«Η καταστροφή του πρωτογενούς τομέα ξεκίνησε» Σε απόγνωση κτηνοτρόφοι και νοικοκυριά – Μέχρι και 17 ευρώ το κιλό φέτος το Πασχαλινό αρνί

Κοινοποίηση:
αρνιά

«Τα λειτουργικά έξοδα είναι δυσβάστακτα. Καύσιμα, ρεύμα και ζωοτροφές μας έχουν φέρει σε αδιέξοδο. Οι ζωοτροφές έχουν ανέβει από 60 έως και 100% πάνω και η κυβέρνηση έχει μείνει μόνο στις υποσχέσεις. Η ενίσχυση 2% είναι τουλάχιστον ντροπή και ακόμη δεν την είδαμε» τόνισε στον Focus FM και στην δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ξάνθης Δημήτρης Ψεμματάς.

«Το κράτος δεν είναι δίπλα μας. Ίδια αντιμετώπιση και κανένα αποτέλεσμα, ούτε από αυτή ούτε από την προηγούμενη κυβέρνηση. Το μόνο που κάνουν είναι να μας εμπαίζουν. Δυστυχώς η καταστροφή του πρωτογενούς τομέα ξεκίνησε» δήλωσε.

Όπως είπε ο κ Ψεμματάς σε αδιέξοδο έχουν περιέλθει και τα νοικοκυριά που το Πάσχα θα κληθούν να πληρώσουν έως και 17 ευρώ το κιλό για αρνί και κατσίκι.

Διευκρίνισε η τιμή «χάνεται» από τον παραγωγό και μετά. Ο κτηνοτρόφος θα πουλήσει 7 ευρώ και θα φτάσει στον καταναλωτή πάνω από 16 ίσως και 17 ευρώ το Πάσχα κάνοντας λόγο γιο κερδοσκόπους που δρουν ανενόχλητοι.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Όταν πάνε οι βουλευτές και οι υπουργοί στα χωριά σφάζουν το μισό κοπάδι να ταϊσουν τα κοπρόσκυλα πανηγύρι 10 αρνιά στην σουβλα….τώρα δεν τους αρέσει?

  2. Να πιασουνε τη γκλιτσα και να πανε στα χωραφια να τα βοσκησουνε οπως οι πατεραδες κι οι παππουδες τους!
    Τ αρνια δεν ουτε σκυλοι ουτε γατες να τους πεταμε ζωοτροφες αμφιβολου προελευσεως στο μαντρι και μετα καφενειο για φραπεδια και πρεφα!
    Οσο για τις “επιδοτησεις” δανεικα σε βαρος του Ελληνικου λαου ειναι!
    Αντε μπραβο!

Comments are closed.