Θέλουν να τρελάνουν τον κόσμο – Νόμιμα προσέφεραν εργασία οι γιαγιάδες στην ταβέρνα των παιδιών τους

Κοινοποίηση:
kremmudi2-780x400

 

Νόμιμα  προσέφεραν οι γιαγιάδες δωρεάν εργασία χωρίς ασφαλιστικές εισφορές στην ταβέρνα των παιδιών τους. Η νομολογία αλλά και τα έγγραφα του υπουργείου Εργασίας το επιτρέπουν ξεκάθαρα.

Το απίθανο περιστατικό καταγράφηκε προ ημερών σε έλεγχο συνεργείου του ΕΦΚΑ στα Τρίκαλα. Συγκεκριμένα οι ελεγκτές βρήκαν δυο ηλικιωμένες αδελφές (76 και 81 ετών) να βοηθούν στην ταβέρνα των παιδιών τους, στην κουζίνα. Και τι έκαναν; Επέβαλαν το προβλεπόμενο τσουχτερό πρόστιμο στην επιχείρηση (10.500 ευρώ στην καθεμία), παρά τη διαμαρτυρία των ιδιοκτητών ότι είναι συγγενείς και απλά βοηθούσαν λόγω της κίνησης των ημερών.

Οι ίδιοι προτίθενται να εξαντλήσουν κάθε δυνατό και νόμιμο μέσο, προκειμένου να αμφισβητήσουν την παράβαση και το σίγουρο είναι όχι μόνο ότι θα δικαιωθούν, αλλά κανονικά θα πρέπει να ζητήσουν και αποζημίωση!

Δείτε εδώ τι ορίζει ο νόμος για την εθελοντική εργασία

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

17 Σχόλια

  1. Μέχρι ποια ηλικία επιτρέπετε η εργασία στην Ελλάδα; Είχαν βιβλιάριο υγειονομικού ενδιαφέροντος;
    Παίρνουν φαρμακευτική αγωγή οι κυρίες;
    Ήταν κατάλληλα ενδεδυμένες για την κουζίνα; Σκούφος – γάντια – ποδιές κτλ;
    Ήταν σε κατάλληλη κατάσταση να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους;
    Κτλ κτλ κτλ

    Και όλα αυτά για να μην δώσει 20 ευρώ σε έναν άνθρωπο να του κάνει τη δουλειά…

  2. Μάλιστα. Θα μας απαγορεύσουν να βοηθάμε και τα παιδια μας τωρα;; Μαλλον αυτο θελουν. Για αυτο μισούν την οικογενεια. Θελουν ανθρωπους που θα εξαρτώνται αποκλειστικά απο το κράτος, χωρις στήριγμα, οπως ειναι η οικογενεια, τα αδελφια, οι γονεις. Θελουν να εχουν την ζωή μας στα δικα τους χερια, ωςτε να μας αναγκάσουν να κανουμε οτι αυτοι θελουν και οπως το θελουν. Θυμάστε το πείραμα με τις βέργες στο σχολείο;;; Οταν ο δάσκαλος μας έδινε μια βέργα και μας ζητούσε να την σπάσουμε;;; Την λυγιζαμε και έσπαγε ευκολα. Οταν ομως μας έδινε πεντε βέργες να τις σπάσουμε, ηταν σχεδόν αδυνατον, καθώς δεν λύγισαν. Ακριβως αυτο ειναι. Ενας άνθρωπος μονος και απροστάτευτος λυγίζει. Πολλοι μαζι ενωμένοι, αδυνατον να λυγίσουν.

  3. Παιδιά να σου πετύχουν……….Που ταλαιπωρούν τις μανάδες τους στα γεράματά τους για να κάνουν…εξοικονόμηση κοστους…ΓΙ ΑΥΤΟ να τιμωρηθούν και μόνο γι ΑΥΤΟ.
    Μετά από αυτό που γράφω ότι κι αν πουν πετάξτε το στις
    χωματερές….

  4. Δυστυχώς, αν και στην αρχή, κι εγώ είχα πει ότι κακώς έκοψαν πρόστιμο για συγγενείς Α’ βαθμού, τα κρατικοδίαιτα μ@υνόπανα, τελικά, νομίμως επέβαλαν το πρόστιμο!!! Η επιχείρηση δεν ήταν ατομική, αλλά την είχαν τα δυο ξαδέλφια και ο νόμος λέει για συγγενείς Α’ και Β’ βαθμού και ναι μεν η μητέρα είναι Α’ βαθμού, αλλά η θεία δεν είναι ούτε Β’… Βέβαια τα ίδια κρατικοδίαιτα μ@υνόπανα, αν την επιχείρηση την είχαν τίποτα λάθρο θα τους είχαν γλείψει τον απόπατο, αλλά τους Έλληνες τους θεωρούν πολίτες Γ’ κατηγορίας…

    1. Ε, δεν είναι απ’ τις δύο ή κάθε μία μητέρα κάθε ενός απ’ τους ιδιοκτήτες; Άρα Α’ βαθμού;

  5. Το θέμα είχε αναδειχθει πάλι σε αντίστοιχο περιστατικό πάλι στην επαρχια (δεν θυμάμαι τόπο) που έπιασαν νομίζω γυναίκα ιδιοκτήτη νομίζω στο μοναδικό καφενειο_ταβερνα του χωριού. Ένα υπέρογκο πρόστιμο με έσοδα από 2_3 παππούδες που έπιναν τον καφέ τους. Τότε την γλύτωσε ο νέος άνθρωπος γιατί ήταν συγγένεια 1ου βαθμού. Εδώ το έμαθα εγώ και δεν το ήξεραν οι αρμόδιοι; Εκτός από μήνυση θα πρέπει να απολυθούν κιόλας. Οι ελεγκτές, το λέει ξεκαθαρα ο νόμος, έπρεπε να συνεκτιμησουν το βαθμό συγγενειας τους. Και πέρα από τα νομικά το ότι βοηθούσαν τα παιδιά τους τις έκανε πιο δημιουργικές, να αισθάνονται ότι προσφέρουν όσο μπορούν και ότι βοηθούν αφού γλυτώνουν τα παιδιά τους λειτουργικά έξοδα. Σιγά μην έπεσε έξω η Ελλάδα και επηρεάστηκε ο δείκτης ανεργίας από τις 2 γιαγιάδες. Καλά είπε κάποιος ότι οι καφετέριες είναι φίσκα αποσους “ψάχνουν” δουλειά. Και όσο για τις υγειονομικες βομβες που αναφέρουν κάποιοι, όταν πάνε για φαγητό στις γιαγιάδες τους ζητάνε πιστοποιητικό υγείας; αλλά φαίνεται ότι η @ρχιδοαπλυσια των Πακιστανών που δουλευουν σε όλες τις κουζινες ταβερνων και σουβλατζιδικων δεν τους πειράζει. Έχουν πάθει ανοσία. Όταν λοιπόν πάνε σε κάνα ξεχασμένο πέτρινο χωριουδάκι και φιλοτιμηθει καμία γιαγιούλα να τους κεράσει 1 ποτήρι νερό και γλυκό του κουταλιού απτά χεράκια της ζητήσει διαπιστευτηρια. Αχ παλιά, καλή κι αγαπημένη Ελλάδα που χάνεσαι….

  6. Πολύ καλά μας κάνουν. Αφού είμαστε πρόβατα. μας κάνουν οτι θέλουν. οτι και να μας κάνουν καλά να πάθουμε. γιατί δεν αντιδρούμε? γιατί δε ξεσηκώνεται ο Κόσμος? αρρρααααααα? μας αρέσει ότι μας κάνουν. να μην κάνουμε παράπονα

  7. ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΕΙΝΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΟΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΕΣ ΕΙΧΑΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΥΓΕΙΑΣ? ΟΕΟ… ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ. ΑΠΟΡΩ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΠΩΣ ΠΗΡΕ ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΘΕΣΗ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ SITE…… ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕ ΣΥΝΗΘΙΖΕ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ.

    1. Εσύ δηλαδή έχεις πιστοποιητικό υγείας;;; Και που ξέρουμε εμείς τι σκατ@ κουβαλάς εσύ κι όχι η γιαγιά…! Η γιαγιάδες παίζει να είναι πιο υγιείς από σένα… και σωματικά (παθολογικά) αλλά κυρίως νοητικά!… γιατί εσύ “βρωμας” από μακριά “μασκιλα” και “κομματίλα”… ΟΥΣΤ και τράβα σα’περα βρε μίασμα και ντροπή της κοινωνίας που θα κάνεις και υποδείξεις για “πιστοποιητικά υγείας”… Ποιος είσαι ρε; Ο κλώνος του Χαλβά-λια; Και που ‘σαι… πρόσεχε λίγο όταν πέρδεσαι… γιατί, ως φοβισμένο πρόβατο, οι εγκλωβισμένες μάζες αερίων σου είναι “συμπαγείς”… κι αν ξεχαστείς και τις αφήσεις με “άνεση”… θα φτάσουν μέχρι την κάλτσα σου🧦💩🐾🐾🐾

      1. Μάστορα δεν θα πω αν συμφωνώ η όχι στο παραπάμω σχόλιο, αλλά για να δουλέψεις στην εστίαση χρειάζεται (υποχρεωτικό) σεμεινάρια απο τον ΕΦΕΤ και πιστοποιητικό υγείας…
        Αλλά το 10 πεντακο είναι για ανασφλάλιστο και από το ΕΦΚΑ..

  8. μητσοκούλης….
    γιατί φωνάζετε συνέλληνες ….
    μαζεύουμε απο παντού λεφτά για να ταίζουμε τα αδέλφια μας τούς …λαθροεισβολείς….

    1. αν περισσεψει πρωτα απο τις τσεπες τους βεβαια

    2. Tώρα αυτό το ( συννεληνες) που έγραψες γιατί με παραπέμπει στο Βελόπουλο άραγε ?

      1. Ενοχλήθηκες εσύ από το σχόλιο;

  9. “” και το σίγουρο είναι όχι μόνο ότι θα δικαιωθούν, αλλά κανονικά θα πρέπει να ζητήσουν και αποζημίωση!”” εαν μπορουν νομιμα να ζητησουν αποζημιωση……. με τα 10000 να το κανουν.

  10. Αυτή η κύριοι δεν γνωρίζουν ότι είναι πρώτου βαθμού συγγένειας και τους επιτρέπει ο νόμος να βοηθήσουν τα παιδιά τους χωρίς αποδοχές…. Γιατί κάθονται σε ένα γραφείο το πολύ μία ώρα την ημέρα και μπορεί και καθόλου και της υπόλοιπες ώρες είναι η για ψάρεμα η για καφέ…… εντάξει συγχωρέστε τους δεν το ήξεραν αυτό…. ΛΑΜΌΓΙΑ…

Comments are closed.