Η Mercedes-Benz βάζει ανθρωποειδή ρομπότ στα εργοστάσια της

Κοινοποίηση:
mercedes-benz_robot

Έτοιμη να υποδεχτεί ανθρωποειδή ρομπότ στην γραμμή παραγωγής της είναι η Mercedes-Benz, καθώς ήρθε σε συμφωνία με την αμερικανική εταιρεία ρομποτικής, Apptronik.

Το ανθρωποειδές ρομπότ Apollo θα προσθέσει η Mercedes-Benz στα εργοστάσιά της μετά τη συμφωνία της γερμανικής εταιρείας με την Apptronik. Στην από κοινού ανακοίνωση των δύο εταιρειών έγινε γνωστό πως το ρομπότ Apollo θα χρησιμοποιηθεί για «σωματικά απαιτητικές, χειρωνακτικές και χαμηλής ειδίκευσης εργασίες».

To συγκεκριμένο ρομπότ έχει σχεδιαστεί προκειμένου να μπορεί να εκτελεί τις εργασίες του συνυπάρχοντας με τους υπόλοιπους εργαζομένους του εκάστοτε εργοστασίου. Η δημιουργία άλλωστε ανθρωποειδών που μπορούν να προσαρμοστούν στα υπάρχοντα εργοστάσια είναι αρκετά πιο οικονομική από τον επανασχεδιασμό εγκαταστάσεων πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ για την υποδοχή νέων ρομπότ.

Με ύψος 1,73 m. και βάρος που φτάνει τα 72,5 kg, το Apollo μπορεί να σηκώνει αντικείμενα με βάρος έως και 25 kg και να λειτουργεί για ένα διάστημα έως και τέσσερις ώρες, σύμφωνα με την εταιρεία κατασκευής του. Το Apollo δεν διαθέτει δυνατότητα σύνδεσης με την πρίζα, όπως ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο για να φορτίσει. Αντ’ αυτού, διαθέτει συστοιχίες μπαταριών που μπορούν να αφαιρούνται και να αντικαθίστανται όταν αδειάσουν. Το ρομπότ δεν χρειάζεται επίσης να χρησιμοποιεί τα πόδια του εάν οι εργασίες του είναι σταθερές, καθώς ο κορμός του μπορεί να τοποθετηθεί σε μια μεταλλική κολώνα.

Όταν ανιχνεύεται ένα κινούμενο αντικείμενο ή άτομο εντός της ζώνης πρόσκρουσης κοντά σε ένα Apollo, το ρομπότ θα σταματήσει να κινείται για λόγους ασφαλείας. Επιπροσθέτως, το Apollo συνοδεύεται επίσης από λογισμικό που μπορεί να ελέγχει εξ αποστάσεως τις λειτουργίες του. Τα ανθρωπόμορφα αυτά ρομπότ αναμένεται να χρησιμοποιηθούν στην εφοδιαστική αλυσίδα για την μεταφορά εξαρτημάτων στη γραμμή παραγωγής και τη συναρμολόγησή τους. Ταυτόχρονα θα πραγματοποιούν και ποιοτικό έλεγχο στα εξαρτήματα που μεταφέρουν.

«Για να κατασκευάσουμε τα πιο επιθυμητά αυτοκίνητα εξελίσσουμε συνεχώς το μέλλον της παραγωγής αυτοκινήτων. Οι εξελίξεις στη ρομποτική και την τεχνητή νοημοσύνη ανοίγουν νέες ευκαιρίες και για εμάς», δήλωσε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ομίλου Mercedes-Benz, Jörg Burzer, ο οποίος επιβλέπει την παραγωγή, την ποιότητα και την εφοδιαστική αλυσίδα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: