Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή 42χρονος που απείλησε με μαχαίρι τον πατέρα του

Κοινοποίηση:
ΦΥΛΑΚΗ

Σε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών, χωρίς αναστολή, καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ένας 42χρονος που κόλλησε το στιλέτο στον λαιμό του πατέρα του και απείλησε να τον σκοτώσει.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο, ο οποίος είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών, για τις κατηγορίες της οπλοφορίας και της απειλής, ενώ αποφάσισε – κατά πλειοψηφία – η έφεσή του να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη και έτσι οδηγείται στη φυλακή. Σημειώνεται ότι ο άντρας αποφυλακιστηκε πρόσφατα, καθώς είχε καταδικαστεί πάλι στο πρόσφατο παρελθόν για αδικήματα ενδοοικογενειακής βίας.

Σύμφωνα με τη κατάθεση του 66χρονου θύματος, πατέρα του κατηγορουμένου, όλα έγιναν το απόγευμα της Κυριακής, μέσα στο σπίτι που ζει με τον γιο του. «Από την ημέρα που βγήκε από τη φυλακή μας απειλεί διαρκώς. Την Κυριακή έβαλε το μαχαίρι – στιλέτο στο λαιμό μου για να του δώσουμε χρήματα να κάνει χρήση και να του δώσουμε και το αμάξι. Με βίαιο τρόπο ζητάει χρήματα, χτυπάει πόρτες, χτυπάει την μάνα του. Είχε μπει επτά μήνες φυλακή για ενδοοικογενειακή βία εις βάρος μου και της μητέρας του», τόνισε.

«Είναι χρήστης ναρκωτικών, είναι τοξικός και επικίνδυνος. Αγαπάω τον γιο μου αλλά είναι επικίνδυνος», επανέλαβε ο 66χρονος.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι άσκησε βία και απείλησε τον πατέρα του και τόνισε πως όσα κατέθεσε ο 66χρονος σε βάρος του είναι ψέματα. «Είναι δυνατόν να θέλω να ξανά γυρίσω φυλακή και να βγάλω μαχαίρι; Είμαι χαζός;», είπε.

Λίγο πριν την ετοιμηγορια ο πατέρας του κατηγορουμένου είπε στο δικαστήριο: «Αγαπάω τον γιο μου, όμως αυτόν που γέννησα και μεγάλωσα. Δεν έχω διάθεση να πάει φυλακή, όμως θα φτάσουμε σε φονικό και ποιος θα πάρει τη υπεύθυνη;».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Comments are closed.