Η επική μάσκα του αγρότη – Δείτε τι αναγκάστηκε να φορέσει για να κάνει τα ψώνια του (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
pinakides-maskes

Αγρότης που έφθασε στην Πάτρα από κοντινό χωριό της Αχαΐας ήθελε να κάνει τα ψώνια του, στα μαγαζιά, αλλά δεν είχε μαζί του μάσκα.

Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική στους κλειστούς χώρους, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Ο άνδρας δεν… πτοήθηκε κι έβγαλε ένα πλατανόφυλλο, που έτυχε να έχει μαζί του, και με ένα λαστιχάκι το στερέωσε στο πρόσωπό του. Το περιστατικό έλαβε χώρα στην αγορά στην οδό Ακρωτηρίου, με τον εν λόγω αγρότη να μην περνά απαρατήρητος από τους περαστικούς…

01_3

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Έλα ρε φιλαράκι,πως τα λες έτσι; ψευτοαγρότης με 5-6 στρέμματα;Τρία αγροτικά, ένα μισοκάμπινο για σκυλάδικα ,1 διπλοκαμπινο για αλλά κόλπα,κι ένα για τον πάκι; Τρακτεράκι 200αρι Τζοντίρι για καλλιέργεια ασφάκας,άγριας φτέρης, παπαρούνας,και παυλόσυκου; επιδότηση για κείνο επιδότηση για το άλλο, γιατί να δουλέψουμε;Τα ρολόγια και τα κορόιδα δουλεύουν. Εμεις ντάξει.Οι μαλάκες οι Ευρωπαίοι πληρώνουν για ανάπτυξη, εμείς τι να κάνουμε;δεν τα βγάζουμε πέρα,κάθε μέρα φακές χυλοπίτα, έχουμε γίνει 800 οκάδες….αλή,φέρε μου τον φρέντο από το αμάξι,δεν μπορώ έχω μια σμπαρίλα…Και βέβαια μιλάμε για τους πολλούς πάντα, γιατί εξαιρέσεις προκομένοι και τίμιοι θα υπάρχουν πάντα να επιβεβαιώνουν τον κανόνα…

    1. Αν τα εννοείς για εμένα αυτά έπεσες έξω 100%.Ούτε αυτοκίνητο δεν έχω.
      Έχω γνωστό που έχει όλα τα παραπάνω με τη διαφορά πως δεν έχει 5-6 στρέμματα αλλά 200. Μέχρι και αγροτικό για τον πακη. Δεν συμφέρει να είναι κανείς η να γίνει αγρότης σήμερα.(προσεχε αγρότης γράφω) Οποιος είναι, χρωστάει και στην κουτσή Μαρία που λένε η έχει πρόβλημα επιβίωσης . Και όποιος γίνει τα ίδια θα πάθει στην πορεία.
      Ο νέος αγρότης για να αγοράσει ενα χωράφι (€?) ένα τρακτέρ(30-40 χιλιάδες €) ένα αγροτικο(20.000€)να κάνει και μια γεώτρηση 10.000€ σε χωράφι πράγμα αναγκαίο σήμερα και να κάνει μια καλή εγκατάσταση θερμοκηπίου 30.000 θελει πάνω από 130.000€. Νομίζεις ότι θα στα αγοράσει η Ε.Ε.;Και αν του δώσει κάποια χρήματα ή Ε.Ε. αυτά είναι ψίχουλα σε σύγκριση με τι αγορές πρέπει να κάνει και θα τα παίρνει σε δόσεις. Θα οδηγηθεί σε δανεισμό και μια ζωή θα χρωστάει. Για να φυτέψει ενα χωράφι ντομάτα πρέπει να αγοράσει 20.000 φυτά με 30.000 που το κάθε φυτό έχει κόστος 1€.Να μην αναφέρω τα τρέχοντα έξοδα που θα έχει ασφάλειες,κλπ. Και θα βγάλει τα έξοδα του ή θα μπει μέσα;
      Χίλιες φορές μεροκαματιαρης στα χωράφια να μαζεύεις ντομάτες, να συσκευαζεις, να κλαδευεις ντοματιες και ελιές η να μαζεύεις ελιές κλπ.
      Εχω και γνωστούς και φίλους και μου τα έχουν πει αυτά και καταργιούνται την ώρα και τη στιγμή που γίνανε νέοι αγρότες.Το θέμα είναι πως τους δεσμεύει αν μπουν σε πρόγραμμα Ε. Ε.
      Ειδικά τώρα με τον κοροτετοιο τον φάγανε για τα καλά.
      Οποίος μπει μέσα στο χορό θα χορέψει αναγκαστικά.
      Οποίος ειρωνεύεται πως οι αγρότες καλόπερνανε και ξύνουν τα @ να παρατήσει τη δουλειά που κάνει και να γίνει νέος αγρότης να τα κονομαει και αυτος από τις επιδοτήσεις να έχει 3 pickup ένα κάμπριο να γυρνάει τα βράδια στα κολομπαρα και να του φέρνει ο Αλη τον καφέ στο χέρι.
      Πηγενετε ντε να σας δω, όλος ο δρόμος στρωμένος μπροστά σας με 500σαευρα.
      Ειχα ένα μπάρμπα και μου έλεγε κάποτε οι αγρότες τα κονομανε χοντρά.
      Εγω του είπα γιατί δεν κάνεις και το γιο σου αγρότη να τα κονομαει και αυτός.
      Και απαντηση δεν πήρα ποτέ.

  2. Ωχ! Θα του μπει κάνα μικροσκοπικό ακαρεο-ζουζούνο στο ρουθούνι και θα αρχίσει να φταρνιζεται μέσα στο καταστημα.
    Θα τον μαζέψουν όπως βουτάει ο μπογιας τα αδέσποτα.
    Πλακα πλάκα αλλά ο άνθρωπος είναι ο πιο παραγωγικός από όλους τους Ελληνες.
    Συμβάλει στην οικονομία της χώρας και παράγει για να τραφεί ο Ελληνικός λαός.
    Αγρότης, το πιο ιερό επάγγελμα.
    Υπάρχουν και οι μεγαλοτσιφλικαδες που δεν έχουν πιάσει ποτέ χώμα στα χέρια τους δε λέω. Αλλά οι μικροί είναι ήρωες γιατί βγάζουν όλη τη δουλειά μόνοι με την οικογένεια τους ξεχασμένοι από αυτό που κάποιοι αποκαλούν κράτος.Τους έχουν τρελάνει στη φορολογία ,σε χωράφια και σπίτια, αποθήκες ΕΝΦΙΑ, με τα δασικά έχουν προβλήματα όλοι σχεδόν επειδή πέρασε λένε ένα ΑΓΓΛΙΚΟ αεροπλάνο το 1944-45 και τράβηξε αεροφωτογραφιες και το χωράφι τους τότε είχε πουρνάρια η ήταν ΔΆΣΟΣ η είχε πυκνή βλάστηση.Βαλανε τους αγρότες να τρέχουν για να σώσουν τις περιουσίες τους.
    Έχουν σκοπό να τους τελειώσουν οικονομικά για να πάρουν τις περιουσίες τους εταιρίες άλλη εξήγηση δεν υπάρχει.
    Ελλάς 2020 και οι Έλληνες και μη πλακωνόμαστε για ένα φύλλο μαρούλι στο τέλος κάθε λαϊκής αγοράς στην Αθήνα κυρίως αλλά και αλλού.
    Αυτό να κάνεις ρεπορτάζ και να το έχεις πάντα πρώτο άρθρο στο σαιτ.
    Στα κανάλια δεν τα δείχνουν αυτά,για αυτούς όλα πάνε καλά, κανείς δε πεινάει, κανείς δεν είναι άνεργος, κανείς δεν ζει μέσα στο σκοτάδι χωρίς ηλεκτρικο,φως, θέρμανση (220.000 να θυμίσω και είναι και άλλοι στη σειρα). Κανενός το παιδί δεν είναι υποσιτισμενο, δεν έχει παπούτσια ρούχα σχολικά να παει στο σχολείο.
    Σε γενικές γραμμές είναι όλα πολύ καλά στη χώρα.
    Ελεγχόμενη και επιλεκτική ειδησεογραφια μια ζωή.
    Μικρή χώρα η Ελλάς και η αλήθεια είναι αδύνατο να κρυφτεί όσο και να θέλουν κάποιοι.

Comments are closed.