Θεσσαλονίκη: Η ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο γερμανικό ινστιτούτο

Κοινοποίηση:
ekriksi-1

Σε ανάληψη ευθύνης της εμπρηστικής επίθεσης στο γερμανικό ινστιτούτο Goethe στη Θεσσαλονίκη προχώρησαν αντιεξουσιαστές με ανακοίνωσή τους.

Όπως αναφέρεται σε ιστοσελίδα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου «η εμπρηστική δράση στο Γερμανικό Ινστιτούτο στη Θεσσαλονίκη έγινε στο πλαίσιο διεθνούς καλέσματος από το Βερολίνο για αποκεντρωμένες δράσεις 15 – 16 Μάη 2021».
Μεταξύ άλλων τονίζεται ότι πρόκειται για «Μια συμβολική πράξη αλληλεγγύης ενάντια στον γερμανικό εθνικισμό, που επιτίθεται στα σώματά μας με πολλές πραγματικότητες».

«Το Ινστιτούτο Γκέτε είναι μια κρατική δομή του γερμανικού εθνικισμού-ιμπεριαλισμού. Πίσω από το πολιτιστικό προσωπείο κρύβονται μαζικά εγκλήματα κατά της Γης, της ζωϊκότητας, της ανθρωπότητας, της μη ανδρικότητας και της μη ευρωπαϊκότητας. Επιλέξαμε να βάλουμε φωτιά στη βιβλιοθήκη επειδή ήταν το πιο ευάλωτο σημείο του κτηρίου. Σίγουρα η πράξη μας δεν είναι ένα μήνυμα επίθεσης στον ελεύθερο στοχασμό. Το ναζιστικό γερμανικό κράτος έκαιγε βιβλία. Το γερμανικό κράτος εκκένωσε πριν έναν χρόνο την αναρχική βιβλιοθήκη KALABALIK, στο Κreuzberg του Βερολίνο. Τα κράτη διώκουν τον εχθρικό λόγο», αναφέρουν μεταξύ άλλων οι αντιεξουσιαστές.

thesstoday.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Ο Σορος με τα λεφτα του εξαγοραζει και κατευθυνει ολους τους αριστερους ναζι εγκληματιες ολης της γης.

Comments are closed.