Θα τον βάλει κανείς στην θέση του; Έχει ξεσαλώσει ο Ερντογάν: “Ο Μητσοτάκης να μάθει τη Συνθήκη της Λωζάννης – Θα του την μάθουμε εμείς”

Κοινοποίηση:
ερντογαν

Σε συνέντευξη του στο τουρκικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε νέα προκλητική δήλωση κατά της Ελλάδας, και συγκεκριμένα κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Ερντογάν επανέλαβε εκ νέου τη θέση της Τουρκίας για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκαννήσων. «Νομίζω ότι ο Μητσοτάκης δεν γνωρίζει ότι η κυριαρχία αυτών των νησιών δόθηκε με μη στρατιωτικό καθεστώς. Νομίζω ότι θα το μάθει», είπε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε για ακόμη μία φορά την ενόχλησή του για την επιτυχημένη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και την ομιλία του στο Κογκρέσο:

«Είπα “έλα, ας φάμε μαζί”. Γευματίσαμε στο Αρχοντικό Vahdettin. Του είπα “ας μην μπλέξουμε τρίτους, ας αποκτήσουμε μία απευθείας γραμμή, ας διαπραγματευτούμε”. Πήγε εκεί (σ.σ. ο Μητσοτάκης) και έκανε ό,τι και στο Νταβός. Μετά σηκώθηκε και είπε: “Η Τουρκία έκανε αυτό και εκείνο”… Η Ελλάδα προσπαθεί να μας εμποδίσει να αγοράσουμε αεροπλάνα για τις ανάγκες της ασφάλειας μας. Λένε “μην τα δώσετε στην Τουρκία”. Οι ενέργειες της Ελλάδας είναι αντίθετες όχι μόνο στη Συμφωνία της Λωζάννης, αλλά και στη Συμφωνία του Παρισιού. Νομίζω ότι ο Μητσοτάκης δεν γνωρίζει ότι η κυριαρχία αυτών των νησιών δόθηκε με μη στρατιωτικό καθεστώς. Νομίζω ότι θα το μάθει», είπε ο Ερντογάν στη συνέντευξή του στο TRT.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Comments are closed.