ΘΑ ΚΑΕΙ ΤΟ ΠΕΛΕΚΟΥΔΙ. Ο ΚΟΥΛΗΣ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΞΑΝΑΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ;; Η ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΜΕΡΙΚΟ ΛΟΥΚΕΤΟ. ΣΤΗ ΤΣΕΧΙΑ, ΛΟΥΚΕΤΟ, ΑΡΡΩΣΤΟΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ. ΑΥΣΤΡΙΑ ΛΟΥΚΕΤΟ. Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ. ΣΛΟΒΑΚΙΑ ΛΟΥΚΕΤΟ. ΕΜΕΙΣ;

Κοινοποίηση:
athens_r_1704_1-2048x1365

Η Ευρώπη έχει γίνει ξανά το επίκεντρο της πανδημίας, ωθώντας ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας και της Αυστρίας, να επαναφέρουν περιορισμούς ενόψει των Χριστουγέννων και προκαλώντας συζητήσεις για το αν τα εμβόλια από μόνα τους επαρκούν για να τιθασεύσουν τον ιό.

Η Αυστρία θα επιβάλει από την Δευτέρα ολικό, εθνικό lockdown και καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό του πληθυσμού από την 1η Φεβρουαρίου. Γίνεται έτσι η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης που λαμβάνει τέτοιου είδους μέτρα για την αντιμετώπιση της αναζωπύρωσης της επιδημίας της Covid.

«Πρέπει να κοιτάξουμε την πραγματικότητα στα μάτια», δήλωσε ο αυστριακός καγκελάριος Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Τυρόλο, έπειτα από συνομιλίες με όλους τους κυβερνήτες των αυστριακών περιφερειών.

«Παρά τους μήνες της εφαρμογής της πειθούς, δεν κατορθώσαμε να πείσουμε αρκετούς ανθρώπους να εμβολιασθούν», είπε, επικρίνοντας τον υπερκορεσμό των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας στα νοσοκομεία της χώρας.

«Η αύξηση του ποσοστού του εμβολιασμού είναι το μόνο μέσο για την έξοδο από τον φαύλο κύκλο», δήλωσε ο Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ τονίζοντας ότι το εμβόλιο είναι το «εισιτήριο για την έξοδο» από την πανδημία.

Ο αυστριακός καγκελάριος διευκρίνισε ότι το lockdown θα διαρκέσει το πολύ 20 ημέρες.

Γερμανία: “Εκ των πραγμάτων lockdown” για τους ανεμβολίαστους και γενικό lockdown για τις περιοχές έξαρσης ανακοίνωσε η Βαυαρία

Στην Γερμανία, σε γενικό lockdown για τις περιοχές που πλήττονται ιδιαίτερα από τον κορονοϊό, «εκ των πραγμάτων lockdown για τους ανεμβολίαστους» και εκτεταμένους περιορισμούς σε όλο το κρατίδιο προχωρά η Βαυαρία από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας και για τρεις εβδομάδες, ακυρώνοντας μεταξύ άλλων όλες τις υπαίθριες χριστουγεννιάτικες αγορές και κλείνοντας μπαρ και κλαμπ. «Εμποδίζουμε, φρενάρουμε, ενισχύουμε», είναι το σύνθημα των ημερών, δήλωσε πριν από λίγο ο βαυαρός Πρωθυπουργός Μάρκους Ζέντερ και αιτιολόγησε τις αποφάσεις της κυβέρνησης αναφερόμενος στην δραματική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της περιοχής και στο υπερβολικά χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού των πολιτών.

Ειδικά για τις περιοχές της Βαυαρίας που θεωρούνται εστίες έξαρσης του κορονοϊού, ο κ. Ζέντερ εξήγγειλε «σκληρό φρένο έκτακτης ανάγκης». Τη λειτουργία τους με διαγνωστικά τεστ θα συνεχίσουν μόνο οι παιδικοί σταθμοί και τα σχολεία, το λιανικό εμπόριο (με τον όρο του ενός πελάτη ανά 20 τ.μ.), οι οίκοι ευγηρίας και τα κέντρα αποκατάστασης. Σε αυτές τις περιοχές, εστιατόρια, αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις θα παραμείνουν κλειστά, ενώ θα επιτρέπονται οι συναντήσεις έως πέντε ατόμων από έως και δύο νοικοκυριά, χωρίς να συνυπολογίζονται τα παιδιά κάτω των 12 ετών. «Αυτά τα μέτρα επηρεάζουν όλη την περιοχή των ‘Αλπεων», εξήγησε.

Σε ό,τι αφορά και το υπόλοιπο κρατίδιο, στο εξής αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις θα επιτρέπεται να πραγματοποιηθούν μόνο σε πολύ μικρότερη κλίμακα, μόνο με το 25% της μέγιστης χωρητικότητας και με τον Κανόνα 2G+ (πρόσβαση μόνο σε εμβολιασμένους και αναρρώσαντες, οι οποίοι θα έχουν επιπλέον υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ). Επανέρχεται η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 και κλείνουν άμεσα, εκτός από τις χριστουγεννιάτικες αγορές, όλα τα κλαμπ και τα μπαρ.

Πορτογαλία: Με αρνητικό τεστ οι εμβολιασμένοι σε κλαμπ, μπαρ και γηροκομεία

Η Πορτογαλία, μεταξύ των χωρών με το υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμού στον κόσμο, επέβαλε εκ νέου ορισμένα περιοριστικά μέτρα με σκοπό την αναχαίτηση της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού, υποχρεώνοντας όλους τους επιβάτες που φτάνουν αεροπορικώς στη χώρα, ακόμη και αυτούς που έχουν πλήρως εμβολιαστεί, να παρουσιάζουν αρνητικό τεστ κατά την άφιξη.
Ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα δήλωσε ότι οι αεροπορικές εταιρείες θα τιμωρούνται με πρόστιμο 20.000 ευρώ ανά επιβάτη, σε περίπτωση που μεταφέρουν κάποιον που δεν θα έχει αρνητικό τεστ, συμπεριλαμβανομένων ακόμη και εκείνων που είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

“Δεν έχει σημασία πόσο επιτυχημένος ήταν ο εμβολιασμός, πρέπει να έχουμε την επίγνωση ότι μπαίνουμε σε μια φάση μεγαλύτερου κινδύνου”, δήλωσε ο Κόστα σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. “Βλέπουμε σημαντική αύξηση κρουσμάτων στην ΕΕ”, τόνισε.

Ο Κόστα ανακοίνωσε ακόμη ότι όσοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι πρέπει επίσης να παρουσιάζουν αρνητικό τεστ κορονοϊού για να εισέλθουν σε κλαμπ, μπαρ, μεγάλες εκδηλώσεις και γηροκομεία ενώ επέβαλε επίσης εκ νέου υποχρεωτική τη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους.
Τα μέτρα θα μπουν σε ισχύ την ερχόμενη Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου.

Ακόμη, η  τηλεργασία θα είναι υποχρεωτική την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου για τον έλεγχο της εξάπλωσης του κορονοϊού μετά τις γιορτές.

Σημειώνεται ότι η Πορτογαλία ανακοίνωσε 3.773 νέα κρούσματα την Τετάρτη, καταγράφοντας τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων τους τελευταίοςυ 4 μήνες, ενώ σήμερα ανακοίνωσε 3.150 κρούσματα.

Περίπου το 87% των λίγο πάνω από 10 εκατ. κατοίκων της χώρας είναι πλήρως εμβολιασμένο κατά του κορονοϊού.

Η τσεχική κυβέρνηση κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 30 ημέρες λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού, μετέδωσε σήμερα η δημόσια τσεχική τηλεόραση.

Η τσεχική κυβέρνηση έδωσε εντολή τα εστιατόρια, τα μπαρ και τα κλαμπ να κλείνουν νωρίς, στις 10 το βράδυ, και το μέτρο θα αρχίσει να ισχύει από αύριο, Παρασκευή. Η κυβέρνηση θα περιορίσει τις συναθροίσεις καθώς προσπαθεί να μειώσει την ταχεία έξαρση των κρουσμάτων Covid-19, η οποία θέτει ξανά υπό πίεση τα νοσοκομεία.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης επιτρέπει στην κυβέρνηση να δίνει εντολή για περιοριστικά μέτρα στη δημόσια ζωή. Δεν είναι ακόμη γνωστό ποιά άλλα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ, αλλά η κυβέρνηση προτίμησε να εξετάσει την απαγόρευση εκδηλώσεων που συγκεντρώνουν μεγάλο κοινό και τον περιορισμό του ωραρίου λειτουργίας των εστιατορίων και των μπαρ, παρά το μέτρο της πλήρους καραντίνας.

Ο πρόεδρος της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν μεταφέρθηκε και πάλι απόψε σε νοσοκομείο, αφού διαγνώστηκε με κορονοϊό.

Ο 77χρονος Μίλος Ζέμαν νοσηλευόταν επί έξι εβδομάδες, για άλλη ασθένεια, και πήρε εξιτήριο σήμερα το πρωί. Το απόγευμα ένα ασθενοφόρο τον μετέφερε πάλι στο Κεντρικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο, αφού υποβλήθηκε σε τεστ για την Covid-19 στην προεδρική εξοχική κατοικία του Λάνι, στα δυτικά της Πράγας, και βρέθηκε θετικός.

 

Το lockdown έρχεται εν μέσω της αναζωπύρωσης της πανδημίας με ρεκόρ κρουσμάτων Covid-19
Η κυβέρνηση της Σλοβακίας ενέκρινε σήμερα την επιβολή ενός λοκντάουν για δύο εβδομάδες στη χώρα, εν μέσω της αναζωπύρωσης της πανδημίας με ρεκόρ κρουσμάτων Covid-19, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο TA3 και άλλα ΜΜΕ, επικαλούμενα τον υπουργό Οικονομίας Ρίτσαρντ Σούλικ.

Η κυβέρνηση εξέταζε εάν θα επιβάλει περιορισμούς τόσο για τους εμβολιασμένους όσο και για τους ανεμβολίαστους Σλοβάκους, αφότου η γειτονική Αυστρία επέβαλε ανάλογα μέτρα αυτήν την εβδομάδα.

ΕΜΕΙΣ;; ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΝΑ ΞΑΝΑΒΑΛΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ….

ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΕΙ ΤΟ ΠΕΛΕΚΟΥΔΙ…ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

19 Σχόλια

  1. 100% έχει επικρατήσει παράνοια σε αυτήν την χώρα.

  2. ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ “ΠΛΑΝΗΤΕΣ” ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ. ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ ΑΠΟ ΑΦΡΙΚΑΝΟ ΜΕ AIDS ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ. ΜΑΝΤΕΨΤΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ. ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΟΛΛΑΜΕ AIDS ΤΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΕΞ

  3. Στα δυτικά προάστια οι περισσότεροι που τριγυρνούν ολημερίς ειναι οι ναρκεμποροι -γυφτοι,Αλβανοί κλπ.
    -θα κανει ο ΤσιπροΚουλης lockdown στους συνεργάτες του μαφιόζους ;

  4. Τι κρουσματα και κρουσματα; Οι λαθρο ερχονται συνεχως και κανεις δεν ζητα απο αυτους τεστ. Γιατι ; Εδω τρυπηματα και τεστ του @ και αυτοι αν εχουν την γριπη θα την μεταδιδουν ανενοχλητοι. Ωρε Ελληνες πατε για σφαγη με το μυαλο που εχετε στο κεφαλι σας.Τοσα τραβατε απο τα πλοκαμια του @ και κοιμαστε.Ευγε !!!!

  5. Με τα lockdown μήπως παρατείνουμε τη διάρκεια του ιού; Αν δεν είχαμε κλείσει ποτε ίσως να είχαμε τώρα ξεμπερδέψει χωρίς οικονομική καταστροφή και με τους ίδιους νεκρούς, όπως έδειξε και η περίπτωση της Σουηδίας.
    Με εξαίρεση την Ευρώπη, σε άλλα κράτη πλέον δεν φοράνε ούτε μάσκες. Και στην Ευρώπη βέβαια ξαφνικά επέστρεψαν τα μέτρα ενώ πχ στην Ολλανδία και στο Βέλγιο ούτε μάσκες δεν φόραγαν.
    Απο κει και πέρα όποιος θέλει ας εμβολιάζεται. Θεωρητικά εφόσον έχει εμβολιαστεί τέτοιο ποσοστό του πληθυσμού συν αυτούς που έχουν αρρωστήσει, οι εντατικές έπρεπε να είναι άδειες. Αλλά δεν είναι. Τι σημαίνει αυτό άραγε για τα εμβόλια; Πριν τον ιό τέτοια εποχή οι εντατικές ήταν άδειες άραγε η μια απο τα ίδια;
    Προσωπικά έκανα το Johnson and Johnson που είναι πιο κοντά στα κλασσικού τύπου. Θα περιμένω τώρα το γαλλικό που είναι ακριβώς σαν τα παλιά.

  6. Στην Πορτογαλια μονο με αρνητικο τεστ η εισοδος σε μαγαζια διασκεδασης.Ισχυει για ολους και για εμβολιασμενους.Τρυπιο το τοιχος στην χωρα με το 90τοις εκατο.

  7. 26/11/2020 : Κρούσματα 2018, διασωληνωμένοι 608, θάνατοι 99 (Στοιχεία Ε.Ο.Δ.Υ.)
    26/11/2021 : Κρούσματα 6.565, διασωληνωμένοι 621, θάνατοι 78 (Στοιχεία Ε.Ο.Δ.Υ.)
    Σύμφωνα με τα στοιχεία που εσείς δίνετε …
    Αύξηση κρουσμάτων = 30,7%, διασωληνωμένοι 0,97%, θάνατοι -1,26%
    Αν και υπάρχει αύξηση κρουσμάτων (Εμβολιασμένοι/Ανεμβολίαστοι) οι διασωληνωμένοι είναι περίπου στα ίδια με πέρυσι και οι θάνατοι είναι λιγότεροι σε σχέση με πέρυσι. Γιατί μας έχετε πρήξει:::
    Γιατί έρχονται Χριστούγεννα;
    Γιατί θα εξαγιαστούν τα ύδατα;
    Ξεπεράσατε ακόμη και τους καλικάντζαρους!

  8. το lockdown και το συνεχες κλεισιμο των συνορων οπως κανει η Ιαπωνια επι 2 συνεχομενα χρονια ηταν η μοναδικη λυση απο την αρχη της εμφανισης του κορονοιου στην Ελλάδα κατι για το οποιο οφειλουν καποτε να δωσουν εξηξγησεις ενωπιον της Δικαιοσυνης οι κυβερνωντες την Ελλάδα κατα τη διαρκεια της πανδημιας.

  9. Και τις δουλειές όλες να τους τις κλείσουν . Αυτό τους αξίζει στους περισσότερους. Αφού κάθονται σαν κότες κι υπακούνε στα πουλημένα στην κυβέρνηση συνδικαλιστικά βρωμερά τους όργανα. Τα βρωμοσκυλα!!
    Πάνε και ζητάνε Ράπιντ και στα σούπερ μάρκετ επειδή υπάρχει λέει αθέμιτος ανταγωνισμός . Και όχι μόνο!!
    Ο καραγκιόζης ο αρχιδιδοσυνδικαλιστης της εστίασης πρότεινε όπως ο Κούλης ο τριχοφυής λαγός στην ΕΕ για τα πιστοποιητικά, να γίνει και υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στο προσωπικό της εστίασης
    Για τέτοια κοπρόσκυλα του κερατά και μαϊμούνια ολκής μιλάμε ότι έχουμε να κάνουμε και τους θεωρούμε και ανθρώπους

  10. πώς θα σε πηδήξει το κράτος, ρώτα πώς θα το πηδήξεις εσύ….

  11. αμα η Γερμανία πάει λουκέτο μετά και εμείς

  12. Και η Δανια θα ξαναφορεσει τις μασκες.Το cdc εδωσε οδηγίες στους Αμερικανους να αποφευγουν την Δανια λογω αυξημενων κρουσματων.Οι νοσηλειες ειναι ιδιες με αυτες του Φεβρουαρίου

  13. ΚΑΝΕΝΑ ΠΕΛΕΚΟΥΔΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΕΙ.. ΙΣΑ ΙΣΑ ΘΑ ΗΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΚΑΤΟΦΑΤΣΕΣ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΞΩ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΑΝΑΣΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΡΩΜΙΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΤΑ ΚΩΛΟΑΜΑΞΙΑ ΤΟΥΣ. ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΤΑ @@ ΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ. ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΩ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΙΣΤΑΝ. ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΙΣΤΑΝ ΜΕ ΕΔΙΩΞΕ, ΟΠΟΤΕ ΣΤΑ @@ ΜΟΥ. ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΜΑΓΚΙΚΑ , ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ……

  14. παλι τα προβατακια υπακουα και ηρεμα θα υποταχτουν

  15. Έτσι κι αλλιώς έξω στα μαγαζιά δεν πατάει κανένας… Κλειστε τα να μην πληρώνετε και ρεύμα…🥴

    1. 100% πάμε για καθολικό τουφεκισμό σου.

Comments are closed.