Η καναδική κυβέρνηση χρηματοδοτεί την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων

Κοινοποίηση:
trudeau-stellantis

Ο Καναδός πρωθυπουργός, Τζάστιν Τριντό, ανακοίνωσε τη Δευτέρα μια νέα ομοσπονδιακή επένδυση στη χρηματοδότηση έργου της αυτοκινητοβιομηχανίας Stellantis για τον εκσυγχρονισμό των εργοστασίων συναρμολόγησης και την αύξηση της παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου από το γραφείο του πρωθυπουργού, η καναδική κυβέρνηση επενδύει έως και 529 εκατομμύρια καναδικά δολάρια (423 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) σε αυτό το έργο.

«Χτίζουμε μια καναδική αυτοκινητοβιομηχανία παγκόσμιας κλάσης για τις επόμενες γενιές, μια καινοτόμο οικονομία και ένα καθαρό, ισχυρό μέλλον για όλους. Έτσι μοιάζει ένα υγιές περιβάλλον και μια υγιής οικονομία», δήλωσε ο Τριντό.

Το έργο πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων από τη Stellantis θα υλοποιηθεί στα εργοστάσια του Windsor και του Brampton στο Οντάριο.

Η επένδυση της Stellantis θα υποστηρίξει επίσης τη δημιουργία μιας υπερσύγχρονης μονάδας δοκιμών μπαταριών για τη Βόρεια Αμερική στο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης Αυτοκινήτων (ARDC) στο Windsor, κάτι το οποίο θα εξασφαλίσει στον Καναδά ηγετική θέση στον κλάδο της ηλεκτροκίνησης.

Οι δραστηριότητες στο ARDC βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, με μια προσθήκη στο υπάρχον κτίριο να ολοκληρώνεται στα τέλη του 2023, σύμφωνα με το δελτίο τύπου.

Η καναδική κυβέρνηση θα θέσει σε εφαρμογή έναν νόμο που θα διασφαλίσει ότι το 100% των νέων ελαφρών οχημάτων θα είναι οχήματα μηδενικών εκπομπών (ZEV) έως το 2035. Η επιτάχυνση του στόχου ZEV θα υποστηρίξει τη δέσμευση της χώρας να επιτύχει καθαρές μηδενικές εκπομπές έως 2050, ανέφερε το δελτίο ειδήσεων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: