Η κίνηση που έγραψε ιστορία από τον Ανδρέα Παπανδρέου – 22 Οκτωβρίου 1988: Το νεύμα στο αεροπλάνο στη Δήμητρα Λιάνη!

Κοινοποίηση:
img_2357

Μια απλή κίνηση του χεριού του ηγέτη του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου έμελλε να μείνει στην Ιστορία. Ήταν 22 Οκτωβρίου 1988 όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου επέστρεφε στην Αθήνα από το Χέρφιλντ του Λονδίνου, όπου είχε υποβληθεί σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς.
Η πόρτα του αεροπλάνου ανοίγει, ο Ανδρέας Παπανδρέου βγαίνει και χαιρετά το πλήθος κόσμου που τον επευφημεί. Εκείνος γυρνάει προς τα πίσω και κάνει νεύμα σε μια ξανθιά γυναίκα. Είναι η Δήμητρα Λιάνη, την οποία συστήνει με αυτό τον τρόπο στους Έλληνες και επισημοποιεί τη σχέση τους.

Ένα χρόνο αργότερο, τον Ιούλιο του 1989 ο 70χρονος ηγέτης θα παντρευτεί με την 35χρονη αεροσυνοδό με θρησκευτικό γάμο στην Ελευθερώτρια και θα ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. Θα μείνουν μαζί μέχρι το θάνατό του το 1996.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

22 Σχόλια

  1. Δεν ξέρω γιατί αλλά πολλοί γκομενιαρηδες εκείνης της εποχής ,πήραν πολύ αέρα με την υπόθεση Λιάνη και Παπαντρεα….
    Είχαν βουλιάξει τα ξενοδοχεία τότε από γκομενοδουλειες….
    Άσε δε τι γινόταν στην επαρχία…..
    Έφευγαν από Λάρισα και πηγαίνανε Βόλο για πήδημα,έφευγαν απο Πάτρα και πήγαιναν Αγρίνιο..
    Όλα αυτά ήταν κόστος….κι όμως για να τα κάνουν τα είχαν….τους περίσσευαν….
    Τα γαμησιατικα του ΠΑΣΟΚ που λέγαμε τότε με τα μνημόνια…..

  2. αθάνατος !!! ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΕ ΜΠΑΛΑΚΙΑ, ΜΕΓΑΛΟς ΗΓΕΤΗς

  3. Ήταν η εποχή που όποιος κολλαγε στο κόμμα φτιαχνόταν άπαξ δια παντός…
    Παίζει να τακτοποιήθηκε όλη η Ελλάδα εκτός από μας(την οικογένεια μου )!!!!!!
    Αλλά έτσι ήταν τότε έτσι και τώρα:οι τσανακογλυφτες πάντα βολεύονται….
    Αλί σε μας που πηγαίναμε με το σταυρό στο χέρι….και τότε και τώρα….

  4. Ήταν αυτός πού έβαλε τόν ΘΕΜΕΛΙΟ ΛΙΘΟ στήν ταφόπλακα τής ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ : μετά Παπανδρέου , ή γυναίκα σου έχει διαφορετικό επίθετο απ’ τό δικό σου , άρα πάει τό “οί δύο έσσονται είς ένα” , ή μοιχεία τότε σήμαινε αυτόφωρο ενώ μετά ούτε απλό πταίσμα , τά διαζύγια έγιναν πλέον ευκολότατα… Καί εμάς μάς έννοιαζε , μάς νοιάζει καί μάλλον ΘΑ μάς νοιάζει τό ότι μάς πήρανε/παίρνουνε τά χρήματα…Τό ότι αυτός ό άνθρωπος διέλυσε παντελώς τόν ακρογωνιαίο λίθο τής Ελληνικής κοινωνίας καί άρα έβαλε ΠΡΩΤΟΣ ταφόπλακα στόν Ελληνισμό , δείχνει νά μήν ενδιαφέρει κανέναν πλέον…

  5. Συγχωρεμενος ναναι.Τι φταίει αυτός εάν μας συνέφερε να μας αρέσει το παραμύθι?
    Εμένα με κατέβασε από το βουνό παράτησα τα πρόβατα και με έκανε ταχυδρομικό.
    Τον αδελφό μου τραυματιοφορέα τον πατέρα μου φύλακα σε γήπεδο και τη μάνα μου γραμματέα στο χωριό μιλαμε για πολλά λεφτά μέσα σε ένα σπίτι.Σημερα έχουμε ο καθένας από δύο τρία σπίτια.
    Καλή ανάπαυση Αντρεα μας.
    Σου υποσχόμαστε να ακολουθούμε πάντα το Γιωργάκη.

  6. Η αρχη του τελους για την Ελλαδα, μισθοφορος του Κισσινγκερ και της μαμας του Μινεικο! Λετε ο…. ΓΑΠ να βαλει το κερασακι στη τουρτα?

  7. ο Παπαντζης ειχε οντος καλο γουστο στις γυναικες…….Δημητρα Λιανη κομματος……….αφησαι εποχη

  8. Σαν μεγαλος ηγετης εδωσε το παραδειγμα. Απο τοτε γεμισαμε με απλυτους βολεμενους κ@@γερους με ζιβαγκο που το παιζουν τζοβενα και σερνουν πατσαβουρακια.

  9. Ο Παπανδρου? καρακιτσαριό. σοβαροτητα μηδεν.
    Οι παρατρεχαμενοι Ελληνες? υποτακτικα τρολ ειτε λογο βλακειας ειτε λογο συμφεροντος

  10. Ένα χρόνο πριν έγινε η ιστορία με το Σισμίκ (Μάρτης του ’87), την ίδια εποχή με το νόμο Τρίτση (εκκλησιαστική περιουσία) και την αλλαγή του Σημίτη από ΥΠΟΙΚ. Ακριβώς την ίδια εποχή που ξέσπασε το σκάνδαλο Κοσκωτά. Ένα χρόνο μετά έχουμε το Νταβός (’88), το σκάνδαλο Κοσκωτά να κυριαρχεί παντού και να πέφτει ο Παπανδρέου το 1989 τυπικά. Η ερώτηση είναι αν όλα αυτά συνδέονται κάπως, γιατί μετά ήρθε ο Μητσοτάκης (με το ΚΚΕ) στην πιο κρίσιμη περίοδο, στο τέλος του ψυχρού πολέμου.

  11. Απο τα χειρότερα πολιτικά λαμόγια που πέρασαν από αυτή τη χώρα.

    1. Άντε κάνε καμιά γαργάρα βρε άσχετε….ζηλιάρη
      Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ήταν γυναικάς και δεν το έκρυβε….
      Να σου θυμίσω νάνε τον ΕΥΤΑΞΙΑ………
      Επειδή έδειξε την προτίμηση του ενόχλησε, όταν οι εννιά στούς δέκα έχουν εξωσυζική σχέση….
      Όσο για ΄΄ το μεγαλύτερο πολιτικό λαμόγιο΄΄ ψάξε άσχετε στίς κυβερνήσεις μετά τον ΑΝΔΡΕΑ και δεν θα ξέρεις ποιόν να επιλέξεις στην μίζα στην ρεμούλα και στην λοβιτούρα…..

  12. O Aνδρεας εκανε παρα πολλα ασχημα πραγματα για τη χωρα, αλλα οφειλουμε να παραδεχθουμε πως ηταν αρσενικος. Επισης η λιανη στα νιατα της ηταν γυναικαρα.

  13. Ηταν πάντως χίλιες φορές καλύτερος απο την Κούλα & τον Τσίπρα.

    1. Ποιός;; Για την κυρία ΛΔ λες μάλλον που κυβερνούσε.

  14. ΕΙΧΕ,ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ “ΕΠΙΣΗΜΟΠΟΙΗΣΗ” ΤΗΝ “ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ” ΜΕ ΕΝΑΝ ΝΟΜΙΜΟ ΓΑΜΟ!! ΑΠΛΑ,ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ “ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ” ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΝ ΕΩΣ ΤΟΤΕ “ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ” ΚΑΙ ΜΗΤΕΡΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ!! ΗΤΑΝ ΚΑΙ..ΜΙΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ “ΟΜΟΤΡΟΠΟΥ” ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ!!!

  15. Μπροστά πάει η ασυγχώρητη προστυχάντζα και από πίσω σέρνει και την ανεμότρατα

  16. Κατέβηκε πρώτος για να τσεκάρει το κλίμα. Αφού το τσεκάρισε της έκανε σινιάλο. Πρόβαλε τσούπραμ μαλάκες τους άφησα μαλάκες τους βρίσκω.

    1. Και ότι πήρε 100 εκατομμύρια ελληνικές δραχμές από την CIA για να φτιάξει το ΠΑΣΟΚ και να φέρει τους Έλληνες εκεί που είμαστε τώρα. Στην υγειά μας

Comments are closed.