Η συνταγή της ημέρας: Μπάμιες λαδερές.

Κοινοποίηση:
mpamies-giaxni

Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας.

Υλικά συνταγής
1 κιλό μπάμιες (κατεψυγμένες)
1 φλιτζ. ξύδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
5 ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες ή περασμένες από μπλέντερ
½ φλιτζ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. κοφτό ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι

Διαδικασία συνταγής
Πλένουμε τις μπάμιες για να φύγουν τα νερά από την διαδικασία κατάψυξης τους.
τις βάζουμε σε τρυπητό και τις περιχύνουμε με το ξύδι και αλάτι (για να βγάλουν τα σάλια τους) για 30 λεπτά.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Προσθέτουμε τις μπάμιες και τις σοτάρουμε κι αυτές για 4 λεπτά.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, λίγο νερό (περίπου μισό φλιτζάνι), αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και ανακινούμε την κατσαρόλα.
Από αυτό το σημείο κι έπειτα, δεν ανακατεύουμε ξανά τις μπάμιες για να μην λιώσουν.
Σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά ενώ ταυτόχρονα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 °C.
Αδειάζουμε το φαγητό σε ταψί και το καλύπτουμε με λαδόκολλα.
Βάζουμε στο φούρνο και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 °C. Ψήνουμε για περίπου 20 με 30 λεπτά.
Σερβίρουμε σχεδόν ζεστό το φαγητό, πασπαλίζουμε με μαϊντανό.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Οταν τσιγαριστει το κρεμμυδι και πριν ριξουμε τις μπαμιες, σβηνουμε με λιγο κρασι και προσθετουμε ενα κυβο ζωμο κρεατος. Το φαι απογειωνεται. Ο φουρνος δε χρειαζεται, στην κατσαρολα γινεται λουκουμι…

Comments are closed.