ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ,ΧΑΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ! Θρήνος στην Πολεμική Αεροπορία για τον χαμό του πιλότου σε τροχαίο στα Χανιά. Ήταν πιλότος της ομάδας ΖΕΥΣ στην 115 Π.Μ.

Κοινοποίηση:
104664423_3647227548625834_1050903170553774494_n

Σε βαθύ πένθος βυθίστηκαν η οικογένεια, οι συγγενείς, οι φίλοι αλλά και η πολεμική αεροπορία στην Κρήτη, μετά τον χαμό ενός 33χρονου πιλότου σε τροχαίο δυστύχημα χθες το βράδυ στα Χανιά.

Πρόκειται για τον Υποσμηναγό, Εμμανουήλ Γαρεφαλάκη, ο οποίος κατάγεται από το Ηράκλειο και ανήκει στην Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «ΖΕΥΣ».

105033885_3647227475292508_710114740264311631_n

Ο Υποσμηναγός (Ι) Εμμανουήλ Γαρεφαλακης είναι Αφηγητής της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «ΖΕΥΣ».

Ο 33χρονος, είχε εισαχθεί στη Σχολή Ικάρων το 2006. Το 2012, τοποθετήθηκε στην 116ΠΜ/336 Μοίρα σε αεροσκάφη Α-7Ε Corsair ΙΙ, ενώ το 2014 τοποθετήθηκε στην 115ΠΜ/ΣΜΕΤ σε αεροσκάφη F-16 Block52+. Από το 2015 υπηρετεί στην 343 Μοίρα στην 115 Π.Μ στη Σούδα. Είχε περισσότερες από 700 ώρες πτήσης, από τις οποίες οι 500 είναι σε αεροσκάφη F-16.

Ο Εμ. Γαρεφαλάκης έφυγε από τη ζωή χθες βράδυ σε τροχαίο δυστύχημα με τη μηχανή του στη λεωφόρο Σούδας, βυθίζοντας σε βαθιά οδύνη τους οικείους του και τους συναδέλφους του στην πολεμική αεροπορία.

Έτσι τον αποχαιρέτισαν οι συμπολίτες του

ΚΑΤΕΚΤΗΣΕΣ ΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ,ΧΑΘΗΚΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!
Ένα νέο παλικάρι,ένα δικό μας παιδί,ιπτάμενος στην 115 ΠΜ,ένας ακριβός νέος ,χάνει τη ζωή του χθες βράδυ στο δρόμο ..
Το Σουδιανό δρόμο..
Που σε βάζει στα Χανιά,και που συχνά σε οδηγεί στους..ουρανούς!
-Ένας δρόμος στενός με μια λωρίδα ανά Κατεύθυνση και όχι με το καλύτερο οδόστρωμα.
-Ένας δρόμος που η ζωή του μπορεί να φτάνει ακόμα και τα 100 χρόνια..
-Ένας δρόμος που έχει άπειρες εισόδους και έξόδους προς χωριά των Χανίων.
-Ένας δρόμος που έχει λεύκες στη μία και την άλλη πλευρά, όμορφος δρόμος,αλλά όχι λειτουργικός και ασφαλής για κάποιον που θα έχει έξοδο από το οδόστρωμα.
-Η χοντρή ρίζα της κάθε λεύκας είναι ένα επικίνδυνο τοιχίο που σου κόβει τη ζωή αν βρεθείς πάνω της .
-Ένας δρόμος που πολλές φορές,τα λίγα φανάρια που υπάρχουν στις διασταυρώσεις δεν λειτουργούν.
-Ένας δρόμος που στις δύο του πλευρές έχουν αναπτυχθεί άπειρες εμπορικές και άλλες δραστηριότητες, υπηρεσίες Δημοσίου ,οδηγεί στο Λιμάνι, στην ΕΟ κλπ,με ότι σημαίνει αυτό για την πυκνότητα της κυκλοφορίας.
-Ένας δρόμος που οποιαδήποτε είσοδος η έξοδος από αυτές τις δραστηριότητες σημαίνει αναστροφή,σημαίνει παραβίαση διπλής διαχωριστικής γραμμής,σημαίνει παραβίαση του ΚΟΚ,σημαίνει ενδεχόμενο τραυματισμό ή θάνατο.!
Γιαυτό:
-Αύριο κιόλας οριοθετήσετε σαν μέγιστη ταχύτητα τα 40 km/h,
-Αύριο κιόλας τοποθετήστε πλευρικές μπάρες στις άκρες του δρόμου,και καλύψτε έτσι την επικινδυνότητα των λευκών.
-Αύριο κιόλας τοποθετήστε πασσαλάκια σε όλο το μήκος του δρόμου ούτως ώστε να απαγορευτούν και να εμποδιστούν τα προσπεράσματα και οι αναστροφές.
-Αύριο κιόλας φτιάξτε στην είσοδο της Σούδας εκεί που διασταυρωνόμαστε για την ΕΟ και την Ακρωτηρίου για το Αεροδρόμιο, κυκλικό κόμβο,όπου θα γίνεται νόμιμα η ανάστροφη όσων θέλουν να ακολουθήσουν αντίστροφη πορεία.
-Αύριο κιόλας κυκλικό κόμβο έξω από το ύψος του Μαίχ για να δοθεί και εκεί ίδια δυνατότητα,αλλά και για να έχουμε ανάσχεση της ταχύτητας.
Τοποθετείστε κάμερες ελέγχου κυκλοφορίας.Είναι περισσότερο αναγκαίες από πολλά σημεία της ΕΟ.
Κι εσείς παιδιά αγαπήστε την ζωή, τιθασεύσετε την αδρεναλίνη σας. Δυστυχώς το φοβόμαστε..Νέα παιδιά γεμάτα ζωή,πολλές φορές δείχνουν υπερβολική εμπιστοσύνη στις δυνατότητες τους.
Οίηση το λένε!Μεγάλη ιδέα ,αίσθηση ανωτερότητας,παντοδυναμία..
Αν έχετε καταφέρει να φτάσετε πολύ ψηλά στον αθλητισμό,στο στίβο ,στο ποδόσφαιρο,στην κολύμβηση και είστε πρωταθλητές..
Αν είστε πρωταθλητές σε μια πίστα αγώνων.
Αν τραγουδάτε όμορφα και είστε ίνδαλμα των νέων.
Αν μπορείτε να πετάτε ένα αεροπλάνο πολιτικό ή πολεμικό ..
Μη θεωρήσετε ότι μπορείτε με την ίδια ευκολία, με την ίδια ασφάλεια να οδηγήσετε σε ένα δρόμο και ιδιαίτερα σε έναν δρόμο σαν αυτούς της Κρήτης, με συνύπαρξη με τέτοιους οδηγούς σαν αυτούς που έχει το νησί μας ,
Να σκέφτεστε ,ότι είναι δυνατόν να μην τα καταφέρετε. Τα κυβικά ,η νεότητα ,το σφρίγος ,η δύναμη,δυστυχώς πολλές φορές είναι κακός σύμβουλος για μια ασφαλή οδήγηση σ´ ένα στρεβλό οδηγικό περιβάλλον.
Μανώλη ας είσαι ο τελευταίος ..
Νάσαι καλοτάξιδος!
Ολες οι ψυχες που χάνονται είναι αναντικατάστατες .Συνέχισε να πετάς στους ουρανούς σου και να προσεχεις από εκεί τους φίλους σου.Όλες οι ψυχές που χάνονται είναι αναντικαταστατες και μοναδικές .Αλλά μέσα στο σφρίγος της νιότης,σε άκρα υγεία ,εκεί που η πατρίδα ,οι δικοί ,οι φίλοι σε χρειάζονται κι εσύ είσαι στις καλυτερες στιγμές σου,είναι κρίμα ,κι άδικο !
Συλλυπητήρια στους δικούς σου,και μακάρι να σταματήσει κάποτε αυτό το κακό!Όλοι μπορούμε και πρέπει να κάνουμε κάτι γιαυτό !

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

24 Σχόλια

  1. Ήταν και αφηγητής της ομάδας Ζευς. Κρίμα για το παιδί. Το Ηράκλειο είναι μια άθλια πόλη σε επίπεδο δρόμων. Μου αρέσει που όταν πρωτοφτάνεις έχουν μια πινακίδα που γράφει: Καλώς ήρθατε στο… δημοκρατικό Ηράκλειο! Αυτό τους μάρανε…

  2. Να πιλοταρεις μαχητικο …και να σβησεις στην ασφαλτο…
    Κακα παιχνιδια της μοιρας.
    Καλο Παραδεισο να εχει το παλληκαρι.

    1. Η μοίρα είναι ηλίθιε ή το ότι δεν φορούσε κράνος και πήγαινε με την καγκουρομηχανή με χίλια; Τόσο στόκος είσαι επιτέλους;
      Γιάννης Λάκων

    2. Ρε μπετοβλακα… το οτι δεν φορουσε κρανος φταιει ή το οτι εγινε το δυστυχημα;

  3. ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΤΡΟΧΑΙΟ ΜΕ ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ…ΡΟΥΤΙΝΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΛΕΟΝ…ΕΝΑ ΜΕ ΔΥΟ ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ…ΜΥΑΛΟ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙ…

  4. ο κωρονοιος και η καραντίνα απέδειξε πως αν κάνει η αστυνομία τη δουλειά της έχει αποτέλεσμα.
    όταν δίπλα από περιπολικά και μηχανές αστυνομικών στέκονται δέκα μηχανάκια με αναβάτες χωρίς κράνος και τα όργανα κοιτάνε το κινητό είναι κατάντια, όταν δεν τηρεί κανείς το όριο ταχύτητας γιατί οι αστυνομικοί είναι στη σκιά και στα καφέ εν ώρα υπηρεσίας είναι αξιολυπητο,όταν διπλό παρκάρει η μισή Ελλάδα και τα περιπολικά περνούν κοιτώντας τη κοιλίτσα τους που δεν έχει δεμένη ζώνη ασφαλείας, είναι φυσικό και επόμενο να χάνονται καθημερινά κυρίως νέοι.Και τελικά κάποια στιγμή το κακό θα χτυπήσει και τη δική τους πόρτα, αλλά όπως πάντα συμβαίνει ο νεοέλληνας κοιτάζει κοντόφθαλμα.

  5. Συλλυπητήρια στους γονείς και στην Πολεμική Αεροπορία. Κρίμα!!!

  6. καλο ταξιδι

    εντουτοις, καθε λεπτο πεθαινει καποιος απο ανιατη ασθενεια…
    καθε μηνα καπου στον πλανητη ενας απλος πυροσβεστης καιγεται ζωντανος για να σωσει κοσμο
    πυροσβεστες στην ελλαδα εχουν καει ζωντανοι και δεν εγιναν αρθρο

    Για ποιο λογο πρεπει να κανουμε επικηδειο τωρα;;Οκ να ειναι καλα να τον θυμουνται…

    φοραγε κρανος;;;

  7. Το εχω πει πολλές φορές…….. η ταχυτητα και ειδικά στα δίκυκλα είναι φονιάς, δεν μπορείτε να τις απογειώσετε μονο την ψυχη σας απογειωνετε στους ουρανους, κρίμα το παλικάρι

  8. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΣΟΥΣ ΑΕΡΟΠΟΡΟΥΣ ΕΧΩ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΛΟΓΩ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΤΗΤΑΣ (Π.Ν), ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΕΛΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ (ΠΟΥ ΣΩΣΤΑ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ/ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΤΡΕΛΟΣ ΜΕ ΦΟΥΛ ΑΔΡΕΝΑΛΙΝΗ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΠΙΛΟΤΟΣ) ΤΗΝ ΠΑΤΑΝΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ. ΚΡΙΜΑ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΑΥΤΟ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΡΙΣΕΥΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΙ ΠΙΛΟΤΟΙ. ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ, ΣΥΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ.

  9. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΡΟΝΟΙΟ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ. ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ;;;;

  10. Δεν υπαινίσσομαι τίποτα για το παλικάρι.ολα μπορεί να έγιναν διαφορετικά σε σχέση με αυτά που έχω στο μυαλό μου. Καλό παράδεισο να έχει κ κουράγιο στην οικογένεια του.όμωςολοι ξέρουμε ότι οι δρόμοι της Κρήτης είναι χάλια.οι οδηγοί ακόμη πιο χάλια.οι κάτοικοι που δεν διαμαρτύρονται ΣΟΒΑΡΑ για τους χάλια δρόμους κ τους άθλιους οδηγούς ακόμη, πιο χάλια.οι Κρητικοί πολιτικοί που διαμαρτύρονται μόνο για τους χαλια δρόμους, αλλά όχι για τους χάλια οδηγούς ακόμη πιο χάλια. Το να οδηγάς στην Κρήτη είναι τρελό.το να οδηγάς με μηχανή θεοτρελο. Αλλά ο αδαμαστος κρητικος λαός δεν καταλαβαίνει από αυτά.θα πάνε πάνω από τον τάφο του παιδιού κ θα βαρανε ” λεβεντικες” μπαλωθιες, θα πιουν ρακές κ τρεκλιζοντας θα οδηγήσουν στους άθλιους δρόμους να πάνε στα σπίτια τους. ορισμένα πράγματα δεν αλλάζουν. Γιατί πάνω από όλα η Κρήτη είναι λεβεντομανα.

  11. Κλασικά αποτελέσματα καβαλήματος καγκουρομηχανής με εξάτμιση πειραγμένη και δεν συμμαζεύεται. Έλεος επιτέλους με τους χάρους που κυκλοφορούν στον δρόμο. Λίγο προσοχή δεν βλάπτει και αρκετούς έχετε πάρει στον λαιμό σας.
    Γιάννης Λάκων

  12. Τον γνώρισα λίγες μέρες πριν μπουν στη σχολή με το γιο μου την παραμονή της κατάταξης τους φάγαμε στο σπι τι με την φοιτήτρια τότε αδελφή του δύο αδέρφια κουκλια. Στην πρώτη ορκωμοσία γνώρισα τους γονείς του λεβεντανθρωποι γνήσιοι Κρητικοί.Σαν πατέρας τους συμπλοκή και συμπάσχω.Καλο ταξίδι Μάνο μου.

  13. Οι αετοί μας δεν τους αρμόζει ο θάνατος στην άσφαλτο

  14. Κανενας δρομος δεν ειναι επικινδυνος. Επικυνδινη ειναι μονο η ανοησια στο μυαλο. Αν τρεχεις, δεν φορας κρανος και νομιζεις οτι εισαι καποιος καβαλωντας μια μηχανη η ενα αυτοκινητο τοτε θελεις και τα παθαινεις. Το θεμα ειναι να μην παρεις καποιο στο λαιμο σου..

  15. Κρίμα ρέ κοπέλι.Χάθηκες άδικα.Τώρα οι συναδελφοί σου θά καταδιώκουν μόνοι τους τούς μεμέτηδες στόν ουρανό τού Αιγαίου.Γαίαν έχειν ελαφράν.Αιώνια η μνήμη σου.
    Γιάννης Λάκων

  16. Οτι πιο λυπηρο και στεναχωρο, μπορει να μαθει καποιος σαν ειδηση!!!!!!!! Κριμα, πολυ κριμα!!!!!! Αιωνια του η μνημη!!!!!!!!

  17. ΑΝΤΙ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΝΑ ΛΗΞΕΙ ΑΥΤΗ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ…ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΑΣ ΟΛΑ. ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΟΝ ΔΙΠΛΑΝΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΑΛΕΙ ΣΕ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΕΝΑΩΡΙΑ …ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΜΕΤΑ..

  18. Οτι πιο λυπηρο, οτι πιο στεναχωρο μπορει να μαθει κανεις σαν ειδηση!!!!!! Κριμα, πολυ κριμα!!!!!!! Αιωνια του η μνημη!!!!!!!!!

  19. ΑΠο τους πλεον επικινδυνους δρομους εχει η ΚΡΗΤΗ σε συνδυασμο με την ταχυτητα και τη ρακι.

Comments are closed.