Θα αντέξει μέχρι το φθινόπωρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

Κοινοποίηση:
κουλης

Κατόπιν των νέων δυσάρεστων εξελίξεων στο μέτωπο του κορονοϊού, το ερώτημα πλέον δεν είναι αν ο πρωθυπουργός θα καταφέρει να πατήσει πρόωρα το κουμπί των εκλογών μπας και του δοθεί η πολυπόθητη σανίδα σωτηρίας όπως διαρρέουν έμμεσα οι κυβερνητικοί παπαγάλοι, αλλά αν θα αντέξει μέχρι το φθινόπωρο.

Κυριολεκτικά η κατάσταση είναι χαώδης. Ή στο πιο λαϊκό… έχει χαθεί η μπάλα!!! Εντελώς όμως!!!

Με τον πρωθυπουργό να επιστρατεύει ξανά τη λατρευτή του προπαγάνδα για να αιτιολογήσει το ενδεχόμενο επιβολής μέτρων που δεν είχαν επιβληθεί ούτε στην κατοχή.

Βλέπετε αρνείται πεισματικά να λάβει τα απαραίτητα μέτρα ανάσχεσης του αόρατου εχθρού (ενίσχυση ΕΣΥ, ΜΜΜ, σχολείων, πραγματοποίηση μαζικών τεστ, πάταξη ασυδοσίας στους χώρους εργασίας), εξ ου και η αντιγραφή πρακτικών… αποφασίζομεν και διατάσσομεν προς δικαιολόγηση των αδικαιολόγητων.

Έτσι με αυτά τα… πρωθυπουργικά μυαλά, εν μέσω απανωτών lockdowns, οδεύουμε ολοταχώς σε νέα οικονομική εξαθλίωση και σε ένα δυστοπικό σκηνικό όπου δεν θα έχουν στον ήλιο μοίρα ούτε οι ευπαθείς που υποτίθεται πως προστατεύει ο Κυριάκος, ούτε φυσικά οι ανθεκτικοί.

Πολλοί υποστηρίζουν πως ο πρωθυπουργός καταστρέφει την οικονομία συνειδητά ακολουθώντας πιστά το προσφάτως ανακαλυφθέν νεοταξικό δόγμα που τάχα θα κάνει τις ζωές μας καλύτερες στη μετα-κορονοϊό εποχή. To περίφημο Great Reset.

Ωστόσο όσοι έχετε διαβάσει έστω και λίγο πίσω από τις γραμμές, θα έχετε αντιληφθεί ότι πρόκειται για ένα αμείλικτο τερατούργημα που θα τσακίσει τη μεσαία τάξη με στόχο να γίνουν οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι.

Το όλο εγχείρημα βέβαια είχε αρχίσει να υλοποιείται πριν την έλευση του κορονοϊού με όχημα την 4η βιομηχανική επανάσταση και τις ορδές ανέργων που θα προκαλέσει να κρύβονται περίτεχνα πίσω από τα φτιασίδια επικοινωνιακού εντυπωσιασμού από τους κραταιούς τεχνολογικούς κολοσσούς για ευνόητους λόγους.

Αυτονόητη λοιπόν η εκμετάλλευση του κορονοϊού από τα νεοταξικά κοράκια που ήρθε ως μάννα εξ ουρανού για να πραγματώσουν τις νοσηρές τους ονειρώξεις.

Αυτονόητη και η υιοθέτησή των πρακτικών τους από τον κύριο Μητσοτάκη;

Από τα συμφραζόμενα, μάλλον ναι.

Άλλωστε αποδεικνύεται περίτρανα κι από πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της ΕΣΕΕ Γιώργου Καρανίκα, ο οποίος κατήγγειλε εργαλειοποίηση της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, είχε αναφέρει τα εξής: «Η απαξίωση των εμπορευμάτων και των ίδιων των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων, η πλήρης απορρύθμιση της αγοραστικής κίνησης και των καταναλωτικών συνηθειών και η συσσώρευση τεράστιων οφειλών, οδηγούν σε εργαλειοποίηση της πανδημίας και σε βίαιη αναδιάρθρωση της αγοράς προς όφελος των ισχυρών πολυεθνικών και των εγχώριων αλυσίδων. Για να μείνουν όρθιες, οι μικρές και μεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις μπορούν και πρέπει άμεσα να λειτουργήσουν, προασπίζοντας ταυτόχρονα το ύψιστο αγαθό της δημόσιας υγείας, όπως πράττουν απαρέγκλιτα από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης».

Στο μεταξύ οι προσπάθειες επίσπευσης των ταπεινωτικών Πρεσπών του Αιγαίου δια της εκκίνησης των διερευνητικών με τα μεμέτια προκάλεσαν σφοδρές εσωκομματικές αντιδράσεις.

Με τον Σαμαρά αλλά και κορυφαίους καραμανλικούς να εξαπολύουν μύδρους κατά του… πρωθυπουργικού εθνομηδενισμού.

Που σημαίνει ότι ουσιαστικά η εξωτερική πολιτική του Κυριακού ακυρώνεται, με μοναδική λύση που του απομένει να αποτελεί η διαγραφή των διαφωνούντων ώστε να μπορέσει να προχωρήσει τη νέα εθνική προδοσία.

Κομματάκι δύσκολο καθώς είναι αυτονόητο ότι δεν δύναται να υφαρπάξει εκ νέου την ψήφο του λαού που ορέγεται δίχως την υποστήριξη τόσο της δεξιάς όσο και της κεντροδεξιάς.

Εμείς πάντως θεωρούμε δεδομένη τη διαγραφή Σαμαρά. Διότι παρά τα λάθη του έχει αποδείξει ότι πάνω από όλα βάζει την πατρίδα.

Αυτή η επιμονή του εξάλλου έφερε και την πτώση της κυβέρνησής του μετα από το γερμανικό άδειασμα εξαιτίας της άρνησής του να ξεπουλήσει τη Μακεδονία για να κλείσει η τότε βασανιστική αξιολόγηση.

Συνεπώς από τη στιγμή που απασφάλισε θα το πάει… μέχρι τέλους.

Άρα είναι προφανές ότι Σαμαράς-Μητσοτάκης δεν γίνεται να συνυπάρξουν στο ίδιο κόμμα.

Το ίδιο φαίνεται εντούτοις ότι θα πράξει και η καραμανλική συνιστώσα.

Κι εκεί αρχίζουν τα δύσκολα για τον Κυριάκο.

Ίσως να έφερνε πάραυτα προς ψήφιση τα σκοπιανά μνημόνια για να καθαρίσει η ήρα από το σιτάρι και να δούμε τελικά κατά πόσο μπορεί να κυβερνήσει αυτό τον τόπο που βάλθηκε να τον κάνει πλήρως ελεγχόμενη αποικία «εταίρων» και «συμμάχων».

Τολμάει;

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα που θα έλεγε κι ο έτερος εθνικός ολετήρας, τον οποίο πρέπει να κάνει εικόνισμα καθώς ο μόνος λόγος που έχει αποτρέψει την κατάρρευση της κυβέρνησής του είναι η απύθμενη ανικανότητά του να ορθώσει σοβαρό αντιπολιτευτικό λόγο.

Στην εξίσωση βάλτε και πιθανή εξέγερση των… μπολιαστών ένεκα της επερχόμενης ανέχειας.

Εν κατακλείδι, τα σύννεφα πυκνώνουν απειλητικά και ο πρωθυπουργός καλείται να αποδείξει εν τοις πράγμασι αν όντως διαθέτει τα ηγετικά χαρακτηριστικά που επανειλημμένα επικαλείται για να τα διώξει.

Εμείς παρ’ όλ’ αυτά επιμένουμε… Θα πρόκειται περί θαύματος αν αντέξει μέχρι το φθινόπωρο.

antinews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Αυτά για όσους θεωρούν ναζι αυτούς π είναι στη φυλακή ίσως με εξαίρεση τον Μιχαλολιάκο.οσοι ψηφίσατε νδ να τους χαίρεστε

  2. 8 ΕΤΙΑ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ…ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ

  3. Σεμπτεβρη λογικα θα εχουμε εκλογες. Εκει να δω τι θα ψηφισει ο λαος, αφου τα κομματα π εχουν κυβερνησει εως τωρα ακολουθησαν πολιτικες οικονομικης εξαθλιωσης.

  4. Αυτός ναι, ο λαός όχι.
    Πάρτε τον με τις πέτρες…….

Comments are closed.