα ταγαρια τους νεοελληνες !

  3. Καί όταν ο τίτλος τής χώρας τών Σκοπίων ήταν “Λαϊκή Δημοκρατία τής Μακεδονίας” πού τής έδωσε ό Τίτο στίς Πρεσβείες της ανά τόν Κόσμο ΈΓΡΑΦΑΝ ΣΚΈΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ. !! Στό “Βόρεια” τού ανθέλληνα Τσίπρα θά κόλλαγαν ; Και έτσι η μοναδική χώρα στόν Παγκόσμιο Χαρτη πού φέρει τό όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ είναι ή ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ τών Σκοπιανών . Οί Νομοί μας μέ τό όνομα Μακεδονία δέν μετράνε ! Συνοικίες σκέτες !

  4. Είναι να μην θυμώσει ο Κούλης γιατί θα πάρει φόρα, με την όπισθεν και θα τους κλ..σ μια μάντρα. Αρχή δι@ (την γεωμετρία) ο πούςτης (καθέτου).

  5. Η ΒΡΩΜΕΡΗ ΦΑΡΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ … ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟΚΟΥΚΟΥΛΕΣ ΠΑΠΟΥ ΠΡΟΣ ΠΑΠΟΥ …
    ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΚΛΕΠΤΑΠΟΔΟΧΟΙ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΟΙ …
    ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΤΑ ΜΑΖΕΥΕ Ο ΑΠΟΘΑΝΩΝ ΣΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΤΑΤΕΥΜΑΤΑ ΚΑΤΟΧΗΣ …
    ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ … ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΑΔΕΙΑΒΑΣΤΟΥΣ ..

  6. Ε να μην ρίξουν μιά πούτσα κι αυτοί στη Κουλάρα, εδώ τον γαμάνε οι Τουρκαλβανοί, οι βουλγαροσλάβοι θα έλειπαν.

  7. Ποιος τον γαμεί τον Κούλη ρε μάγκες, τον βάλανε οι Αμερικάνοι, μην έχοντας άλλον υποτακτικό, να τους κάνει την δουλίτσα στην περιοχή και μόλις τελειώσει το καντηλάκι του θα εξαφανιστεί, αφήνοντας τους γιδιαραίους πίσω του να κλαίνε, είτε νέα μνημόνια είτε εθνική συρρίκνωση.

  8. Θα φέρει τον Κασελάκη για να υπογράψει και τις Πρέσπες του Αιγαίου ή TurkEge όπως θα ονομαστεί! Μετά θα βγει υποσχόμενος πως θα καταργήσει κι αυτή τη συμφωνία αλλά όταν βγει, θα κάνει την πάπια και θα εφεύρει μια καινούργια ανύπαρκτη εσωτερική απειλή καθ’ όσον θα έχει αφήσει ορθάνοιχτα τα σύνορα της χώρας για πάσης φύσεως λαθρομετανάστες. Μετά θα αποσχίσει την Κρήτη και θα δώσει το ok σε αλβανούς, σκοπιανούς και τούρκους να μπουν και να λάβουν κι αυτοί κομμάτια της Ελλάδας, σφαγιάζοντας τους γηγενείς Έλληνες. Μην ξεχνάτε, η μάνα του Κούλη είναι αλβανίτισσα και ο πατέρας του αραβοκρητικός, απόγονος των μαύρων ισλαμιστών πειρατών της Μαυριτανίας που κατέκτησαν την Κρήτη τον 8ο αιώνα μΧ, οπότε η καρδιά του χτυπάει για τον Οθωμανισμό και το ισλάμ!

  9. ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΣΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ.. ΜΕ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΤΟΥ “ΒΟΥΛΓΑΡΟ-ΕΘΝΟΤΙΚΟΥ”, V.M.R.O., H ANΘΕΛΛHNIKH ΣΥΜΦΩNIA TΩN ΠΡΕΣΠΩN EINAI ΣTON AEΡA, ΠΡΟΣ ΘΛΙΨΙΝ ΤΩΝ “ΑΓΓΛΟ-ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ” !!! ΤΟ V.M.R.O. AΡΝΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ “ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΕΘΝΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΑΣ”, ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ,ΑΡΧΑΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ !!! Η ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ, ΚΑΘΑΡΑ, Γ Ε Ω Γ Ρ Α Φ Ι Κ Η !!! “ΣΟΒΑΡΕΥΘΕΙΤΕ”…

  10. Το οτι απο την ονομασια του κρατιδιου των Γυφτοσκοπιανων θα εφευγε το ” Βορεια” και θα εμενε σκετο ” Μακεδονια ” το γνωριζαν και οι …πετρες , οπως και αλλα πολλα ακομα αυτης της επαισχυντης συμφωνιας των Πρεσπων που ουδεποτε εφηρμοσαν οι γυφτοσκοπιανοι , αλλα οι γυμνοσαλιαγκες που κυβερνησαν και αυτοι που κυβερνουν τωρα δεν εκαναν τιποτα , μονο υποστηριξη παρεχουν σε ολους αυτους για την ΕΕ , μεχρι και ο Ραμα θα κουβαληθει να δοσει σοου , ο Τουρκος μετατρεπει εκκλησιες σε Τζαμια και βαζει στα σχολικα βιβλια τις ” γαλαζιες πατριδες ” και τα…πρασινα αλογα και ο Μητσοτακης θα παει να τον επισκευθει , αντι να ματαιωσει την επισκεψη!! Αυτους δινουν οι ραγιαδες 41% και μυαλα δεν αλλαζουν δυστυχως!!

  11. Στη τσεπη του και στη φαμιλια του πιστευει ο σιωνιστης μπατριωτης! Χεστηκε ο δοσιλογος οχι για τη Μακεδονια μονο αλλα και για ολοκληρη την Ελλαδα ! Τα μισα σκοπια ειναι αλβανοι και τα αλλα μισα σλαβοι να φαει μεζε κι η Βουλγαρια!
    Ραμολι τα εθνικιστικα κινηματα ταχεις λογαριασει προτου σε φυτεψει ο Βλαδιμηρος?

  12. ΤΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ; ΕΥΚΟΛΑΚΙ

    ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

    ΟΤΙ ΤΟΝ ΔΙΑΤΑΞΟΥΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ. ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΟΣ ΔΟΥΛΟΣ.
    ————————–
    ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ.

Leave a Response