Η μεγάλη συγνώμη του Γιώργου Λιάνη: “Ντρέπομαι που αποκάλεσα γύφτο τον Μανώλη Αγγελόπουλο”(ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
lianis-660

Στην εκπομπή «Προσωπικά» θα βρεθούν την Παρασκευή το βράδυ η Αννούλα Βασιλείου και ο Στάθης Αγγελόπουλος, σε μια εκπομπή αφιερωμένη στον αείμνηστο Μανώλη Αγγελόπουλο.

«Αποκάλεσα γύφτο τον Μανώλη Αγγελόπουλο. Είναι κάτι για το οποίο ντρέπομαι. Είναι κάτι για το οποίο έχω ζητήσει πολλές φορές συγγνώμη μόνος μου, πολύ πριν μου ζητηθεί αυτή η συνέντευξη γιατί μόνο γύφτος, με την έννοια που νομίζει ο κόσμος, δεν ήταν ο Αγγελόπουλος.

Σε μένα είχε δημιουργηθεί εκείνα τα χρόνια το λεγόμενο δημοσιογραφικό υπερεγώ. Ένα είδος αλαζονείας, ένα είδος έπαρσης. Το ότι ο μέγας Τσιτσάνης το εμπιστεύτηκε να του τραγουδήσει τραγούδια, αυτό δείχνει τι μέγεθος ήταν ο Αγγελόπουλος», λέει ο Γιώργος Λιάνης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. Να ντρέπεσαι για άλλα πράγματα όπως πχ ότι εισαι κ@λ@πασοκος.Για τα γυφτοσκοπια τι έχεις να πεις ρε άχρηστε;

  2. Ο Μανώλης Αγγελόπουλος χτυπούσε και βασάνιζε την σύζυγό του, κι όπως η ίδια ανέφερε με τις ευλογίες της πεθεράς της, εξ αιτίας της καταγωγής της κι εσύ ντρέπεσαι που τον αποκάλεσες γύφτο. Θα ντρεπόσουν να τον αποκαλέσεις εγκληματία, θρασύδειλο, ή ό,τι άλλο ταιριάζει σε κάποιον που έδερνε την γυναίκα του στο ξύλο και μάλιστα με κίνητρο την Ελληνική της καταγωγή; Ο Κώστας Χατζής τραγουδάει “… είμαι γύφτος, από γύφτους … Το ταμ ταμ το ταμ ταμ, όταν γύφτοι το χτυπούν…” δηλώνει γύφτος, υποστηρίζει ότι οι Έλληνες αποτελούνται από 7 νομαδικές φυλές και ότι η φυλή των γύφτων έφερε στην Ελλάδα την τέχνη της σιδηρουργίας, δίχως να τον τιμωρήσει κάποιος για την χρήση της λέξης “γύφτος” ή τα άθλια ψεύδη για την ταυτότητα των Ελλήνων. Ντρέπομαι που κάποτε σε ψήφισα. Επικαλούμενος την ισονομία προ του Νόμου, δικαιούμαι να σε αποκαλέσω Γύφτο;

  3. Διανύουμε εποχή έντονης επικράτησης του αδίκου, του αλόγου, του Αρνητικού, όπως είπε ένας Φίλος. Ορισμένοι άνθρωποι αναγνωρίζουν το δικαίωμα του ετεροπροσδιορισμού, σε επιλεγμένα κοινωνικά μέλη. Αποδέχονται υβριστικούς προσδιορισμούς, με κριτήριο την καταγωγή ή την ιδιότητα του προσηγορούντος, όπως μπαλαμός, άσπρος κώλος, μούτζα, άπιστος από τους γύφτους, μαύρους, κίναιδους, μουσουλμάνους, απορρίπτοντας και δεχόμενοι ταυτόχρονα μια αμφίδρομη νοηματική ταλάντωση, ομότιμους προσδιορισμούς όπως, αθίγγανος=ανέγγιχτος, γύφτος=αιγύπτιος, ξανθιά, μαυριδερή, αφροαμερικανός, αλβανός, νιγηριανός, καυκάσιος, αναμειγνύοντας καταγωγή, χρώμα, σε ένα σύνολο δομικά ακατανόητο. Ό,τι δηλαδή επιτάσσει η νέα τάξη πραγμάτων.

  4. Γύφτος ήταν και μάλιστα βασιλιάς των γυφτων.

Comments are closed.