Θεσσαλονίκη: Δρακόντεια μέτρα για την άφιξη Σακελλαροπούλου-Σε εξέλιξη η τελετή απονομής (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
Βραβειο3

Υπό ισχυρό αστυνομικό κλοιό έφτασε στις 18:30 η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, και συγκεκριμένα στην περιοχή της Ροτόντας, για την επίσκεψη στο εμβληματικό μνημείο, με αφορμή την τελετή απονομής του βραβείου «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ».

Συγκεκριμένα, έχουν τοποθετηθεί κικλιδώματα από την Καμάρα μέχρι την Αρμενοπούλου, όπως επίσης βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στην πλατεία Γεωργίου.

Η στάση και η στάθμευση στους δρόμους γύρω από την περιοχή απαγορεύεται από νωρίς το απόγευμα ενώ ήδη κλούβες της αστυνομίας έχουν τοποθετηθεί περιμετρικά της Ροτόντας, στην Καμάρα και την Ιασωνίδου.

Στη λαμπρή τελετή απονομής, το φετινό Βραβείο «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ» θα απονεμηθεί στο ζευγάρι των επιστημόνων που ανέπτυξε το πρώτο εμβόλιο ενάντια στον κορωνοϊό, τους δρ.Uğur Şahin και δρ. Özlem Türeci.

Την παρουσίαση της Τελετής Απονομής του βραβείου «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ» κάνει ο διευθυντής της Καθημερινής, Αλέξης Παπαχελάς.

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκαν οι Σταύρος Ανδρεάδης, ο πρόεδρος της διοικούσης επιτροπής των βραβείων «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ» και ο Χέρμαν Βαν Ρουμπέι, επίτιμος πρόεδρος της Κομισιόν.

Το παρών δίνουν μεταξύ άλλων, εκτός από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σημαίνοντα μέλη της Συμβουλευτικής και Διοικούσας Επιτροπής του Ιδρύματος Θεοφανώ όπως πρώην πρόεδροι χωρών, πρώην υπουργοί, και πρέσβεις.

Ανάμεσα σε αυτούς που θα επισκεφθούν την Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη για να τιμήσουν με την παρουσία τους την Τελετή Απονομής είναι η Mary McAleese, π. Πρόεδρος της Ιρλανδίας, η Tarja Halonen, π. Πρόεδρος της Φινλανδίας, η Rita Süssmuth, π. Πρόεδρος της Γερμανικής Βουλής, ο Karl Prince zu Schwarzenberg, π. Υπουργός Εξωτερικών της Τσεχίας, ο Sir Ivan Rogers, π. Πρεσβευτής της Αγγλίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Maria Luisa Poncela, π. Υφυπουργός Εμπορίου και Γενική Γραμματέας Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας της Ισπανίας.

Επίσης ανάμεσα στους παρευρισκόμενους είναι ο υφυπουργός Εσωτερικών (αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης, ο CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, καθώς επίσης και ο πρώην δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Οπα…αυτος διπλα της ποιος ειναι;
    Ο γκομενος;
    Αλατις μεγαλεια ο Λουλης…!

  2. Πως ειναι ετσι ρε φιλε…
    Τι “μπρελόκ” ειναιναι αυτο…!

  3. Κατεφτασε το νεοταξιτικο προδοταριο της χωρας, στη Μακεδονια που ξεπουλησαν

Comments are closed.