ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΣΩΝ ΑΘΩΩΝ ΨΥΧΩΝ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ; ΠΟΣΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ; ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Ή ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ; ΑΛΛΑ ΛΕΕΙ Ο ΟΣΕ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑ Η ΙΤΑΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Κοινοποίηση:
tempi-2-696x435

Πόσα είναι τελικά τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη; ;Aραγε θα μάθουμε ποτέ την αλήθεια όλη;

Με ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε τον ακριβή αριθμό των νεκρών, όπως δηλώνει.

Μεταξύ άλλων ανάφερε πως ολοκληρώθηκαν οι εγκληματολογικές έρευνες, καθώς και η εξέταση των βιολογικών υλικών, όπως επίσης και η ανάλυση των εργαστηριακών αποτελεσμάτων, που αφορούσαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην είσοδο των Τεμπών.
Συνολικά 56 νεκροί ταυτοποιημένοι
Από 58 βιολογικά υλικά που ελήφθησαν προέκυψαν 56 ταυτοποιήσεις νεκρών.

Το δείγμα λήφθηκε από συγγενείς τους ή από τα προσωπικά τους υλικά.

Να σημειωθεί ότι τα 108 μέλη των σωρών αντιστοιχούν στους 56 νεκρούς.

Ενώ το τελευταίο μη ταυτοποιημένο δείγμα, που υπήρχε, αφορούσε την περίπτωση αγνοούμενου αλλοδαπού, ο αδελφός του οποίου εντοπίστηκε στην Ολλανδία.

Στάλθηκε γεννητικό υλικό στη χώρα μας και μέσο εξετάσεις DNA προέκυψε η ταυτοποίηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Ολοκληρώθηκε από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας η εργαστηριακή εξέταση των βιολογικών υλικών καθώς και η ανάλυση των εργαστηριακών αποτελεσμάτων, που αφορούσαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών.
Συνολικά ταυτοποιήθηκαν 56 νεκροί, οι οποίοι προέκυψαν μέσω της συγκριτικής ανάλυσης 58 βιολογικών υλικών που ελήφθησαν από συγγενείς θυμάτων ή προσωπικά αντικείμενα αυτών, καθώς και 108 δειγμάτων που ελήφθησαν από σορούς ή σωματικά μέλη.

Σημειώνεται ότι, και τα 108 ληφθέντα δείγματα σορών ή σωματικών μελών αντιστοιχούν στους 56 νεκρούς, ενώ μόνο για μία περίπτωση βιολογικού υλικού, που ελήφθη από συγγενή αγνοούμενης, δεν προέκυψε αντιστοίχιση καθώς δεν ανευρέθη σχετικό δείγμα.

Το τελευταίο μη ταυτοποιημένο δείγμα που υπήρχε στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, αφορούσε στην περίπτωση αγνοούμενου αλλοδαπού, ο αδελφός του οποίου εντοπίσθηκε μέσω αστυνομικής συνεργασίας στην Ολλανδία.

Ακολούθησε σχετικό αίτημα για την αποστολή στη χώρα μας του γενετικού του τύπου, από την επακόλουθη εξέταση του οποίου, κατέστη δυνατή η διακρίβωση της ταυτότητας του προαναφερόμενου αγνοούμενου».

ΩΣΤΟΣΟ, έντονες υποψίες γεννά η ασάφεια που υπάρχει, λίγες μέρες μετά το τραγικό συμβάν στα Τέμπη, για το πόσοι τελικά επιβάτες ήταν πάνω στο τρένο τη στιγμή της καταστροφής!

Υπουργείο Μεταφορών, ΟΣΕ αλλά και η ιταλική εταιρεία των σιδηροδρόμων, δεν έχουν ακόμα ξεκαθαρίσει πόσοι τελικά επέβαιναν στον συρμό τη στιγμή της σύγκρουσης. με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρές υπόνοιες για τον τελικό αριθμό των θυμάτων που ίσως καθυστερησουμε πολύ να τον μάθουμε…

Μπορεί η Hellenic Train να εξέδωσε την πρώτη αναλυτική ανακοίνωση για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, ωστόσο τέσσερις μέρες μετά συνεχίζει να μην δίνει τον ακριβή αριθμό των επιβατών.

Υπενθυμίζεται ότι λίγες ώρες μετά την τραγωδία σε ανακοίνωσή της μιλούσε για «περίπου 350 επιβάτες» κατά την ώρα της σύγκρουσης.

Το βράδυ του Σαββάτου η Hellenic Train στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι ο «κατάλογος των ονομάτων των επιβατών που δόθηκε στις αρχές περιλαμβάνει μόνο τους επιβάτες που είχαν αγοράσει διαδικτυακό εισιτήριο.

Στην περίπτωση των επιβατών που αγόρασαν εισιτήρια στα εκδοτήρια εισιτηρίων, το εισιτήριό τους, αν και αντιστοιχεί σε συγκεκριμένη θέση, δεν ήταν ονομαστικό».

Παράλληλα «ενημερώνει ότι ο αριθμός των εισιτηρίων που πωλούνται δεν υπερβαίνει ποτέ τον αριθμό των προσφερόμενων θέσεων.

Στους υπεραστικούς συρμούς, όλα τα εισιτήρια αντιστοιχούν σε συγκεκριμένες θέσεις και, ως εκ τούτου, ανεξαρτήτως τρόπου αγοράς, είτε μέσω διαδικτύου είτε μέσω του εκδοτηρίου ή στο τραίνο, ο αριθμός των εισιτηρίων που πωλούνται δεν μπορεί ποτέ να υπερβαίνει τον αριθμό των διαθέσιμων θέσεων».

Η Hellenic Train «επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχουν φιάλες υγραερίου στο τρένο. Ο εξοπλισμός εξυπηρέτησης στο βαγόνι του εστιατορίου είναι ηλεκτρικός».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Οι ημέρες που διανύουμε είναι ιδιαίτερα δύσκολες για όλη τη χώρα και για την εταιρεία μας, η οποία έχασε 9 εργαζόμενους στο δυστύχημα. Η Hellenic Train εκφράζει τα συλλυπητήριά της στους συγγενείς των θυμάτων στους οποίους προσφέρει με κάθε τρόπο την στήριξή της.

Η Hellenic Train, εταιρεία επιβατικών και εμπορευματικών μεταφορών, συνεργάζεται στενά με τους διασώστες και τους φορείς ήδη από τις πρώτες στιγμές μετά το δυστύχημα που προκλήθηκε από τη σύγκρουση των δύο συρμών στα Τέμπη, στο ύψος του Ευαγγελισμού.

Το προσωπικό της Hellenic Train βρισκόταν από την πρώτη στιγμή στον τόπο του δυστυχήματος και παρείχε υποστήριξη, σε συνεργασία με τις αρχές, την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και τις ομάδες διάσωσης, ενώ μέσω της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας υποστήριξε την κινητοποίηση των ψυχολόγων που θα βρίσκονταν στα νοσοκομεία.

Επιπλέον, η Hellenic Train παρείχε λεωφορεία για να διευκολύνει τη μεταφορά των επιβατών που κατάφεραν να αποβιβαστούν προκειμένου να μεταφερθούν στη Θεσσαλονίκη που ήταν ο τελικός προορισμός.

Αμέσως μετά το συμβάν, τέθηκε σε πλήρη λειτουργία ειδικό τηλεφωνικό κέντρο της εταιρείας, με σκοπό να παρέχει πληροφορίες και να παραπέμπει στις αρμόδιες αρχές για πληροφορίες σχετικά με το ατύχημα.

Η Hellenic Train διευκρινίζει ότι ο κατάλογος των ονομάτων των επιβατών που δόθηκε στις αρχές περιλαμβάνει μόνο τους επιβάτες που είχαν αγοράσει διαδικτυακό εισιτήριο. Στην περίπτωση των επιβατών που αγόρασαν εισιτήρια στα εκδοτήρια εισιτηρίων, το εισιτήριό τους, αν και αντιστοιχεί σε συγκεκριμένη θέση, δεν ήταν ονομαστικό.

Η εταιρεία ενημερώνει ότι ο αριθμός των εισιτηρίων που πωλούνται δεν υπερβαίνει ποτέ τον αριθμό των προσφερόμενων θέσεων. Στους υπεραστικούς συρμούς,

όλα τα εισιτήρια αντιστοιχούν σε συγκεκριμένες θέσεις και, ως εκ τούτου, ανεξαρτήτως τρόπου αγοράς, είτε μέσω διαδικτύου είτε μέσω του εκδοτηρίου ή στο τραίνο,

ο αριθμός των εισιτηρίων που πωλούνται δεν μπορεί ποτέ να υπερβαίνει τον αριθμό των διαθέσιμων θέσεων.

Η Hellenic Train επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχουν φιάλες υγραερίου στο τρένο. Ο εξοπλισμός εξυπηρέτησης στο βαγόνι του εστιατορίου είναι ηλεκτρικός.

Η εταιρεία συνεχίζει το έργο της, βοηθώντας και υποστηρίζοντας τα θύματα, σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών και όλες τις αρμόδιες αρχές».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

13 Σχόλια

  1. Το σωστό θα ήταν να έλεγαν ότι όλοι οι επιβάτες ήταν πχ 350 (συν πλην λίγους που μπορεί να μπήκαν λαθραία ή να μην πρόλαβαν ενώ είχαν εισητήριο), εκ των οποίων οι 200 ονομαστικά και οι 150 εισητήριο χωρίς όνομα. Διασώθηκαν Χ, ταυτοποιήθηκαν Χ νεκροί, μια ακόμη σωρός μη ταυτοποιημένη, και λείπουν έστω 20. Αυτό με τον αριθμό νεκρών είναι όπως στον πόλεμο της Ουκρανίας, όπου και οι δύο πλευρές ανακοινώνουν fake Μικρό αριθμό νεκρών αλλά αφού δεν έχουν τα ονόματα, αν ήταν 100 και έλεγαν 2, όποιον ρωτούσε θα του έλεγαν το δικό σου είναι στα δύο. Το θέμα είναι αν πρόκειται για ερασιτεχνισμό ή εκ του πονηρού

  2. Αφού όλοι οι διασωθέντες ειπαν ότι έψαχναν θέση να καθήσουν. Αρα το τρένο ήταν φισκα. Έλεγαν για νεκρους κιαλλους τόσους αγνοούμενους. Ξαφνικά οι αγνοούμενοι εξαφανίστηκαν. Το κάναν αβαβα

  3. Αφου δεν προκειται ΠΟΤΕ, να μαθουμε την αληθεια απο δαυτους, ας κανουμε εκκληση προς συγγενεις και φιλους, να βγουν και να μιλησουν για τυχον απωλειες! Ας δημιουργηθει, μια ιστοσελιδα! Κατι τελος παντων!

  4. Επειδή μου αρέσουν οι αστυνομικές ταινίες και βλέπω πολλές να πώ κάτι που μπορεί να είναι υπερβολικό; Ας πάει κάποιος στον τόπο του ατυχήματος να μετρήσει με συσκευή, την ραδιενέργεια ή την ακτινοβολία της περιοχής. Εντάξει εντάξει μην βαράτε, ίσως έχω πολύ φαντασία με τις ταινίες που βλέπω.

  5. Καλα! Τωρα που η Hellenic Train, δηλωσε οτι θα δοθουν αποζημιωσεις, την συμφερει να ειναι μικρος, ο αριθμος των θυματων! Στο μεταξυ, κατα τις πρωτες ημερες της Τραγωδιας, καποιοι εγραφαν για υπεραριθμους επιβατες!

  6. ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΚΙΜ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΠΥΡΗΝΙΚΑ??? ΜΕ ΤΡΕΝΟ ΤΟ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΟΛΠΟ…ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ

  7. Η ΚΟΠΕΛΑ ΠΟΥ ΕΖΗΣΕ ΕΙΠΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 500 ΑΤΟΜΑ ..ΗΤΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΣΤΟ ΤΡΕΝΟ

  8. Σιγα μην πουν την αληθεια. Πηγαν και σηκωσαν τα τραινα αρον-αρον,να μη μπορει μετα να γινει καμμια αυτοψια . Ειχα ξαναγραψει,μονο ΞΕΝΟΙ πραγματογνωμονες των οικογενειων θα μπορουσαν να αποφανθουν για το τι συνεβη. Ολα τα αλλα ειναι θεατρο,γελοιοτητες. Οι εμπλεκομενοι στη δηθεν ερευνα ειναι ειτε δημοσιοι υπαλληλοι ειτε ο γνωστος εσμος των κορακιων τετοιων υποθεσεων ( ο νοων,νοειτω). Καθε μερα που περναει,χανονται στοιχεια. Λεω,ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ ! Μικρο παραδειγμα, οκτω βαγονια επιβατων επι 50 επιβ. ανα βαγονι ισον 400 επιβαινοντες. Στη Θεσ/νικη εφτασαν σωοι 192 κ 25 περιπου τραυματιες. 217 ζωντανοι, αυτοι ηταν οι διασωθεντες. Αρα, 183 μη διασωθεντες,κατ ελαχιστον! Οι επισημοι νεκροι ειναι 56,αρα αγνοουνται 127 ανθρωποι. Και οι τσιπροκουληδες ετοιμαζουν τη συγκυβερνηση,που θα τα σβησει και τυπικα ολα . Ελλαδα,Καληνυχτα! (Υ. Γ. Ειμαι σιγουρος οτι τα απομειναρια των τραινων θα τα λυωσουν,να μην υπαρχει ιχνος απο αυτα)

  9. Γιατί δεν έχει βγει η λίστα με τα ονόματα των νεκρών? Μήπως γιατί οι συγγενείς θα δουν τους μισούς να λείπουν?

  10. Μου αρεσει που διερωταστε…Φυσικα και συμβαινει κάτι άλλο,ΣΥΓΚΑΛΥΨΑΡΑ λεγεται και ξεπλυμα απο τα βοθροκάναλα της κυβερνησης και τους αλητήριους παρατρεχάμενούς της

  11. Αρκεί να ακούσει κάποιος την δήλωση της ιατροδικαστού και θα καταλάβει που είπε χτες

    “Αν βρέθηκαν άνθρωποι στο σημείο της έκρηξης, σαφώς θα μπορούσαν και να μην βρεθούν στοιχεία από εκείνους. Η θερμοκρασία που αναπτύχθηκε, σύμφωνα με τις πληροφορίες της Πυροσβεστικής, στο σημείο που η φλόγα ήταν λευκή, ήταν περίπου 1000-1100 βαθμούς Κελσίου. Οπότε μπορείτε να καταλάβετε ότι όποιος βρέθηκε σε εκείνο το σημείο θα μπορεί και να μην βρεθεί”

    Κοινός αν κάηκαν ολοσχερός οι άνθρωποι δεν θα τους δηλώσουν νεκρούς ποτέ. Ιδίως τώρα που τσιμέντωσαν το σημείο!

  12. Στέφανε στην πρώτη ανακοίνωση μιλάγανε για 57 νεκρούς κσι 56 αγνοούμενους. Τώρα λένε για ταυτοποιημένους νεκρούς. Που είναι οι 56 αγνοούμενοι; Γιατί δεν λένε πόσοι επέβαιναν στο τρένο; Στο τρένο ήταν περισσότεροι από αυτούς που θα πουν αφού οι ίδιοι λένε ότι κάποιοι ανέβηκαν στους σταθμούς κσι έκοψαν εισιτήρια μέσα στο τρένο. Και πως τα έκοψαν, η εταιρία δεν είχε σύστημα να τους περάσει και αυτούς; Μας δουλεύουνε και προσπαθούν να φανεί μικρότερος ο αριθμός.

Comments are closed.