Θεσσαλονίκη: Ελεύθερο το ζευγάρι για την σκηνοθετημένη απαγωγή

Κοινοποίηση:
αστυνομια

Ελεύθεροι αφέθηκαν, μετά τις απολογίες τους, οι δύο κατηγορούμενοι για τη σκηνοθετημένη απαγωγή. Πρόκειται για μια 36χρονη κι έναν 31χρονο οι οποίοι κατηγορούνται για εκβίαση και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα η γυναίκα αφέθηκε ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους ενώ στον άνδρα επιβλήθηκαν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα. Σύμφωνα με τους δικηγόρους τους, οι δύο κατηγορούμενοι ομολόγησαν τις πράξεις και ισχυρίστηκαν ότι αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα λόγω της πανδημίας. Το πρωί της 6ης Μαΐου , η θεία της 36χρονης κάλεσε το 100 και κατήγγειλε ότι άγνωστος έχει απαγάγει την ανιψιά της και ζητάει 3000 ευρώ για να την αφήσει ελεύθερη αλλιώς θα τη σκοτώσει. Σήμανε συναγερμός στην Αστυνομία.

Η ίδια μάρτυρας κατέθεσε ότι νωρίτερα ο γιός της δέχτηκε μήνυμα στο κινητό του τηλέφωνο από τον αριθμό της ξαδέλφης και υποτιθέμενης απαχθείσας που ζητούσε βοήθεια για την καταβολή των λύτρων. Στη συνέχεια της τηλεφώνησε άγνωστος άνδρας (ο συγκατηγορούμενος) από το τηλέφωνο της 36χρονης και είπε στη θεία να καταθέσει τα 3000 ευρώ σε λογαριασμό της απαχθείσας στην τράπεζα, εκστομίζοντας απειλές για τη ζωή και τη σωματική της ακεραιότητα.

Της έστειλε μάλιστα και μια φωτογραφία που απεικόνιζε την 36χρονη να κρατάει ένα πιστόλι κολλημένο στον κρόταφο της. Τελικά οι συγγενείς κατέθεσαν περίπου 400 ευρώ γιατί είπαν ότι δεν είχαν άλλα χρήματα. Η 36χρονη υποτίθεται πως αφέθηκε ελεύθερη και στη συνέχεια εντοπίστηκε να επιβαίνει σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ Σερρών, με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη. Εξεταζόμενη από αστυνομικούς, ομολόγησε πως δεν είχε πέσει θύμα αρπαγής αλλά την είχε σκηνοθετήσει μαζί με το (συγκατηγορούμενο) φίλο της ο οποίος συνελήφθη στη συνέχεια.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Ελεύθεροι, άρρωστα μυαλά και ελεύθεροι.. εύγε..

Comments are closed.