ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΙΣ “ΠΑΡΟΧΕΣ” ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ! ΒΟΜΒΑ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗ: “Κάθε ευρώ που ξοδεύουμε τώρα είναι φόροι που θα μπουν κάποια στιγμή”

Κοινοποίηση:
gonikes-paroxes

Δανεικά και όχι παροχές αποδεικνύεται τελικά ότι ήταν οι παροχές του Μητσοτάκη σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις λόγω κορονοϊού. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης ήταν σαφής:

«Όλα αυτά (σ.σ. οι αλλαγές στην φορολογία) έχουν και δημοσιονομικό κόστος μόνιμο. Ότι έχει μόνιμο δημοσιονομικό κόστος δεν είναι στο τραπέζι τώρα, γιατί έχουμε την κρίση του Covid. Έχουμε ελευθερία δημοσιονομική υπό τον όρο να μην λαμβάνουμε μόνιμα μέτρα. Θα αξιολογήσουμε αυτά τα τμήματα του σχεδίου Πισσαρίδη, μετά τον Μάρτιο – Απρίλιο, που υπολογίζουμε ότι με τη βοήθεια των εμβολίων θα τελειώσει το οξύτατο κομμάτι της κρίσης και θα μπούμε στην σταδιακή ανάκαμψη της οικονομίας», ανέφερε.

Όπως, σημείωσε, οι επόμενοι 4-5 μήνες, θα είναι «δύσκολοι» από πολλές πλευρές.

«Από τη μία έχουμε τα δημοσιονομικά που καλύπτουμε δαπάνες χωρίς τα αντίστοιχα έσοδα. Παράλληλα όλοι κουράζονται, ψυχολογικά και οικονομικά από το lockdown. Χάνονται άνθρωποι. Δύσκολη εποχή που χρειάζεται σύνεση, σωφροσύνη και αυτοσυγκράτηση, για να την ξεπεράσουμε».

Και συνέχισε πετώντας τη βόμβα: «Κάθε ευρώ που ξοδεύουμε τώρα είναι φόροι που κάποια στιγμή θα μπούνε. Φόροι, οι οποίοι δεν θέλουμε να προέρχονται από αύξηση φορολογικών συντελεστών, αλλά από ένα μέρισμα ανάπτυξης. Αυτά τα χρήματα σε μάκρος χρόνου θα τα πληρώσουμε πίσω. Πρέπει να τα ξοδεύουμε με τη συνειδητοποίηση ότι το κράτος δεν βρήκε κάποια πετρελαιοπηγή. Δανείζεται από το εξωτερικό».

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. Δεν καταλαβαίνω τι το περίεργο λέει. Προφανώς αυτά που ξοδεύει το κράτος και δεν αποτελούν επιδοτήσεις της ΕΕ, θα πρέπει με κάποιο τρόπο να επιστρέψουν. Ο καλύτερος τρόπος να επιστραφούν, είναι μέσω μιάς αναπτυξιακής έκρηξης που θα φέρει στο κράτος χρήμα που θα δημιουργηθεί από την ανάπτυξη και όχι από έξτρα φορολόγηση. Αυτό λέει και προφανώς εννοεί ότι δεν υπάρχει λεφτόδενδρο που να δίνει τη δυνατότητα στο κράτος να ξοδεύει αλόγιστα. Πάντως ένα μέρος από αυτά που δίνει το κράτος τώρα προέρχονται από ευρώ που τυπώνει η ΕΚΤ και να είμαστε γι’ αυτό ευγνώμονες που ανήκουμε στην ΕΕ και στη ζώνη του ευρώ. Θα πρέπει λοιπόν τώρα να ζητήσουν συγγνώμη όλοι οι γνωστοί δραχμολάγνοι που παραλίγο να βουλιάξουν τη χώρα με τις θεωρίες τους περί επιστροφής στη δραχμή.

  2. Να πάτε στα τσακιδια… Κοπρόσκυλα θα φάτε καλά εαν νομίζετε ότι θα αντέξουμε άλλο..

  3. δώσανε πολλή αέρα κοπανιστό και πρέπει καποια στιγμή να τον επιστρέψουμε λογικό το βλέπω

  4. Mεγάλη Σκυλακάκη να πληρώσεις εσύ τους φόρους που έβαλε η χούντα ΝΔ ΑΕ!!!
    Στις εκλογές που θα έρθουν ξαφνικά εσείς όλοι στην χούντα ΝΔ ΑΕ θα πέσετε και θα πάτε στον Αγύριστο!!!!!

Comments are closed.